Type en druk op Enter.

UITAGENDA

Wat is er te doen in Haarlemmermeer

Hieronder lees je wat er de komende periode allemaal te doen is in Haarlemmermeer en dingen die je niet mag missen net buiten Haarlemmermeer.

sportief haarlemmermeer

Sport en cultuur activiteiten voor jong en oud: hele jaar door

Ha-meer.nl is een samenwerking van Team Sportservice, lokale sportverenigingen, gemeente Haarlemmermeer en maatschappelijk partners Maatvast, MeerWaarde en Cpunt. Het is een verzamelplaats van sportieve en culturele activiteiten in Haarlemmermeer. Er is voor iedereen van jong tot oud een leuke activiteit te vinden. Houd er rekening mee dat je je vooraf moet inschrijven/aanmelden.

bioscoop haarlemmermeer

Naar de bioscoop: hele jaar door

Een gezellig avondje naar een romantische film met z’n tweetjes of met het hele gezin op zondag naar een leuke familievoorstelling, een bezoekje aan de bioscoop is altijd een leuk uitje. In Haarlemmermeer vind je vier bioscopen die voor ieder wat wils bieden.

Klimpark21 Nieuw-Vennep Beeldbank Haarlemmermeer Fotograaf Dennis-5

Klimmen en klauteren bij Klimpark21: 31 mrt-eind okt

Klimmen en klauteren op verschillende hoogtes, Archery Tag en bubbelvoetbal spelen. Dat kan allemaal bij dit outdoorpark in Nieuw-Vennep. Plezier voor jong en oud, heerlijk buiten en zeker niet alleen voor waaghalzen.

Stoomgemaal Halfweg

Stoomdagen Stoomgemaal Halfweg: één weekend in de maand apr-nov

Eén weekend per maand, van april tot en met november, en op enkele speciale dagen, zoals Open Monumenten Dag(en), draait Stoomgemaal Halfweg onder stoom. Proef de unieke sfeer van een stoomgemaal dat nog precies zo werkt als vroeger.

Palenpa Park nieuw vennep

Hutten bouwen in Palènpa Park: 13 apr-eind okt

Kinderen kunnen op Landgoed Kleine Vennep hutten bouwen. En dan niet met zagen, hamers en spijkers. De hutten van Palènpa zijn gemaakt van houten palen en panelen die je aan elkaar verbindt met bouten en moeren. Het enige gereedschap zijn je eigen handen. 

Van Reeuwijk Fruit en Flowers Abbenes

Pluk je eigen fruit: half jun-half sep

Bij Van Reeuwijk Fruit & Flowers in Abbenes kun je je eigen fruit plukken. Aardbeien, kersen, bramen, frambozen en diverse soorten bessen. Superleuk voor jong en oud. Het seizoen loopt ongeveer van half juni tot half september.

Thais-festival somkido nieuw-vennep

Somkido Thais festival: 18 & 19 mei

Verwacht twee dagen lang sprankelende optredens van 50 Thaise artiesten tijdens dit muziek & dansfestival. Locatie: Harmonieplein in Nieuw-Vennep. Tijd: 10.00-20.00 uur. Toegang is gratis.

zandschilderen hoofddorp

Workshop zandschilderen: 20 mei

De kids kunnen schilderen met gekleurd zand. Verrassend leuk om te doen en een verrassend resultaat. Maandag 20 mei (2e Pinksterdag) van 12.00-16.00 uur in Hoofddorp Winkelstad op het plein bij de HEMA. Deelname is gratis.

speeltuin zwanenburg

Kinderspellendag: 25 mei

Dit jaar blaast Speeltuinvereniging Zwanenburg maar liefst 70 kaarsjes uit. Dit jubileum wordt gevierd met een kinderdag waarop kinderen lekker los kunnen gaan: eerst een kinderspellenmiddag en daarna een kinderdisco. Toegang is gratis en er is geen aanmelding nodig.

food la route hoofddorp

Food la Route: 26 mei

Vier restaurants op één avond. Met Food la Route eet je een 4-gangen diner, inclusief bijpassend drankje bij 4 verschillende restaurants. Je gaat deze avond naar: Restaurant Elders, Bar Bistro Joseph, Trattoria Buoni Amici, Traverse House of Tijnes.

