Type en druk op Enter.

UITAGENDA

Wat is er te doen in Haarlemmermeer

Hieronder lees je wat er de komende periode allemaal te doen is in Haarlemmermeer en dingen die je niet mag missen net buiten Haarlemmermeer.

sportief haarlemmermeer

Sportieve en creatieve activiteiten voor jong en oud: hele jaar door

Op de website van Noord-Holland Actief vind je een groot aanbod sportieve en creatieve activiteiten voor jong en oud. Kies bij gemeente ‘Haarlemmermeer’ en kies ‘Bekijk alle activiteiten’ om het aanbod in onze gemeente te zien. Je kunt daarna meerdere filters toepassen.

bioscoop haarlemmermeer

Naar de bioscoop: hele jaar door

Een gezellig avondje naar een romantische film met z’n tweetjes of met het hele gezin op zondag naar een leuke familievoorstelling, een bezoekje aan de bioscoop is altijd een leuk uitje. In Haarlemmermeer vind je vier bioscopen die voor ieder wat wils bieden.

Stoomgemaal Halfweg

Stoomdagen Stoomgemaal Halfweg: 1e weekend van de maand apr-nov

Elk eerste weekend van de maand, van april tot en met november, en op enkele speciale dagen, zoals Open Monumenten Dag(en) draait Stoomgemaal Halfweg onder stoom. Proef de unieke sfeer van een stoomgemaal dat nog precies zo werkt als vroeger. Het stoomgemaal viert dit jaar dat de 500 pk stoommachine 100 jaar oud is.

Klimpark21 Nieuw-Vennep Beeldbank Haarlemmermeer Fotograaf Dennis-5

Klimmen en klauteren bij Klimpark21: 1 apr-30 okt

Klimmen en klauteren op verschillende hoogtes, Archery Tag en bubbelvoetbal spelen. Dat kan allemaal bij dit outdoorpark in Nieuw-Vennep. Plezier voor jong en oud, heerlijk buiten en zeker niet alleen voor waaghalzen.

Palenpa Park nieuw vennep

Hutten bouwen in Palènpa Park: 15 apr-29 okt

Kinderen kunnen op Landgoed Kleine Vennep hutten bouwen. En dan niet met zagen, hamers en spijkers. De hutten van Palènpa zijn gemaakt van houten palen en panelen die je aan elkaar verbindt met bouten en moeren. Het enige gereedschap zijn je eigen handen. 

Kofferbakverkoop: 3e zaterdag van de maand apr-okt

Op het parkeerterrein Graan voor Visch 14301 in Hoofddorp wordt elke 3e zaterdag van de maand van 10.00-14.00 uur een kofferbakmarkt gehouden. Er zijn zo’n 50 plaatsen, dus dat wordt lekker struinen.

Van Reeuwijk Fruit en Flowers Abbenes

Pluk je eigen fruit: half mei-half sep

Bij Van Reeuwijk Fruit & Flowers in Abbenes kun je je eigen fruit plukken. Aardbeien, kersen, bramen, frambozen en diverse soorten bessen. Superleuk voor jong en oud. Het seizoen loopt ongeveer van half mei tot half september.

fanfare festival hoofddorp winkelstad

Fanfaremaand: bepaalde dagen in juni

Hoofddorp Winkelstad maakt er een feestje van met muziek van fanfare- en showbands die door het winkelcentrum lopen en muziek maken. Er komen zowel lokale als nationale marching bands.

feestweek zwanenburg halfweg

Feestweek Zwanenburg-Halfweg: 1-4 jun

Jaarlijks in juni wordt door het dubbeldorp Zwanenburg en Halfweg een gezamenlijke feestweek georganiseerd. Met livemuziek van lokale helden tot bekende namen en activiteiten van jong en oud. Het evenement vindt plaats op het terrein bij de Bataaf. Dit jaar alweer voor de 20e keer en dit keer gaan alle remmen los.

koeien geniedijk korenmolen eersteling

Ontdek Veelzijdig Haarlemmermeer: 3&4 jun

Tijdens Ontdek Veelzijdig Haarlemmermeer openen verschillende locaties en organisaties hun deuren voor jong en oud. Je krijgt de kans om tegen een aantrekkelijk aanbod nieuwe locaties te ontdekken en ervaringen op te doen.

