Type en druk op Enter.

5x wandelen in Haarlemmermeer

wandelen hoofddorp

Een frisse wandeling in de buitenlucht is altijd lekker. Hoofddorp ligt middenin de Haarlemmermeerse polder en in Hoofddorp & omgeving kun je dan ook heerlijk wandelen. Van wandeling tussen de boomgaarden tot prachtig wandelbos, de leukste plekken om te wandelen vind je hier.

Stadspark Hoofddorp

Stadspark Hoofddorp bestaat uit het Wandelbos, de Fruittuinen en een tenniscomplex. Dit wandel- en fietsgebied verbindt het station van Hoofddorp met het centrum.

Wandelbos Hoofddorp is het oudste bos in Haarlemmermeer en heeft bomen van meer dan 100 jaar oud. Vanaf het NS-station loop je via het stadspark zo het centrum van Hoofddorp in. Er zijn fijne open plekken waar je bij mooi weer heerlijk kunt genieten van het zonnetje. Je vindt hier ook kinderboerderij De Boerenzwaluw.

De Fruittuinen is een historische boomgaard en grenst aan het Wandelbos. Je wandelt hier tussen de fruitbomen. Wist je dat je het fruit (appels, bramen, bessen) gratis mag plukken? In dit groene stukje Hoofddorp kun je niet alleen wandelen, maar er staan ook toestellen om op te sporten en er worden bootcamps gegeven.
Tussen NS-station en het centrum, Hoofddorp

stadspark-hoofddorp

HAARLEMMERMEERSE BOS

Het Haarlemmermeerse Bos is een regionale trekpleister en biedt voor ieder wat wils: een korte of stevige lange wandeling, heerlijk zwemmen in de recreatieplas, sporten op de vele sporttoestellen, hardlopen, fietsen en nog veel meer. Ook kinderen kunnen hier naar hartelust rennen, klauteren en klimmen op de vele speeltoestellen en in het avontuurlijke speelbos vind je een houten speelkasteel, een touwbaan en klimbomen.

In het parkachtige bos van 115 hectare vind je vele overblijfselen van wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2002. Er zijn speciale wandelpaden voor jong en oud (volg de bordjes): het insectenpad (1,5 km lang) en het bomenpad (3 km lang). En als je bent uitgewandeld dan ben je bij Papa’s Beach House aan het juiste adres voor een kop koffie op het terras of een borrel en hapje aan de bar.
Bereikbaar via o.a. Kruisweg en Drie Merenweg (N205), Hoofddorp

Haarlemmermeerse bos hoofddorp

Haarlemmermeerse bos hoofddorp

GROENE WEELDE

Natuurgebied Groene Weelde sluit aan op het Haarlemmermeerse Bos. Dit afwisselende gebied bevat vele wandelpaden, recreatiegebieden, een visvijver en diverse speelmogelijkheden voor kinderen. Het beklimmen van de Big Spotters Hill (ooit uitkijkpunt van Floriade 2002) is de moeite zeker waard, want als je eenmaal boven bent heb je vanaf deze 40 meter hoge piramide een prachtig uitzicht over de omgeving. Vooral onder hardlopers is de Big Spotters Hill enorm populair. Op dit voormalige Floriadeterrein wordt al jaren Mysteryland georganiseerd. Ben je met kinderen in Groene Weelde, ga dan zeker naar het Pannenkoeken Paviljoen (aan de Kruisweg).
Tussen Hoofddorp, Cruquius en Vijfhuizen

spotters hill hoofddorp

PARK21

Park21 is een park dat nog volop in ontwikkeling is. Dat is te merken aan het jonge groen, maar je kunt er nu al heerlijk wandelen, sporten en er is van alles te beleven. Door het hele park worden regelmatig evenementen georganiseerd. Voor de avonturiers onder ons is er Klimpark21 waar jong en oud op verschillende routes en hoogtes kunnen klimmen en klauteren.
Tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep, meer info >

park 21 hoofddorp

LANDGOED DE OLMENHORST

Even buiten Hoofddorp, in Lisserbroek om precies te zijn, ligt het enige landgoed van Haarlemmermeer: de Olmenhorst. Het is een oase van rust en je waant je op dit 160 jaar oude landgoed even in een andere wereld. Je wandelt hier langs appel- en perenbomen en monumentale panden. Je bent tussen zonsopkomst en zonsondergang welkom voor een wandeling. Je geniet niet alleen van de natuur, maar je kunt hier ook culinair genieten van een lunch (met Olmenhorst sap!), koffie met appeltaart of een picknick. Vergeet geen bezoek te brengen aan de Landgoedwinkel op dit prachtige landgoed.
Lisserweg 481, Lisserbroek, meer info >

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

 

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.