Kortebaan draverij Hoofddorp

Kortebaan draverij Hoofddorp: 1 jun

De Kruisweg verandert tijdens de Kortebaandraverij in een drafbaan. Je geniet niet alleen van de paardensport, maar het is zeker ook de plek voor gezelligheid. Hapje, drankje…dat belooft een leuk feestje te worden.

zekersss landgoed kleine vennep

Zekersss: 1 jun

Dansjes, borrels en vriendjes…dat zijn de ingrediënten van dit buitenfeestje dat gehouden wordt op Landgoed Kleine Vennep. Een gezellig feestje met de lekkerste hapjes, de fijnste drankjes en met jou en je vrienden. Zaterdag 1 juni 14.00-23.00 uur.

zomerbraderie Hoofddorp

MHM Markt & Muziek: 1 & 2 jun

Een rommelmarkt, braderie, vintage-retro-brocante-antiek en een kleedjesmarkt, aangevuld met foodtrucks en doorlopend livemuziek. Daarnaast is er kinderanimatie en kunnen er Pokémon items gekocht, verkocht en geruild worden op het Pokémonplein. Locatie: Burgemeester van Stamplein.

feestweek zwanenburg halfweg

Feestweek Zwanenburg-Halfweg: 6-9 jun

Jaarlijks in juni wordt door het dubbeldorp Zwanenburg en Halfweg een gezamenlijke feestweek georganiseerd. Met livemuziek van lokale helden tot bekende namen en activiteiten van jong en oud. Het evenement vindt plaats op het terrein bij de Bataaf. Dit jaar gaat de feestweek back to basic.

mud masters haarlemmermeer

Mud Masters: 7-9 jun

Buitenspelen voor volwassenen. Stort je vol overgave in de Mud Masters modder in het Haarlemmermeerse Bos en De Groene Weelde. Ga samen met je team rennen, vliegen, kruipen, klimmen, springen en modderhappen. Er is ook een family Edition.

feestweek Nieuw-Vennep

Feestweek Nieuw-Vennep: 15-22 jun

Elk jaar in juni wordt de Feestweek Nieuw-Vennep georganiseerd met o.a. de traditionele Motocross Nieuw-Vennep, kermis, Oranje6kamp, Autocross, jaarmarkt, kinderactiviteiten en verschillende optredens van Nederlandse artiesten in de feesttent.

40up hoofddorp

40UP: 22 jun

Non-stop op de dansvloer genieten van de beste hits van de afgelopen 40 jaar, ondersteund door de originele videoclips. Mis dit grote feest der herkenning niet en haal je dansschoenen uit de kast. Behoor je niet tot de eeuwig jonge 40-plusser? Iedereen is van harte welkom. Locatie: Poppodium C. Hoofddorp.

vroegzat hoofddorp

VroegZat: 12 jul

De hele avond de voetjes van de vloer en toch de volgende dag fit? Dat kan tijdens VroegZat. Lekker vroeg beginnen met dansen op fijne deuntjes en op een normale tijd naar bed. Vroeg feesten, lang slapen. Dat spreekt ons wel aan. Locatie: Poppodium C. Hoofddorp, 19.30-00.00 uur.

Heerlijk Hoofddorp

Heerlijk Hoofddorp: 14 jul

Geniet van een culinaire route langs toppers van restaurants in het centrum van Hoofddorp waar je bij iedere stop wordt verrast met een hapje en bijpassend glaasje wijn.

dance valley Spaarnwoude

Dance Valley: 10 aug

Tijdens dit jaarlijkse openlucht dance festival in recreatiegebied Spaarnwoude wordt het complete terrein omgebouwd tot een klein dorp met circustenten en een paar grote podia waar een grote variatie aan dancemuziekstijlen wordt gedraaid.

dutch valley

Dutch Valley: 11 aug

Voor ieder wat wils op deze gezelligste en grootste muzikale kermis van Nederland. Van pop tot dance en van rock tot Nederlandstalige muziek. Met meer dan 100 Nederlandse topartiesten. Dit jaar met niemand minder dan André Hazes. Dat wordt een gezellig feestje in recreatiegebied Spaarnwoude.

max verstappen f1 Zandvoort

Live vertoning F1 op groot scherm: 25 aug

Op zondag 25 augustus kun je live de Dutch Grand Prix samen op een groot scherm op Landgoed Kleine Vennep meebeleven tijdens Grand Prix Festival Haarlemmermeer. Daarnaast is er food & drinks en entertainment en live muziek. Liefs uit Haarlemmermeer is trotse sponsor!

mysteryland

Mysteryland: 30 aug-1 sep

Wie kent Mysteryland niet. Waar het bij de meeste festivals alleen om de muziek gaat, gaat het hier om het complete plaatje: interactieve kunst, theater, film, geweldige shows, de enorme stages en natuurlijk de verbluffende vuurwerkshow. Locatie: voormalige Floriade terrein.