hoppig bierfestival

Hoppig Bierfestival: 3&4 jun

De 9e editie van de gezelligste biertuin van Noord-Holland voor het hele gezin vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 en zondag 4 juni. Wat je mag verwachten: meer dan 120 speciaalbieren van verschillende brouwerijen, lekker eten van diverse foodtrucks en genieten van live muziek. En dat allemaal in het Haarlemmermeerse Bos.

vroegzat hoofddorp

VroegZat: 9 jun

De hele avond de voetjes van de vloer en toch de volgende dag fit? Dat kan tijdens VroegZat. Lekker vroeg beginnen met dansen op fijne deuntjes en op een normale tijd naar bed. Vroeg feesten, lang slapen. Dat spreekt ons wel aan. Locatie: Poppodium C. Hoofddorp, 19.30-00.00 uur.

mud masters haarlemmermeer

Mud Masters: 9-11 jun

Buitenspelen voor volwassenen. Stort je vol overgave in de Mud Masters modder op 9, 10 en 11 juni in het Haarlemmermeerse Bos en De Groene Weelde. Ga samen met je team rennen, vliegen, kruipen, klimmen, springen en modderhappen. Er is ook een family Edition.

touwtrekken dorpsfeest rijsenhout

Dorpsfeest Rijsenhout: 10-16 jun

In juni wordt jaarlijks het Dorpsfeest Rijsenhout georganiseerd. Een week vol plezier en gezelligheid, een feest voor jong en oud. Met o.a. een touwtrekken competitie, braderie, fietspuzzeltocht, kofferbakverkoop, Zeskamp en een afterparty in het dorpshuis.

feestweek Nieuw-Vennep

Feestweek Nieuw-Vennep: 17-24 jun

Elk jaar in juni wordt de Feestweek Nieuw-Vennep georganiseerd met o.a. de traditionele Motocross Nieuw-Vennep, kermis, Oranje6kamp, Autocross, jaarmarkt, kinderactiviteiten en verschillende optredens van Nederlandse artiesten in de feesttent. Dit jaar met o.a. Snollebollekes en Tino Martin.

capricorn kunstmakers expositie

Kunstmakers mini-expositie: 25 jun

Capricorn Lijsten nodigt regionale kunstmakers uit om hun kunst tentoon te stellen. Van Haarlemmermeerse pentekeningen tot prachtige schilderijen. Diverse kunstwerken zijn te koop. De kunstenaars zijn zelf aanwezig en vertellen graag over hun werk. Locatie: Tijnes, Fanny Blankers Koen hal, Arnolduspark 3 in Hoofddorp. Tijd: 11.00-17.00 uur. Toegang: gratis.

Beinsdorp Local Live

Beinsdorp Local Live: 25 jun

Het dorp Beinsdorp heeft een eigen muziekfestival dat inmiddels een traditie mag worden genoemd. Tijdens het gratis toegankelijke muziekfestival treden coverbands, bands met eigen werk maar soms ook ‘verrassende’ elementen zoals drumbands, koren of orkesten op. Voor ieder wat wils.

zomermarkt hoofddorp

Zomermarkt: 25 jun

Struin langs diverse kramen met een breed scala aan producten. Er zijn ook foodtrucks en kinderactiviteiten. Op zondag 25 juni van 11.00-18.00 uur op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp Winkelstad.

PARK21 Zomerweken: 5-16 jul

Van 5 t/m 16 juli kun je weer genieten van het Foodtruck festival, een openluchtbioscoop (14 juli: Mamma Mia) een circusworkshop voor kinderen en de pop-up camping.

Kortebaan draverij Hoofddorp

Kortebaan draverij Hoofddorp: 15 jul

De Kruisweg verandert tijdens de Kortebaandraverij in een drafbaan. Je geniet niet alleen van de paardensport, maar het is zeker ook de plek voor gezelligheid. Hapje, drankje…dat belooft een leuk feestje te worden.

