Type en druk op Enter.

UITAGENDA

Wat is er te doen in Haarlemmermeer

Hieronder lees je wat er de komende periode allemaal te doen is in Haarlemmermeer en dingen die je niet mag missen net buiten Haarlemmermeer.

sportief haarlemmermeer

Sportieve en creatieve activiteiten voor jong en oud: hele jaar door

Op de website van Noord-Holland Actief vind je een groot aanbod sportieve en creatieve activiteiten voor jong en oud. Kies bij gemeente ‘Haarlemmermeer’ en kies ‘Bekijk alle activiteiten’ om het aanbod in onze gemeente te zien. Je kunt daarna meerdere filters toepassen.

bioscoop haarlemmermeer

Naar de bioscoop: hele jaar door

Een gezellig avondje naar een romantische film met z’n tweetjes of met het hele gezin op zondag naar een leuke familievoorstelling, een bezoekje aan de bioscoop is altijd een leuk uitje. In Haarlemmermeer vind je vier bioscopen die voor ieder wat wils bieden.

kerst landgoed keukenhof

Kerst uitjes & activiteiten

Wat is er allemaal te zien en te doen in en om Haarlemmermeer in de gezelligste maand van het jaar? We hebben de highlights van de decembermaand op een rijtje gezet.

kerst haarlemmermeer

Kinderuitjes in de kerstvakantie: 24 dec-8 jan

Er is lekker veel te doen deze kerstvakantie. Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij de leukste dingen om te doen in de kerstvakantie in en om Haarlemmermeer voor je op een rijtje gezet.

40up hoofddorp

40UP: 11 feb

Non-stop op de dansvloer genieten van de beste hits van de afgelopen 40 jaar, ondersteund door de originele videoclips. Mis dit grote feest der herkenning niet en haal je dansschoenen uit de kast. Behoor je niet tot de eeuwig jonge 40-plusser? Iedereen is van harte welkom. Locatie: Duycker Hoofddorp.

vroegzat hoofddorp

VroegZat: 4 mrt

De hele avond de voetjes van de vloer en toch de volgende dag fit? Dat kan tijdens VroegZat. Lekker vroeg beginnen met dansen op fijne deuntjes en op een normale tijd naar bed. Vroeg feesten, lang slapen. Dat spreekt ons wel aan. Locatie: Duycker Hoofddorp, 19.30-00.00 uur.

Tips?

Organiseer je een event dat hier zeker bij moet komen te staan? Neem dan contact met ons op of mail naar info@liefsuithaarlemmermeer.nl

Dit heb je gemist

sint fort van hoofddorp

Sinterklaas uitjes & activiteiten

Hij komt, hij komt! Van intocht tot de verblijfplaats van Sinterklaas…wij hebben de Sinterklaas uitjes en activiteiten in en om Haarlemmermeer die je niet mag missen voor je verzameld.

capricorn kunstmakers expositie

Kunstmakers mini-expositie: 27 nov

Capricorn Lijsten nodigt regionale kunstmakers uit om hun kunst tentoon te stellen. Van Haarlemmermeerse pentekeningen tot prachtige schilderijen. Diverse kunstwerken zijn te koop. De kunstenaars zijn zelf aanwezig en vertellen graag over hun werk. Locatie: Tijnes, Fanny Blankers Koen hal, Arnolduspark 3 in Hoofddorp. Tijd: 11.00-17.00 uur. Toegang: gratis.

shoppen hoofddorp

Black Friday Shopping Night: 25 nov

Tijdens de Black Friday Shopping Night in Hoofddorp Winkelstad op vrijdag 25 november kun je extra lang van kortingen profiteren, want de winkels zijn dan tot maar liefst 22.00 uur open! Shoppen voor gevorderden dus.

disco hoofddorp

70’s, 80’s & 90’s disco party: 19 nov

Zaterdag 19 november van 22:00-02.00 uur houdt Proeflokaal de Polderboom een 70’s, 80’s & 90’s disco party. Trek je leukste outfit aan en ga los op dit ouderwetse feestje.
sint maarten lampion