Wooferland

Wooferland: 31 aug

Ouderwets feesten, dat is Wooferland. Het festival biedt een programmering van house/dance classics van ‘88 tot halverwege de jaren ’90 en is daarmee uniek. Diverse area’s met de beste classics, food en meer op het Houtrak terrein in Halfweg.

vuur-en-licht-op-het-water-aalsmeer

Vuur en Licht op het Water: 7 sep

Voorafgaand aan de Feestweek Aalsmeer vindt traditiegetrouw Vuur en Licht op het Water plaats op de Westeinderplassen. Aanschouw dit sfeervolle evenement vanaf de boot of de kade. Je kan rekenen op een paar honderd fraai verlichte boten en als afsluiting een spetterend vuurwerk. Datum: 1e zaterdag van september.

feestweek vijfhuizen

Feestweek Vijfhuizen: 7-14 sep

Jaarlijks in de eerste volle week van september wordt Feestweek Vijfhuizen georganiseerd. Met ludieke spellen, de strijd om de supercups, leuke feestavonden en op de tweede zaterdag de altijd gezellige jaarmarkt en rommelmarkt. Een ouderwetse feestweek.

kermis hoofddorp

Najaarskermis Hoofddorp: 16-20 okt

Je kunt je uitstekend vermaken op de Hoofddorpse voorjaarskermis op het parkeerterrein bij SKWA, aan de Bennebroekerweg. Met een grote variatie aan attracties in alle categorieën. Let op: gesloten op maandag, dinsdag en donderdag.

disco haarlemmermeer

KTFB Keep The Fire Burning: 30 nov

Verwacht een geweldige mix van muziekstijlen, waaronder oldschool house, disco, 80’s, 90’s, 00’s en meer. Laat je beste dansmoves zien op de dansvloer van SKWA. Twee zalen, dakterras, gratis parkeren voor de deur en gratis toiletten.

Tips?

Organiseer je een event dat hier zeker bij moet komen te staan? Neem dan contact met ons op of mail naar info@liefsuithaarlemmermeer.nl

Dit heb je gemist

meivakantie tips haarlemmermeer

Kinderuitjes in de meivakantie: 27 apr-12 mei

Tijdens de meivakantie is er weer van alles te doen in Haarlemmermeer. Van Bloemencorso tot plezier tussen de tulpen en van samenspeeldag tot buitenzwemmen. Wij hebben leuke tips voor je op een rijtje gezet.

dauwtrappen haarlemmermeer

Dauwtrappen en vogelzang: 9 mei

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag: de wandeling start om 07.00 uur vanaf Pannenkoeken Paviljoen Cruquius door De Groene Weelde. Onderweg zingen de vogels terwijl de gidsen vertellen. Het meenemen van een verrekijker wordt aangeraden. Aanmelden kan via ivnhaarlemmermeer@gmail.com of sms naar 06-15121509.

Koningsdag haarlemmermeer

Koningsdag & -nacht: 26 & 27 apr

Hoe vier jij de verjaardag van de Koning? In Haarlemmermeer kun je genieten van diverse vrijmarkten, optredens, activiteiten en meer. Lees onze tips.

0ntdek haarlemmeremeer met kinderen

Ontdek Haarlemmermeer met Kinderen: 21+22 apr

Tijdens Ontdek Haarlemmermeer met Kinderen beleef je de leukste avonturen met jouw gezin. In het weekend van 20 en 21 april zijn er bij verschillende organisaties leuke acties en speciale activiteiten. Bijvoorbeeld voor de actieve kleintjes die graag buiten zijn.

historische trekkertocht haarlemmermeer

Historische trekkertocht: 21 apr

Op 21 april zijn er meer dan 70 historische trekkers te spotten in Haarlemmermeer. Ze rijden om 9 uur weg bij de Rijnlanderweg 767 voor een verrassingstocht door de polder die tot 16 uur duurt.