Heerlijk Hoofddorp

Heerlijk Hoofddorp: 16 jul

Geniet van een culinaire route langs 8 toppers van restaurants in het centrum van Hoofddorp waar je bij iedere stop wordt verrast met een hapje en bijpassend glaasje wijn.

dance valley Spaarnwoude

Dance Valley: 12 aug

Tijdens dit jaarlijkse openlucht dance festival in recreatiegebied Spaarnwoude wordt het complete terrein omgebouwd tot een klein dorp met circustenten en een paar grote podia waar een grote variatie aan dancemuziekstijlen wordt gedraaid. Festival headline is dit jaar Tiësto.

dutch valley

Dutch Valley: 13 aug

Voor ieder wat wils op deze gezelligste en grootste muzikale kermis van Nederland. Van pop tot dance en van rock tot Nederlandstalige muziek. Met meer dan 100 Nederlandse topartiesten. Dit jaar met niemand minder dan André Hazes. Dat wordt een gezellig feestje in recreatiegebied Spaarnwoude.

mysteryland

Mysteryland: 25-27 aug

Wie kent Mysteryland niet. Waar het bij de meeste festivals alleen om de muziek gaat, gaat het hier om het complete plaatje: interactieve kunst, theater, film, geweldige shows, de enorme stages en natuurlijk de verbluffende vuurwerkshow. Locatie: voormalige Floriade terrein.

max verstappen f1 Zandvoort

Live vertoning F1 op groot scherm: 27 aug

Op zondag 27 augustus kun je live de Dutch Grand Prix samen op een groot scherm op Landgoed Kleine Vennep meebeleven. Food & drinks, entertainment en live muziek. Dat wordt een feestje!

Wooferland

Wooferland: 2 sep

Ouderwets feesten, dat is Wooferland. Het festival biedt een programmering van house/dance classics van ‘88 tot halverwege de jaren ’90 en is daarmee uniek. Diverse area’s met de beste classics, food en meer op het Houtrak terrein in Halfweg.

vuur-en-licht-op-het-water-aalsmeer

Vuur en Licht op het Water: 2 sep

Voorafgaand aan de Feestweek Aalsmeer vindt traditiegetrouw Vuur en Licht op het Water plaats op de Westeinderplassen. Aanschouw dit sfeervolle evenement vanaf de boot of de kade. Je kan rekenen op een paar honderd fraai verlichte boten en als afsluiting een spetterend vuurwerk.

feestweek vijfhuizen

Feestweek Vijfhuizen: 2-9 sep

Jaarlijks in de eerste volle week van september wordt Feestweek Vijfhuizen georganiseerd. Dit jaar in het thema ‘Vikingen’. Met ludieke spellen, de strijd om de supercups, leuke feestavonden en op de tweede zaterdag de altijd gezellige jaarmarkt en rommelmarkt. Een ouderwetse feestweek.

meerlive hoofddorp

Meerlive: 8-10 sep

Van 8 t/m 10 september vindt hét event van de regio plaats: Meerlive. Een drie dagen durend Haarlemmermeers feestje middenin het centrum van Hoofddorp. Met huisband partyband TOF! en bekende lokale artiesten. Zondagmiddag is traditioneel de Amsterdamse middag met natuurlijk vaste gast Wolter Kroes.

grazende zwaan

Grazende Zwaan: 8&9 sep

Grazende Zwaan is een avontuurlijk theaterfestival voor jong en oud. Op en om Landgoed Kleine Vennep beleef je familievoorstellingen, straattheater, doe-activiteiten en theaterprogramma voor volwassenen. Met terrassen en hapjes en drankjes kun je er de hele dag – of het hele weekend – heerlijk nazomeren.

najaarsmarkt nieuw-vennep

Najaarsmarkt: 9 sep

De najaarsmarkt in Centrum Nieuw-Vennep op zaterdag 9 september heeft ruim 100 kramen en een aantal foodtrucks. De markt begint in de Venneperstraat en loopt richting het Harmonieplein. Uiteraard zijn er ook optredens en gezellige terrasjes.

olmenhorst Lisserbroek

De Olmenhorst Zelfpluk: 9 sep-29 okt

Zelf appels en peren oogsten in de boomgaard is superleuk voor jong en oud. Iedereen is tijdens de Zelfplukdagen van De Olmenhorst (Lisserbroek) op woensdagmiddag, zaterdag en zondag van harte welkom om op dit unieke landgoed te komen plukken. Dus: laarzen aan, grote tas mee en plukken maar!

Stoomgemaal Halfweg

Open Monumentendagen: 9&10 sep

Tijdens de Open Monumentendagen kun je verschillende opengestelde monumenten (gratis) bezoeken en genieten van allerlei activiteiten, zoals Stoomgemaal Halfweg, Fort van Hoofddorp, Fort bij Vijfhuizen, CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 of De Witte Boerderij in Hoofddorp.