Lampionnenoptocht: 11 nov

Op vrijdag 11 november van 19.00-20.30 uur kunnen alle kids die een lampion hebben geknutseld een rondje maken door Centrum Nieuw-Vennep. Op maar liefst drie locaties (Harmoniekoepel, Venneperstraat en Venneperhof) krijg je een lekkere traktatie en loop je samen met mascotte Vennie door de leuke straatjes.
candlelight kaarsen

Candle Light Shopping Week: 7-13 nov

De ondernemers van Centrum Nieuw-Vennep rollen letterlijk de rode loper voor je uit en zorgen met kaarslicht voor nog meer sfeer in het gezelligste dorpscentrum van Haarlemmermeer.

rommelmarkt

Rommelmarkt PG De Rank: 4 & 5 nov

Alle zalen van de kerk aan de Eugenie Previnaireweg in Nieuw-Vennep staan bomvol producten. Ingeleverd, opgehaald en uitgezocht door vrijwilligers waar tientallen goede doelen mee worden geholpen. Vrijdag van 18.00-21.00 uur en zaterdag van 10.00-15.00 uur.

nacht van de nacht op 't fort

Nacht van de Nacht op 't Fort: 29 okt

Nacht van de Nacht staat in het teken van de schoonheid van het donker. Deze Nacht dooft Kunstfort bij Vijfhuizen zijn lichten en kunnen kinderen tussen 19.00-23.00 uur meedoen aan: silent disco, lampionnen maken, marsmallows roosteren, glow in the dark schilderen, speurtocht en een rondleiding.

heimanshof in het donker

Ervaar De Heimanshof in het donker: 29 okt

Ervaar hoe mooi het donker is tijdens een wandeling door wildeplantentuin De Heimanshof in Hoofddorp. Op zaterdag 29 oktober doet De Heimanshof mee met de Nacht van de Nacht. De tuin is open voor bezoekers van 19.00-21.00 uur en slechts verlicht met lantaarntjes.
halloween hoofddorp

Halloween activiteiten: 28-30 okt

Niet schrikken…31 oktober is het Halloween. In het weekend ervoor vinden er in Haarlemmermeer allerlei griezelige activiteiten plaats, zoals spooktochten, een griezelige disco en zwemmen in Halloween thema. Wij hebben de leukste op een rijtje gezet.

rollerdisco hoofddorp

Rollerdisco: 22 okt

Show je beste roller moves en dans er helemaal op los tijdens de Rollerdisco in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp. Goed voorbereid de dansvloer op? Doe dan mee aan de workshop. Er is ook een mogelijkheid om skates te huren. ‘s Middags is er een skate disco voor kids.

dinner train hoofddorp

Dinner train: 21-23 okt

In een als restaurant ingerichte trein geniet je van het uitzicht én een heerlijk diner. Ontdek Hoofddorp en omgeving op een wel heel bijzondere manier: dineren in een rijdende trein. Vertrek: Station Hoofddorp.

herfstvakantie tips kids haarlemmermeer

Kinderuitjes in de herfstvakantie​: 15-23 okt

Deze herfstvakantie hoeven kinderen zich niet te vervelen. We hebben de allerleukste doe-tips voor de kids in Haarlemmermeer op een rijtje gezet.

regenboogfestival haarlemmermeer

Regenboogfestival: 15 okt

Iedereen is welkom op de 1e editie van het Regenboogfestival Haarlemmermeer. Met o.a. een Pride Walk met vlaggenparade, een informatiemarkt, chill-out sessies en optredens. Start: 15.00 uur.

kermis hoofddorp

Kermis Hoofddorp: 12-16 okt

Vijf dagen lang kun je je uitstekend vermaken op de Hoofddorpse najaarskermis op het parkeerterrein bij SKWA, aan de Bennebroekerweg. Met zo’n 30 attracties, o.a. de Swinging Coaster, Autoscooter en Funhouse. De kleintjes kunnen zich amuseren in o.a. de Vliegende Olifantjes en de Tea Cups. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er meet & greets.