venniper koninginnerit

Venniper Koninginnerit: 21 apr

Het grootste klassiekerevenement van Haarlemmermeer. Ieder jaar rond Koningsdag vindt deze bijzondere klassiekerrit plaats met als start- en eindpunt De Rustende Jager in Nieuw-Vennep. De toer voert door de polder van Haarlemmermeer over mooie wegen naar omliggende provincies.

ecomeer festival haarlemmermeer

Eco-Meer festival: 21 apr

Op zondag 21 april vindt het Eco-Meer festival plaats, hét groenste festival van Haarlemmermeer. Het festival biedt een uitgebreid programma voor jong en oud. Met verschillende (tuin)workshops voor jong en oud, heerlijk (lokaal) eten, een inspirerende informatiemarkt, rondleidingen en speurtochten, tafelgesprekken over voeding, advies over het verduurzamen van woningen, en een heuse eco-quiz. Ook voor mensen zonder groene vingers!

rollerdisco hoofddorp

Rollerdisco: 20 apr

Show je beste roller moves en dans er helemaal op los tijdens de Rollerdisco in C. in Hoofddorp. Goed voorbereid de dansvloer op? Doe dan mee aan de workshop. Er is ook een mogelijkheid om skates te huren. ’s Middags is er een skate disco voor kids.

bloemencorso bollenstreek

Bloemencorso: 19-21 apr

De jaarlijkse bloemencorso is altijd een belevenis. Op vrijdagavond worden duizenden lichtjes op de wagens ontstoken en ze rijden dan een parcours door de dorpskern van Noordwijkerhout. Corsozaterdag: prachtig versierde praalwagens rijden over een afstand van 42km van Noordwijk naar Haarlem. Op zondag zijn de wagens nog eenmaal te bewonderen in het centrum van Haarlem.

boeren paasfeest parklanden

Boeren Paasfeest Parklanden: 24 mrt

Op zondag 24 maart kun je op Parklanden weer je eigen paastak versieren, paaseitjes zoeken en limonadekoeien melken. Je kan zelfs je eigen broodjes bakken boven het vuur! En natuurlijk kun je ook dit jaar weer de beestjes aaien.

Keukenhof lisse

Keukenhof: 21 mrt-12 mei

Bloemenpark Keukenhof wordt niet voor niets het mooiste lentepark ter wereld genoemd. 8 weken lang staan 7 miljoen (!) bollen in bloei. Deze oer-Hollandse attractie is niet alleen leuk voor toeristen, maar moet je minstens één keer in je leven bezocht hebben. 

crea-markt-nieuw-vennep

Crea markt: 16 mrt

In de Symfonie kunnen de creatievelingen onder ons hun hart ophalen op deze markt met veel kramen met alles op het gebied van creatieve hobby’s. Zaterdag 16 maart van 09.00-16.00 uur.

Veiligheidsdag: 16 mrt

Zaterdag 16 maart van 13.00-17.00 uur is het Veiligheidsdag bij Jeugdland Hoofddorp. Ontdek de wereld van de hulpdiensten. Brandweer, politie, defensie, ambulance, marechaussee, Rijkswaterstaat en KNRM staan klaar om alles te vertellen over hun werk en voertuigen. Toegang is gratis.

kermis hoofddorp

Voorjaarskermis Hoofddorp: 8-17 mrt

Je kunt je uitstekend vermaken op de Hoofddorpse voorjaarskermis op het parkeerterrein bij SKWA, aan de Bennebroekerweg. Met een grote variatie aan attracties in alle categorieën. Let op: gesloten op maandag, dinsdag en donderdag.

the florian hoofddorp

Restaurantweek Haarlemmermeer: 26 feb-3 mrt

Aan deze Restaurantweek doen 14 Haarlemmermeerse restaurants mee. Als je eens een nieuw restaurant wilt ontdekken dan is het een aanrader om dit tijdens deze week te doen. De restaurants hebben namelijk allemaal een leuke aanbieding.

winter garden festival haarlemmermeer 2024

Winter Garden Festival: 24 feb

Op 24 februari vindt de allereerste editie plaats van Winter Garden Festival, een winters festival met verschillende dance podia’s met dj’s als Eelke Kleijn, Joëlla Jacksonen en Joran van Pol. Het decor wordt magisch met straattheater en foodtrucks. Locatie: recreatiegebied de Groene Weelde. 