Kijk voor meer info op de website van de desbetreffende locatie.

zomerfeest dorpsfeest Spaarndam footgolf

Dorpsfeest Spaarndam: 13-17 sep

In september vindt jaarlijks het Zomerfeest plaats. Het feest heeft ieder jaar een ander thema. De activiteiten voor jong en oud vinden plaats rond de feesttent aan de Ringweg.

hoofddorp zingt Hazes & more

Holland Zingt H6 & more: 16 sep

Yo Events presents: Holland Zingt H6 & more in Event Center De Rode Loper in Hoofddorp. Met Nederlandse topartiesten die voornamelijk nummers van Hazes zingen en enkele nummers uit hun eigen repertoire. De avond wordt begeleid en aangevuld door een DJ.

disco haarlemmermeer

Keep The Fire Burning: 30 sep

Lekker ouderwets dansen zoals vroeger! Van de lekkerste discoclassics van de jaren ’80-’90 tot de lekkerste dance/house, ze komen allemaal voorbij tijdens het gezelligste dansfeest van Haarlemmermeer. Locatie: Hotel De Rustende Jager (Nieuw-Vennep).

Tips?

Organiseer je een event dat hier zeker bij moet komen te staan? Neem dan contact met ons op of mail naar info@liefsuithaarlemmermeer.nl

Dit heb je gemist

zekersss landgoed kleine vennep

Zekersss: 20 mei

Dansjes, borrels en vriendjes…dat zijn de ingrediënten van dit buitenfeestje dat gehouden wordt op Landgoed Kleine Vennep. Een gezellig feestje met de lekkerste hapjes, de fijnste drankjes en met jou en je vrienden.

40up hoofddorp

40UP: 19 mei

Non-stop op de dansvloer genieten van de beste hits van de afgelopen 40 jaar, ondersteund door de originele videoclips. Mis dit grote feest der herkenning niet en haal je dansschoenen uit de kast. Behoor je niet tot de eeuwig jonge 40-plusser? Iedereen is van harte welkom. Locatie: Poppodium C. Hoofddorp.

food la route hoofddorp

Food la Route: 11 mei

Vier restaurants op één avond. Met Food la Route eet je een 4-gangen diner, inclusief bijpassend drankje bij 4 verschillende restaurants. Je gaat deze avond naar: Restaurant Elders, Bar Bistro Joseph, Trattoria Buoni Amici en Traverse House.

Koningsdag haarlemmermeer

Koningsdag & -nacht: 26 & 27 apr

Hoe vier jij de verjaardag van de Koning? In Haarlemmermeer kun je genieten van diverse vrijmarkten, optredens, activiteiten en meer. Lees onze tips.

Dansende koeien: 22 apr

De lente is begonnen en dus mogen de koeien weer grazen in de wei. Het is een mooi tafereel als ze voor het eerst weer naar buiten mogen na een lange winter.  het blijft ieder jaar weer zo leuk om te zien, die blije beesten. 

meivakantie tips haarlemmermeer

Kinderuitjes in de meivakantie: 22 apr-7 mei

Tijdens de meivakantie is er weer van alles te doen in Haarlemmermeer. Van Bloemencorso tot plezier tussen de tulpen en van samenspeeldag tot buitenzwemmen. Wij hebben leuke tips voor je op een rijtje gezet.

pasen tips haarlemmermeer

Pasen: 9 & 10 apr

Heerlijk zo’n lang weekend, maar wat ga je doen? Wij hebben de leukste tips voor je verzameld om er samen met je partner of met het hele gezin op uit te gaan voor of tijdens de paasdagen.

Keukenhof lisse

Keukenhof: 23 mrt-14 mei

Bloemenpark Keukenhof wordt niet voor niets het mooiste lentepark ter wereld genoemd. 8 weken lang staan 7 miljoen (!) bollen in bloei. Deze oer-Hollandse attractie is niet alleen leuk voor toeristen, maar moet je minstens één keer in je leven bezocht hebben. 

kermis hoofddorp

Kermis Hoofddorp: 10-19 mrt

Tien dagen lang kun je je uitstekend vermaken op de Hoofddorpse voorjaarskermis op het parkeerterrein bij SKWA, aan de Bennebroekerweg. Met zo’n 30 attracties, o.a. de Swinging Coaster, Pandora en Europe Flyer. De kleintjes kunnen zich amuseren in o.a. de Vliegende Olifantjes en de Tea Cups. 

bioscoop haarlemmermeer

Film ladies night: 15 mrt

Tijdens de speciale ladies night geniet je van een gezellig avondje uit met je vriendinnen en bekijk je als één van de eersten een heerlijke nieuwe film. Dit keer All Inclusive. In Kinepolis (Hoofddorp) kun je verschillende kraampjes bezoeken vol leuke artikelen en bij Corendon Cinema (Badhoevedorp) maak je er een complete All Inclusive avond van met een diner, glaasje prosecco en een film cocktail in Skybar 747.