Old School Dance Party: 8 okt

Yo Events presents: Old School Dance Party in Event Center De Rode Loper in Hoofddorp. Zaterdag 8 oktober ga je terug in de tijd. Een mix & match van live artiesten en D.J.’s. Ga met de voetjes van de vloer op o.a. de legendarische muziek van T-Spoon.

food la route hoofddorp

Food la Route: 6 okt

Vier restaurants op één avond. Met Food la Route eet je een 4-gangen diner, inclusief bijpassend drankje bij 4 verschillende restaurants. Je gaat deze avond naar: Restaurant Elders, Bar Bistro Joseph, Trattoria Buoni Amici en Traverse House.

disco haarlemmermeer

Keep The Fire Burning: 1 okt

Lekker ouderwets dansen zoals vroeger! Van de lekkerste discoclassics van de jaren ’80-’90 tot de lekkerste dance/house, ze komen allemaal voorbij tijdens het gezelligste dansfeest van Haarlemmermeer. Het dansfeest bestaat dit jaar 15 jaar. Dit keer gehouden in Hotel De Rustende Jager (Nieuw-Vennep), 

meers paarden centrum Nieuw-Vennep

Open dag Meers Paarden Centrum: 25 sep

Voor wie van pony’s en paarden houdt: tijdens de open dag van Meers Paarden Centrum kun je een dag genieten van de paardensport met heel veel gezellige activiteiten. Pony’s poetsen, de kantine is geopend voor iets lekkers en de ruitershop is geopend met speciale aanbiedingen. Toegang is gratis.
Nieuw-Vennep centrum Harmoniekoepel

Venneper Festival 2022: 24 sep

Van 12.00 tot 18.00 uur staat Centrum Nieuw-Vennep in het teken van live muziek, dansoptredens, lekkere hapjes en drankjes, terrasjes, gezelligheid met buurtgenoten, kinderactiviteiten en meer. Locatie: Harmonieplein.

Hoppig Bierfestival

Hoppig Bierfestival: 17&18 sep

Hét festival voor de bierliefhebbers onder ons. Verschillende brouwerijen, meer dan 100 verschillende bieren, diverse foodtrucks en live muziek. Drink uit het originele Hoppig bierglas en geniet. Locatie: Landgoed Kleine Vennep.

world clean up day

World Cleanup Day Haarlemmermeer: 17 sep

NMCX, Centrum voor Duurzaamheid, organiseert i.s.m. JCI Haarlemmermeer en Papa’s Beach House een grootschalige schoonmaakactie in het Haarlemmermeerse Bos. Je krijgt een grijper en je kunt aan de slag om zwerfaval te rapen. Degenen die het meeste afval rapen kunnen mooie prijzen winnen. Start: 09.30 uur. Voor koffie en iets lekkers wordt gezorgd.

Bogota Art Halfweg

BOGOTÁ Art: 15-18 sep

Alweer de derde editie van BOGOTÁ Art, de jaarlijkse expositie van de kunstenaars
van Broedplaats BOGOTÁ. Dit jaar met meer dan 25 kunstenaars uit de creatieve gemeenschap van de broedplaats. Je kunt ook een kijkje nemen achter de schermen.

zomerfeest dorpsfeest Spaarndam footgolf

Dorpsfeest Spaarndam: 14-18 sep

In september vindt jaarlijks het Zomerfeest plaats. Het feest heeft ieder jaar een ander thema; dit jaar ‘Fiësta Mexicana’. De activiteiten voor jong en oud vinden plaats rond de feesttent aan de Ringweg.