kinderen knutselen

Kinderuitjes in de voorjaarsvakantie: 17-25 feb

Tijdens deze krokusvakantie is er weer genoeg te ondernemen met de kids. Van workshops tot sportieve uitjes en van springkussenfestival tot een potje midget voetgolf voor het hele gezin.

rollerdisco hoofddorp

Rollerdisco: 10 feb

Show je beste roller moves en dans er helemaal op los tijdens de Rollerdisco in C. in Hoofddorp. Goed voorbereid de dansvloer op? Doe dan mee aan de workshop. Er is ook een mogelijkheid om skates te huren. ’s Middags is er een skate disco voor kids.

apres ski party hoofddorp

Après ski party: 3 feb

Ga lekker los op de après- ski party van dit seizoen. Lekkere muziek, Lederhosen, Dirndl en een Jägerbommetje. Skicentrum Hoofddorp organiseert deze foute party om het wintersportgevoel nog even vast te houden. Zaterdag 11 maart 18.00-22.00 uur.

Pasar-Malam-Istimewa-xl-haarlemmermeer

Pasar Malam Istimewa XL: 26-28 jan

Op dit culturele event kun je livemuziek van topartiesten, foodstands met de lekkerste gerechten en kraampjes vol prachtige hebbedingen verwachten. Locatie: Expo Greater Amsterdam.
jeroens balloons hoofddorp

Jeroens Balloons: elke zondag in jan

Jeroens Balloons (bekend van tv) vouwt elke zondag in januari tussen 12.30-16.00 uur gratis winterse ballonfiguurtjes. Locatie: plein bij de HEMA in Hoofddorp Winkelstad.

nieuwjaarsduik het gemaal

Nieuwjaarsduik: 7 jan

Ook fris het nieuwe jaar in? Op zondag 7 januari kan dit met de nieuwjaarsduik bij Brasserie Het Gemaal. Durf jij het aan? Wel even reserveren.

kerst haarlemmermeer

Kinderuitjes in de kerstvakantie: 22 dec-7 jan

Er is lekker veel te doen deze kerstvakantie. Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij de leukste dingen om te doen in de kerstvakantie in en om Haarlemmermeer voor je op een rijtje gezet.

kerst landgoed keukenhof

Kerst uitjes & activiteiten

Wat is er allemaal te zien en te doen in en om Haarlemmermeer in de gezelligste maand van het jaar? We hebben de highlights van de decembermaand op een rijtje gezet.

sint fort van hoofddorp

Sinterklaas uitjes & activiteiten

Hij komt, hij komt! Van intocht tot de verblijfplaats van Sinterklaas…wij hebben de Sinterklaas uitjes en activiteiten in en om Haarlemmermeer die je niet mag missen voor je verzameld.

shoppen hoofddorp

Black Friday Shopping Night: 25 nov

Tijdens de Black Friday Shopping Night in Hoofddorp Winkelstad op vrijdag 25 november kun je extra lang van kortingen profiteren, want de winkels zijn dan tot maar liefst 22.00 uur open! Shoppen voor gevorderden dus.

sint maarten lampion

Lampionnenoptocht: 11 nov

Op vrijdag 11 november van 19.00-20.30 uur kunnen alle kids die een lampion hebben geknutseld een rondje maken door Centrum Nieuw-Vennep. Op maar liefst drie locaties (Harmoniekoepel, Venneperstraat en Venneperhof) krijg je een lekkere traktatie en loop je samen met mascotte Vennie door de leuke straatjes.
nacht van de nacht op 't fort

Nacht van de Nacht op 't Fort: 29 okt

Nacht van de Nacht staat in het teken van de schoonheid van het donker. Deze Nacht dooft Kunstfort bij Vijfhuizen zijn lichten en kunnen kinderen tussen 19.00-23.00 uur meedoen aan: silent disco, lampionnen maken, marsmallows roosteren, glow in the dark schilderen, speurtocht en een rondleiding.

heimanshof in het donker

Ervaar De Heimanshof in het donker: 28 okt

Ervaar hoe mooi het donker is tijdens een wandeling door wildeplantentuin De Heimanshof in Hoofddorp. Op zaterdag 28 oktober doet De Heimanshof mee met de Nacht van de Nacht. De wandeling start om 19.30 uur en duurt 1,5 uur. Vanaf 8 jaar. Aanmelden is verplicht via beheer@deheimanshof.nl
halloween hoofddorp