Veiligheidsdag: 18 mrt

Zaterdag 18 maart van 13.00-17.00 uur is het Veiligheidsdag bij Jeugdland Hoofddorp. De politie en de brandweer zijn aanwezig. Wie altijd al eens in een politie- of brandweerauto heeft willen zitten, is dit dé kans. Je kunt leren reanimeren of hoe je een bloedneus kunt stoppen. Ook kun je je fiets laten graveren tegen diefstal.

crea-markt-nieuw-vennep

Crea-hobbymarkt: 18 mrt

Op de Crea-markt in Centrum Nieuw-Vennep vind je alles op het gebied van creatieve hobby’s zoals (3D)kaarten, scrapbooken, miniaturen, sieraden, stempelen, ponsen, haken, breien, decopatch en meer. De overdekte straatjes zijn ook deze keer weer goed gevuld met veel kramen.

apres ski party hoofddorp

Après ski party: 11 mrt

Ga lekker los op de après- ski party van dit seizoen. Lekkere muziek, Lederhosen, Dirndl en een Jägerbommetje. Skicentrum Hoofddorp organiseert deze foute party om het wintersportgevoel nog even vast te houden. Zaterdag 11 maart 18.00-22.00 uur.

kinderen knutselen

Kinderuitjes in de voorjaarsvakantie: 25 feb-5 mrt

Tijdens deze krokusvakantie is er weer genoeg te ondernemen met de kids. Van workshops tot sportieve uitjes en van springkussenfestival tot een potje midget voetgolf voor het hele gezin.

pasar malam istimewa xl haarlemmermeer

Pasar Malam Istimewa XL: 24-26 feb

Liefhebbers van Indonesië opgelet! Op 24, 25 en 26 februari wordt Pasar Malam Istimewa XL georganiseerd. Op dit culturele event kun je livemuziek van topartiesten, de lekkerste gerechten en kraampjes vol prachtige hebbedingen verwachten. Locatie: Expo Vijfhuizen.

the florian hoofddorp

Ontdek Culinair Haarlemmermeer: 16-26 feb

Aan deze restaurant 10-daagse doen bijna 30 Haarlemmermeerse restaurants mee. Als je eens een nieuw restaurant wilt ontdekken dan is het een aanrader om dit tijdens deze 10-daagse te doen. De restaurants bieden namelijk allemaal iets extra’s.

vlooienmarkt haarlemmermeer

Mega vlooienmarkt: 18-19 feb

Heerlijk rondsnuffelen bij deze grootschalige tweedehands markt. Zoeken tussen alle koopjes en wie weet scoor jij onverwacht iets heel bijzonders. Locatie: Expo Vijfhuizen.

kerst landgoed keukenhof

Kerst uitjes & activiteiten

Wat is er allemaal te zien en te doen in en om Haarlemmermeer in de gezelligste maand van het jaar? We hebben de highlights van de decembermaand op een rijtje gezet.

kerst haarlemmermeer

Kinderuitjes in de kerstvakantie: 24 dec-8 jan

Er is lekker veel te doen deze kerstvakantie. Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij de leukste dingen om te doen in de kerstvakantie in en om Haarlemmermeer voor je op een rijtje gezet.

sint fort van hoofddorp

Sinterklaas uitjes & activiteiten

Hij komt, hij komt! Van intocht tot de verblijfplaats van Sinterklaas…wij hebben de Sinterklaas uitjes en activiteiten in en om Haarlemmermeer die je niet mag missen voor je verzameld.

shoppen hoofddorp

Black Friday Shopping Night: 25 nov

Tijdens de Black Friday Shopping Night in Hoofddorp Winkelstad op vrijdag 25 november kun je extra lang van kortingen profiteren, want de winkels zijn dan tot maar liefst 22.00 uur open! Shoppen voor gevorderden dus.