kinderboerderij de boerenzwaluw hoofddorp

Oogstfeest @ kinderboerderij Boerenzwaluw: 11 sep

Diverse activiteiten voor jong en oud op deze Hoofddorpse kinderboerderij. Loop langs kraampjes, speel oud-Hollandse spelletjes en geniet van live muziek. Kinderen kunnen zich laten schminken, springen op het springkussen en meedoen met verschillende activiteiten.

olmenhorst Lisserbroek

De Olmenhorst Zelfpluk: 10 sep-30 okt

Zelf appels en peren oogsten in de boomgaard is superleuk voor jong en oud. Iedereen is tijdens de Zelfplukdagen van De Olmenhorst (Lisserbroek) op woensdagmiddag, zaterdag en zondag van harte welkom om op dit unieke landgoed te komen plukken. Dus: laarzen aan, grote tas mee en plukken maar!

Stoomgemaal Halfweg

Open Monumentendagen: 10&11 sep

Tijdens de Open Monumentendagen kun je verschillende opengestelde monumenten (gratis) bezoeken en genieten van allerlei activiteiten, zoals Stoomgemaal Halfweg, Fort van Hoofddorp, Fort bij Vijfhuizen, CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 of De Witte Boerderij in Hoofddorp. In en om de monumentale boerderij op Landgoed Kleine Vennep wordt theaterfestival Grazende Zwaan georganiseerd. Korenmolen De Eersteling organiseert de Eersteling Ambachten Dag. Je kunt een rondleiding volgen in De Gerritshoeve.

Kijk voor meer info op de website van de desbetreffende locatie.

eersteling-molen-hoofddorp

Eersteling Ambachten Dag: 10 sep

Tijdens de Open Monumentendagen organiseert Korenmolen De Eersteling in Hoofddorp de Ambachtendag. Er zijn verschillende soorten ambachten te bewonderen; aanwezig zijn o.a. een stoelenmatter, klompenmaker, bijenkorfvlechter en een goudsmit. Toegang is gratis.

grazende zwaan

Grazende Zwaan: 9-11 sep

Grazende Zwaan is een avontuurlijk theaterfestival voor jong en oud. Op en om Landgoed Kleine Vennep beleef je familievoorstellingen, straattheater, doe-activiteiten en theaterprogramma voor volwassenen. Met terrassen en hapjes en drankjes kun je er de hele dag – of het hele weekend – heerlijk nazomeren.

meerlive hoofddorp

Meerlive: 9-11 sep

Van 9 t/m 11 september vindt hét event van de regio plaats: Meerlive. Een drie dagen durend Haarlemmermeers feestje middenin het centrum van Hoofddorp. Deze editie met o.a.: Emma Heesters, Xander de Buisonjé, Danny de Munk, Drukwerk en natuurlijk vaste gast Wolter Kroes.

kasteel keukenhof dahlia dagen

Kasteel Keukenhof Dahlia Dagen: 7 t/m 11 sep

In de tuin van Kasteel Keukenhof staan zo’n 150 verschillende soorten dahlia’s. Sowieso een bezoekje waard (half jul-1 okt), maar van 7 t/m 11 september vinden de Keukenhof Dahlia Dagen plaats. Tijdens deze dagen zijn er prachtige dahliasculpturen te bewonderen op het landgoed in Lisse. Extra leuk!

DE HEIMANSHOF hoofddorp-kees van der veer

Fête de la Nature: 4 sep

Op 4 september bij De Heimanshof in Hoofddorp: ‘Feesten mét de natuur’, ofwel ‘Fête de la Nature’. Struin door de tuin, geniet van prachtige natuurfoto’s, volg een workshop of kijk door de ogen van een natuurtekenaar. Voor jong en oud is er van alles te doen.

aardappeloogstdag parklanden park21

Aardappeloogstdag PARK21: 4 sep

Wil je eens echt een ander soort activiteit doen met de kinderen? Ga dan je eigen aardappelen oogsten op Parklanden! Een ritje met de tractor naar het aardappelveld, zelf je aardappelen oogsten om er vervolgens zelfs frites van te maken.