Halloween activiteiten: 21-31 okt

Niet schrikken…31 oktober is het Halloween. In Haarlemmermeer vinden allerlei griezelige activiteiten plaats zoals spooktochten en zwemmen in Halloween thema. Wij hebben de leukste op een rijtje gezet.

herfstvakantie tips kids haarlemmermeer

Kinderuitjes in de herfstvakantie​: 20-29 okt

Deze herfstvakantie hoeven kinderen zich niet te vervelen. We hebben de allerleukste doe-tips voor de kids in Haarlemmermeer op een rijtje gezet.

gemaal de lynden

Ontdek Cultureel Haarlemmermeer: 7&8 okt

Er valt er van alles te beleven op het gebied van kunst en cultuur tijdens Ontdek Cultureel Haarlemmermeer. Van exposities tot workshops en van concerten tot activiteiten voor kinderen. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet

meers paarden centrum Nieuw-Vennep

Open dag Meers Paarden Centrum: 24 sep

Voor wie van pony’s en paarden houdt: tijdens de open dag van Meers Paarden Centrum kun je een dag genieten van de paardensport met heel veel gezellige activiteiten. Pony’s poetsen, de kantine is geopend voor iets lekkers en de ruitershop is geopend met speciale aanbiedingen. Toegang is gratis.
kinderboerderij de boerenzwaluw hoofddorp

Natuurlijk Feest @ kinderboerderij Boerenzwaluw: 17 sep

Een interactief feest op deze Hoofddorpse kinderboerderij waar jong en oud alles over de natuur kan leren en ontdekken. Dit allemaal door middel van theater, workshops en demonstraties.

open energiedag haarlemmermeer

Open Energiedag: 16 sep

Van 10.00-16.00 uur ben je op verschillende locaties in Haarlemmermeer van harte welkom om alles op het gebied van zon, wind en warmte te leren. Zo is er in Hoofddorp een energiemarkt met o.a. voor kinderen een knutsel- en tekentafel en een leerzame kinderworkshop. Verder is er een speciale energie-fietstocht en zijn er activiteiten op locatie.

hoofddorp zingt Hazes & more

Holland Zingt H6 & more: 16 sep

Yo Events presents: Holland Zingt H6 & more in Event Center De Rode Loper in Hoofddorp. Met Nederlandse topartiesten die voornamelijk nummers van Hazes zingen en enkele nummers uit hun eigen repertoire. De avond wordt begeleid en aangevuld door een DJ.

bogota art halfweg

BOGOTÁ Art: 14-17 sep

Alweer de vierde editie van BOGOTÁ Art, de jaarlijkse expositie van de kunstenaars
van Broedplaats BOGOTÁ. Ga op onderzoek naar de verhalen, visies en emoties van de makers uit de creatieve gemeenschap van de broedplaats. Je kunt ook een kijkje nemen achter de schermen.

world clean up day

World Cleanup Day Haarlemmermeer: 16 sep

JCI Haarlemmermeer organiseert een grootschalige schoonmaakactie in het Haarlemmermeerse Bos. Je krijgt een grijper en je kunt aan de slag om zwerfaval te rapen. Start: 09.30 uur bij Papa’s Beach House.

Je kunt ook zelf aan de slag met onze superleuke zwerfafval bingo.

zomerfeest dorpsfeest Spaarndam footgolf

Dorpsfeest Spaarndam: 13-17 sep

In september vindt jaarlijks het Zomerfeest plaats. Het feest heeft ieder jaar een ander thema. De activiteiten voor jong en oud vinden plaats rond de feesttent aan de Ringweg.

global garden roofvogelshow

Roofvogelshow: 10 sep

Een oehoe die geruisloos langs vliegt, een woestijnbuizerd die op je hand landt of een gier die naast je op zoek gaat naar voedsel. Al deze vogels zijn te bewonderen tijdens de roofvogelshow bij Global Garden. Toegang is gratis. De valkenier en zijn zevental roofvogels geven twee shows (12.00 en 14.30 uur).

open monumenten dagen

Open Monumentendagen: 9&10 sep

Tijdens de Open Monumentendagen kun je verschillende opengestelde monumenten in Haarlemmermeer (gratis) bezoeken. Veel locatie zoals Fort Penningsveer, Landgoed Kleine Vennep, het Witte Pomphuisje en De Witte Boerderij organiseren dit weekend extra activiteiten.