disco hoofddorp

70’s, 80’s & 90’s disco party: 19 nov

Zaterdag 19 november van 22:00-02.00 uur houdt Proeflokaal de Polderboom een 70’s, 80’s & 90’s disco party. Trek je leukste outfit aan en ga los op dit ouderwetse feestje.
sint maarten lampion

Lampionnenoptocht: 11 nov

Op vrijdag 11 november van 19.00-20.30 uur kunnen alle kids die een lampion hebben geknutseld een rondje maken door Centrum Nieuw-Vennep. Op maar liefst drie locaties (Harmoniekoepel, Venneperstraat en Venneperhof) krijg je een lekkere traktatie en loop je samen met mascotte Vennie door de leuke straatjes.
candlelight kaarsen

Candle Light Shopping Week: 7-13 nov

De ondernemers van Centrum Nieuw-Vennep rollen letterlijk de rode loper voor je uit en zorgen met kaarslicht voor nog meer sfeer in het gezelligste dorpscentrum van Haarlemmermeer.

rommelmarkt

Rommelmarkt PG De Rank: 4 & 5 nov

Alle zalen van de kerk aan de Eugenie Previnaireweg in Nieuw-Vennep staan bomvol producten. Ingeleverd, opgehaald en uitgezocht door vrijwilligers waar tientallen goede doelen mee worden geholpen. Vrijdag van 18.00-21.00 uur en zaterdag van 10.00-15.00 uur.

nacht van de nacht op 't fort

Nacht van de Nacht op 't Fort: 29 okt

Nacht van de Nacht staat in het teken van de schoonheid van het donker. Deze Nacht dooft Kunstfort bij Vijfhuizen zijn lichten en kunnen kinderen tussen 19.00-23.00 uur meedoen aan: silent disco, lampionnen maken, marsmallows roosteren, glow in the dark schilderen, speurtocht en een rondleiding.

heimanshof in het donker

Ervaar De Heimanshof in het donker: 29 okt

Ervaar hoe mooi het donker is tijdens een wandeling door wildeplantentuin De Heimanshof in Hoofddorp. Op zaterdag 29 oktober doet De Heimanshof mee met de Nacht van de Nacht. De tuin is open voor bezoekers van 19.00-21.00 uur en slechts verlicht met lantaarntjes.
halloween hoofddorp

Halloween activiteiten: 28-30 okt

Niet schrikken…31 oktober is het Halloween. In het weekend ervoor vinden er in Haarlemmermeer allerlei griezelige activiteiten plaats, zoals spooktochten, een griezelige disco en zwemmen in Halloween thema. Wij hebben de leukste op een rijtje gezet.

rollerdisco hoofddorp

Rollerdisco: 22 okt

Show je beste roller moves en dans er helemaal op los tijdens de Rollerdisco in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp. Goed voorbereid de dansvloer op? Doe dan mee aan de workshop. Er is ook een mogelijkheid om skates te huren. ‘s Middags is er een skate disco voor kids.

dinner train hoofddorp

Dinner train: 21-23 okt

In een als restaurant ingerichte trein geniet je van het uitzicht én een heerlijk diner. Ontdek Hoofddorp en omgeving op een wel heel bijzondere manier: dineren in een rijdende trein. Vertrek: Station Hoofddorp.

herfstvakantie tips kids haarlemmermeer

Kinderuitjes in de herfstvakantie​: 15-23 okt

Deze herfstvakantie hoeven kinderen zich niet te vervelen. We hebben de allerleukste doe-tips voor de kids in Haarlemmermeer op een rijtje gezet.

regenboogfestival haarlemmermeer

Regenboogfestival: 15 okt

Iedereen is welkom op de 1e editie van het Regenboogfestival Haarlemmermeer. Met o.a. een Pride Walk met vlaggenparade, een informatiemarkt, chill-out sessies en optredens. Start: 15.00 uur.

Old School Dance Party: 8 okt

Yo Events presents: Old School Dance Party in Event Center De Rode Loper in Hoofddorp. Zaterdag 8 oktober ga je terug in de tijd. Een mix & match van live artiesten en D.J.’s. Ga met de voetjes van de vloer op o.a. de legendarische muziek van T-Spoon.

meers paarden centrum Nieuw-Vennep

Open dag Meers Paarden Centrum: 25 sep

Voor wie van pony’s en paarden houdt: tijdens de open dag van Meers Paarden Centrum kun je een dag genieten van de paardensport met heel veel gezellige activiteiten. Pony’s poetsen, de kantine is geopend voor iets lekkers en de ruitershop is geopend met speciale aanbiedingen. Toegang is gratis.
Nieuw-Vennep centrum Harmoniekoepel

Venneper Festival: 24 sep

Van 12.00 tot 18.00 uur staat Centrum Nieuw-Vennep in het teken van live muziek, dansoptredens, lekkere hapjes en drankjes, terrasjes, gezelligheid met buurtgenoten, kinderactiviteiten en meer. Locatie: Harmonieplein.