max verstappen f1 Zandvoort

Live vertoning F1 op groot scherm: 4 sep

Op zondag 4 september kun je live de Dutch Grand Prix samen op een groot scherm op Landgoed Kleine Vennep meebeleven. Food & drinks, entertainment en live muziek. Dat wordt een feestje!

feestweek vijfhuizen

Feestweek Vijfhuizen: 3-10 sep

Jaarlijks in de eerste volle week van september wordt Feestweek Vijfhuizen georganiseerd. Dit jaar in het thema ‘Vikingen’. Met ludieke spellen, de strijd om de supercups, leuke feestavonden en op de tweede zaterdag de altijd gezellige jaarmarkt en rommelmarkt. Een ouderwetse feestweek.

Peuterfestival: 3&4 sep

Twee dagen lang staat het Cultuurgebouw Hoofddorp in het teken van de allerkleinsten. Een bruisend evenement voor alle peuters van Haarlemmermeer en omstreken. Dit jaar in het thema: kleur. Verwacht workshops, voorstellingen, voorleesactiviteiten en nog veel meer.

vuur-en-licht-op-het-water-aalsmeer

Vuur en Licht op het Water: 3 sep

Voorafgaand aan de Feestweek Aalsmeer vindt traditiegetrouw Vuur en Licht op het Water plaats op de Westeinderplassen. Aanschouw dit sfeervolle evenement vanaf de boot of de kade. Je kan rekenen op een paar honderd fraai verlichte boten en als afsluiting een spetterend vuurwerk.

Fort NOXX Hoofddorp

Rondleiding Fort van Hoofddorp: 3 sep

Samen met een gids wandel je over het forteiland, loop je door de gangen, langs de nissen en door de keelkazemat, krijg je specifieke Fort van Hoofddorp weetjes te horen en ontvang je het Fortkwartet bij een drankje bij Fort NOXX.

Rondleidingen starten om 12.00, 13.15, 14.30 en 15.45 uur. Reserveren via femme@fortvanhoofddorp.nl.

Zandvoort formule 1

Sfeer proeven tijdens F1: 2 t/m 4 sep

Sinds 2021 is hét race event van het jaar terug in Zandvoort. Behalve voor racefans worden er ook allerlei leuke side-events georganiseerd voor jong en oud. Je kunt natuurlijk voorafgaand aan de F1 even sfeer komen proeven, maar ook tijdens de F1-dagen mag je dit jaar Zandvoort in.

Kaageiland molen kagermolen

Excursie Kaageiland: 28 aug

Een unieke excursie met een combinatie van natuur, historie en cultuur met een bezoek aan de Kagermolen. Een gids geeft informatie over de historie van het eiland en het veenweide landschap. Molenaars Albert en Peter vertellen over de historie van de molens rondom de Kagerplassen en over molenkunst.

Wooferland

Wooferland: 27 aug

Ouderwets feesten, dat is Wooferland. Het festival biedt een programmering van house/dance classics van ‘88 tot halverwege de jaren ’90 en is daarmee uniek. Diverse area’s met de beste classics, food en meer op het Houtrak terrein in Halfweg.

bijbelse tuin hoofddorp

Zomermarkt in de Bijbelse tuin: 27 aug

Achter de Joannes de Doper parochie vind je De Bijbelse Tuin Hoofddorp. Naast kraampjes met leuke artikelen kun je ook een workshop labyrintlopen volgen en kun je van alles te weten komen over de bloemen, planten en beelden in de tuin.

mysteryland

Mysteryland: 26-28 aug

Wie kent Mysteryland niet. Waar het bij de meeste festivals alleen om de muziek gaat, gaat het hier om het complete plaatje: interactieve kunst, theater, film, geweldige shows, de enorme stages en natuurlijk de verbluffende vuurwerkshow. Locatie: voormalige Floriade terrein.