grazende zwaan

Grazende Zwaan: 9&10 sep

Grazende Zwaan is een avontuurlijk theaterfestival voor jong en oud. Op en om Landgoed Kleine Vennep beleef je familievoorstellingen, straattheater, doe-activiteiten en theaterprogramma voor volwassenen. Met terrassen en hapjes en drankjes kun je er de hele dag – of het hele weekend – heerlijk nazomeren.

najaarsmarkt nieuw-vennep

Najaarsmarkt: 9 sep

De najaarsmarkt in Centrum Nieuw-Vennep op zaterdag 9 september heeft ruim 100 kramen en een aantal foodtrucks. De markt begint in de Venneperstraat en loopt richting het Harmonieplein. Uiteraard zijn er ook optredens en gezellige terrasjes.

eersteling-molen-hoofddorp

Eersteling Ambachten Dag: 9 sep

Tijdens de Open Monumentendagen organiseert Korenmolen De Eersteling in Hoofddorp de Ambachtendag. Er zijn verschillende soorten ambachten te bewonderen; aanwezig zijn o.a. een stoelenmatter, klompenmaker, bijenkorfvlechter en een goudsmit. Er zijn verse pannenkoeken en springkussens. Toegang is gratis.

olmenhorst Lisserbroek

De Olmenhorst Zelfpluk: 9 sep-29 okt

Zelf appels en peren oogsten in de boomgaard is superleuk voor jong en oud. Iedereen is tijdens de Zelfplukdagen van De Olmenhorst (Lisserbroek) op woensdagmiddag, zaterdag en zondag van harte welkom om op dit unieke landgoed te komen plukken. Dus: laarzen aan, grote tas mee en plukken maar!

kasteel keukenhof dahlia dagen

Kasteel Keukenhof Dahlia Dagen: 8-10 sep

In de tuin van Kasteel Keukenhof staan zo’n 150 verschillende soorten dahlia’s. Sowieso een bezoekje waard (half jul-1 okt), maar van 8 t/m 10 september vinden de Keukenhof Dahlia Dagen plaats. Tijdens deze dagen zijn er prachtige dahliasculpturen te bewonderen op het landgoed in Lisse. Extra leuk!

meerlive hoofddorp

Meerlive: 8-10 sep

Van 8 t/m 10 september vindt hét event van de regio plaats: Meerlive. Een drie dagen durend Haarlemmermeers feestje middenin het centrum van Hoofddorp. Met huisband partyband TOF! en bekende lokale artiesten. Zondagmiddag is traditioneel de Amsterdamse middag met natuurlijk vaste gast Wolter Kroes.

C. hoofddorp

C. opening culturele seizoen: 3 sep

C. viert de start van het nieuwe culturele seizoen met een gezellige dag vol livemuziek, theater, proeflessen, foodtrucks, workshops, presentaties, pubquizzen met prijzen en nog veel meer.

aardappeloogstdag parklanden park21

Aardappeloogstdag PARK21: 3 sep

Wil je eens echt een ander soort activiteit doen met de kinderen? Ga dan je eigen aardappelen oogsten op Parklanden! Een ritje met de tractor naar het aardappelveld, zelf je aardappelen oogsten om er vervolgens zelfs frites van te maken.

DE HEIMANSHOF hoofddorp-kees van der veer

Fête de la Nature: 2-3 sep

Op 2 & 3 september bij De Heimanshof in Hoofddorp: ‘Feesten mét de natuur’, ofwel ‘Fête de la Nature’. Struin door de tuin, volg een workshop, doe mee met een vleermuizenexcursie of doe mee met een rondleiding. Voor jong en oud is er van alles te doen.

feestweek zwaanshoek

Feestweek Zwaanshoek: 30 aug-3 sep

Feestweek Zwaanshoek vindt ieder jaar eind augustus plaats. Er is een uitgebreid programma voor jong en oud. Denk aan een feest-bridgedrive, een pubquiz, een seniorenbrunch, diverse feestavonden en een uitgebreid dagprogramma voor kinderen.  Dit jaar: Happy Together.

bandjesavond Nieuw-Vennep

Bandjesavond Nieuw-Vennep: 1 sep

Trompetten, trombones, baritons, een sousafoon en slagwerk…dat kun je verwachten tijdens de Bandjesavond Nieuw-Vennep. De Nu Je Er Toch Band, bestaande uit 18 leden met een passie voor muziek, brengt een bezoekje aan diverse horecagelegenheden in Centrum Nieuw-Vennep.

kinderboerderijen haarlemmermeer

Kinderuitjes in de zomervakantie

Deze zomervakantie hoeven kinderen zich niet te vervelen. We hebben de allerleukste doe-tips voor de kids in Haarlemmermeer op een rijtje gezet in een ultieme kidsproof lijst.

