Type en druk op Enter.

Pontje Cruquius: steek de Ringvaart over naar Haarlem

Pontje Cruquius bestaat dit jaar 25 jaar. De Groene Stroomboot vaart dagelijks van 1 april tot 1 oktober van Cruquius naar Haarlem Schalkwijk. De schippers zijn vrijwilligers die de passagiers met veel enthousiasme naar de overkant brengen. Het fiets- en voetgangerspontje is een mooi startpunt voor een fiets- of wandelroute. De overtocht duurt 5 minuten en is superleuk!

Fietsen door Spaarnwoude

Spaarnwoude is een groen gebied dat grenst aan de Amsterdamse haven en dat zich uitstekend leent voor een mooie fietstocht. Je ziet hier niet alleen lepelaars, maar vaak ook ooievaars. Daarnaast is er veel geschiedenis te beleven die ouder is dan Haarlemmermeer. Wij deden de tour onder begeleiding van een gids en kijken terug op een tocht vol natuurbeleving en verhalen over vervlogen tijden. Een aanrader!

Elisabeth Hoeve: boerderijwinkel, zelfoogsttuin en meer

Aan de Hoofdvaart in Nieuw-Vennep richting Abbenes staat de Elisabeth Hoeve van de gebroeders Ham: akkerbouwbedrijf, landwinkel en zorgboerderij. In de boerderijwinkel kon je al terecht voor aardappels, eieren en uien. De vraag naar echte verse producten is enorm gegroeid en daaruit ontstond het idee om een moestuin aan te leggen waar iedereen uit de omgeving gebruik van kon maken.