vleermuizen haarlemmermeer

Vleermuizen excursie: 26 aug

In de Nacht van de Vleermuis wordt traditiegetrouw een excursie gegeven langs de Geniedijk. Een natuurgids vertelt meer over het leven van de vleermuis. En dankzij een batdetector worden ze ook vaak gezien en gehoord. Aanmelden verplicht.

feestweek zwaanshoek

Feestweek Zwaanshoek: 25-28 aug

Feestweek Zwaanshoek vindt ieder jaar eind augustus plaats. Leef je uit met de spellendag, schrijf je team in voor de pubquiz, doe een drankje, eet dikke hamburgers en geniet van diverse zangers of van de drive-inn show. Dit jaar: Foute Feestweek.

stichting maatvast haarlemmermeer

Zomeractiviteiten Maatvast Haarlemmermeer

In de wijkcentra, dorpshuizen en jongerencentra van Stichting Maatvast Haarlemmermeer worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Van sport en spel tot workshops en cursussen. Houd er rekening mee dat je je voor veel activiteiten vooraf moet aanmelden.

Hoofddorp aan zee

Kinderuitjes in de zomervakantie

Deze zomervakantie hoeven kinderen zich niet te vervelen. We hebben de allerleukste doe-tips voor de kids in Haarlemmermeer op een rijtje gezet.

bandjesavond Nieuw-Vennep

Bandjesavond Nieuw-Vennep: 20 aug

Trompetten, trombones, baritons, een sousafoon en slagwerk…dat kun je verwachten tijdens de Bandjesavond Nieuw-Vennep. De Nu Je Er Toch Band, bestaande uit 18 leden met een passie voor muziek, brengen een bezoekje aan diverse horecagelegenheden in Centrum Nieuw-Vennep.

dutch valley

Dutch Valley: 14 aug

Voor ieder wat wils op deze gezelligste muzikale kermis van Nederland. Van pop tot dance en van rock tot Nederlandstalige muziek. Dit jaar voor de 10e keer met meer dan 100 Nederlandse topartiesten. Dat wordt een gezellig feestje in recreatiegebied Spaarnwoude.

dance valley Spaarnwoude

Dance Valley: 13 aug

Alweer de 26e editie van dit jaarlijkse openlucht dance festival in recreatiegebied Spaarnwoude. Het complete terrein wordt omgebouwd tot een klein dorp met circustenten en een paar grote podia waar een grote variatie aan dancemuziekstijlen wordt gedraaid.

hoofddorp-aan-zee

Hoofddorp aan Zee: 18-21 & 25-28 jul

Het Cultuurgebouw organiseert de 5e editie van Hoofddorp aan Zee speciaal voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die niet of te kort op vakantie gaan. Met een breed aanbod aan activiteiten kunnen de kids hun creativiteit de vrije loop laten.

Heerlijk Hoofddorp

Heerlijk Hoofddorp: 10 jul

Geniet van een culinaire route langs 8 restaurants in het centrum van Hoofddorp waar je bij iedere stop wordt verrast met een hapje en bijpassend glaasje wijn.

Hoofddorp Winkelstad

Zomer ZONdagen op het plein: 10 jul-4 sep

Iedere zondagmiddag is er op het Polderplein in Hoofddorp Winkelstad iets te doen. Van entertainment voor jong tot muziek voor de iets oudere. Bij mooi weer buiten en bij slecht weer binnen.

Foodtruck Festival PARK21: 9-10 jul

Met lekker eten en drinken bij de verschillende foodtrucks, livemuziek‍ en leuke kinderactiviteiten wordt Landgoed Kleine Vennep omgetoverd tot een echt Foodtruck Festival.

Kortebaan draverij Hoofddorp

Kortebaan draverij Hoofddorp: 9 jul

De Kruisweg verandert tijdens de Kortebaandraverij in een drafbaan. Je geniet niet alleen van de paardensport, maar het is zeker ook de plek voor gezelligheid. Hapje, drankje…dat belooft een leuk feestje te worden.