PARK21 Zomerweken: 5-16 jul

Van 5 t/m 16 juli kun je weer genieten van het Foodtruck festival, een openluchtbioscoop (14 juli: Mamma Mia) een circusworkshop voor kinderen en de pop-up camping.

Hoofddorp Winkelstad

Zomer ZONdagen op het plein: 2 jul-3 sep

Iedere zondagmiddag is er op het Polderplein in Hoofddorp Winkelstad iets te doen. Van entertainment voor jong tot muziek voor de iets oudere. Bij mooi weer buiten en bij slecht weer binnen.

zomermarkt hoofddorp

Zomermarkt: 25 jun

Struin langs diverse kramen met een breed scala aan producten. Er zijn ook foodtrucks en kinderactiviteiten. Op zondag 25 juni van 11.00-18.00 uur op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp Winkelstad.

Beinsdorp Local Live

Beinsdorp Local Live: 25 jun

Het dorp Beinsdorp heeft een eigen muziekfestival dat inmiddels een traditie mag worden genoemd. Tijdens het gratis toegankelijke muziekfestival treden coverbands, bands met eigen werk maar soms ook ‘verrassende’ elementen zoals drumbands, koren of orkesten op. Voor ieder wat wils.

capricorn kunstmakers expositie

Kunstmakers mini-expositie: 25 jun

Capricorn Lijsten nodigt regionale kunstmakers uit om hun kunst tentoon te stellen. Van Haarlemmermeerse pentekeningen tot prachtige schilderijen. Diverse kunstwerken zijn te koop. De kunstenaars zijn zelf aanwezig en vertellen graag over hun werk. Locatie: Tijnes, Fanny Blankers Koen hal, Arnolduspark 3 in Hoofddorp. Tijd: 11.00-17.00 uur. Toegang: gratis.

fanfare festival hoofddorp winkelstad

Fanfaremaand: bepaalde dagen in juni

Hoofddorp Winkelstad maakt er een feestje van met muziek van fanfare- en showbands die door het winkelcentrum lopen en muziek maken. Er komen zowel lokale als nationale marching bands.

touwtrekken dorpsfeest rijsenhout

Dorpsfeest Rijsenhout: 10-16 jun

In juni wordt jaarlijks het Dorpsfeest Rijsenhout georganiseerd. Een week vol plezier en gezelligheid, een feest voor jong en oud. Met o.a. een touwtrekken competitie, braderie, fietspuzzeltocht, kofferbakverkoop, Zeskamp en een afterparty in het dorpshuis.

koeien geniedijk korenmolen eersteling

Ontdek Veelzijdig Haarlemmermeer: 3&4 jun

Tijdens Ontdek Veelzijdig Haarlemmermeer openen verschillende locaties en organisaties hun deuren voor jong en oud. Je krijgt de kans om tegen een aantrekkelijk aanbod nieuwe locaties te ontdekken en ervaringen op te doen.

hoppig bierfestival

Hoppig Bierfestival: 1&2 jun

De 10e editie van de gezelligste biertuin van Noord-Holland voor het hele gezin vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 en zondag 2 juni. Wat je mag verwachten: meer dan 120 speciaalbieren van verschillende brouwerijen, lekker eten van diverse foodtrucks en genieten van live muziek. En dat allemaal in het Haarlemmermeerse Bos.

Dansende koeien: 22 apr

De lente is begonnen en dus mogen de koeien weer grazen in de wei. Het is een mooi tafereel als ze voor het eerst weer naar buiten mogen na een lange winter.  het blijft ieder jaar weer zo leuk om te zien, die blije beesten. 

pasen tips haarlemmermeer

Pasen: 9 & 10 apr

Heerlijk zo’n lang weekend, maar wat ga je doen? Wij hebben de leukste tips voor je verzameld om er samen met je partner of met het hele gezin op uit te gaan voor of tijdens de paasdagen.