PARK21 openluchtbioscoop

Openluchtbioscoop PARK21: 8 jul

Middenin het weiland op je eigen kleedje of stoel genieten van de film Bohemian Rhapsody. Dat kan op 8 juli op Landgoed Kleine Vennep.

hoofddorp zingt Hazes & more

Holland Zingt H6 & more: 2 jul

Yo Events presents: Holland Zingt H6 & more in Event Center De Rode Loper in Hoofddorp.  Met o.a. Samantha Steenwijk en Danny de Munk. De avond wordt begeleid en aangevuld door een d.j. De artiesten zingen voornamelijk nummers van Hazes en enkele nummers uit hun eigen repertoire.

Beinsdorp Local Live

Beinsdorp Local Live: 26 jun

Het dorp Beinsdorp heeft een eigen muziekfestival dat inmiddels een traditie mag worden genoemd. Tijdens het gratis toegankelijke muziekfestival treden coverbands, bands met eigen werk maar soms ook ‘verrassende’ elementen zoals drumbands, koren of orkesten op. Voor ieder wat wils.

feestweek Nieuw-Vennep

Feestweek Nieuw-Vennep: 18-25 jun

Elk jaar in juni wordt de Feestweek Nieuw-Vennep georganiseerd met o.a. de traditionele Motocross Nieuw-Vennep, kermis, Oranje6kamp, Autocross, jaarmarkt, kinderactiviteiten en verschillende optredens van Nederlandse artiesten in de feesttent. Dit jaar met o.a. Snollebollekes en Mart Hoogkamer.

touwtrekken dorpsfeest rijsenhout

Dorpsfeest Rijsenhout: 12-18 jun

In juni wordt jaarlijks het Dorpsfeest Rijsenhout georganiseerd. Een week vol plezier en gezelligheid, een feest voor jong en oud. Met o.a. een touwtrekken competitie, braderie, fietspuzzeltocht, kofferbakverkoop, Zeskamp en een afterparty in het dorpshuis.

feestweek zwanenburg halfweg

Feestweek Zwanenburg-Halfweg: 9-12 jun GECANCELED

Jaarlijks in juni wordt door het dubbeldorp Zwanenburg en Halfweg een gezamenlijke feestweek georganiseerd. Met livemuziek van lokale helden tot bekende namen en activiteiten van jong en oud. Het evenement vindt plaats op het terrein bij de Bataaf.

hoppig bierfestival

Beer & BBQ Festival: 4&5 jun

Hoppig Bierfestival en Tony Stone Slow & Low BBQ Competition slaan de handen ineen. Wat je mag verwachten: 17 brouwerijen, BBQ competitie, foodtrucks, live muziek en dat allemaal in het Haarlemmermeerse Bos.

Van Reeuwijk Fruit en Flowers Abbenes

Pluk je eigen fruit: half mei-half sep

Bij Van Reeuwijk Fruit & Flowers in Abbenes kun je je eigen fruit plukken. Aardbeien, kersen, bramen, frambozen en diverse soorten bessen. Superleuk voor jong en oud. Het seizoen loopt ongeveer van half mei tot half september.

Palenpa Park nieuw vennep

Hutten bouwen in Palènpa Park: 16 apr-30 okt

Kinderen kunnen op Landgoed Kleine Vennep hutten bouwen. En dan niet met zagen, hamers en spijkers. De hutten van Palènpa zijn gemaakt van houten palen en panelen die je aan elkaar verbindt met bouten en moeren. Het enige gereedschap zijn je eigen handen. 

Stoomgemaal Halfweg

Stoomdagen Stoomgemaal Halfweg: 1e weekend van de maand apr-nov

Elk eerste weekend van de maand, van april tot en met november, en op enkele speciale dagen, zoals Open Monumenten Dag(en) draait Stoomgemaal Halfweg onder stoom. Proef de unieke sfeer van een stoomgemaal dat nog precies zo werkt als vroeger.

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.