Hoppig Bierfestival

Hoppig Bierfestival: 17&18 sep

Hét festival voor de bierliefhebbers onder ons. Verschillende brouwerijen, meer dan 100 verschillende bieren, diverse foodtrucks en live muziek. Drink uit het originele Hoppig bierglas en geniet. Locatie: Landgoed Kleine Vennep.

world clean up day

World Cleanup Day Haarlemmermeer: 17 sep

NMCX, Centrum voor Duurzaamheid, organiseert i.s.m. JCI Haarlemmermeer en Papa’s Beach House een grootschalige schoonmaakactie in het Haarlemmermeerse Bos. Je krijgt een grijper en je kunt aan de slag om zwerfaval te rapen. Degenen die het meeste afval rapen kunnen mooie prijzen winnen. Start: 09.30 uur. Voor koffie en iets lekkers wordt gezorgd.

Bogota Art Halfweg

BOGOTÁ Art: 15-18 sep

Alweer de derde editie van BOGOTÁ Art, de jaarlijkse expositie van de kunstenaars
van Broedplaats BOGOTÁ. Dit jaar met meer dan 25 kunstenaars uit de creatieve gemeenschap van de broedplaats. Je kunt ook een kijkje nemen achter de schermen.

kinderboerderij de boerenzwaluw hoofddorp

Oogstfeest @ kinderboerderij Boerenzwaluw: 11 sep

Diverse activiteiten voor jong en oud op deze Hoofddorpse kinderboerderij. Loop langs kraampjes, speel oud-Hollandse spelletjes en geniet van live muziek. Kinderen kunnen zich laten schminken, springen op het springkussen en meedoen met verschillende activiteiten.

eersteling-molen-hoofddorp

Eersteling Ambachten Dag: 10 sep

Tijdens de Open Monumentendagen organiseert Korenmolen De Eersteling in Hoofddorp de Ambachtendag. Er zijn verschillende soorten ambachten te bewonderen; aanwezig zijn o.a. een stoelenmatter, klompenmaker, bijenkorfvlechter en een goudsmit. Toegang is gratis.

kasteel keukenhof dahlia dagen

Kasteel Keukenhof Dahlia Dagen: 7 t/m 11 sep

In de tuin van Kasteel Keukenhof staan zo’n 150 verschillende soorten dahlia’s. Sowieso een bezoekje waard (half jul-1 okt), maar van 7 t/m 11 september vinden de Keukenhof Dahlia Dagen plaats. Tijdens deze dagen zijn er prachtige dahliasculpturen te bewonderen op het landgoed in Lisse. Extra leuk!

DE HEIMANSHOF hoofddorp-kees van der veer

Fête de la Nature: 4 sep

Op 4 september bij De Heimanshof in Hoofddorp: ‘Feesten mét de natuur’, ofwel ‘Fête de la Nature’. Struin door de tuin, geniet van prachtige natuurfoto’s, volg een workshop of kijk door de ogen van een natuurtekenaar. Voor jong en oud is er van alles te doen.

aardappeloogstdag parklanden park21

Aardappeloogstdag PARK21: 4 sep

Wil je eens echt een ander soort activiteit doen met de kinderen? Ga dan je eigen aardappelen oogsten op Parklanden! Een ritje met de tractor naar het aardappelveld, zelf je aardappelen oogsten om er vervolgens zelfs frites van te maken.

Peuterfestival: 3&4 sep

Twee dagen lang staat het Cultuurgebouw Hoofddorp in het teken van de allerkleinsten. Een bruisend evenement voor alle peuters van Haarlemmermeer en omstreken. Dit jaar in het thema: kleur. Verwacht workshops, voorstellingen, voorleesactiviteiten en nog veel meer.

Fort NOXX Hoofddorp

Rondleiding Fort van Hoofddorp: 3 sep

Samen met een gids wandel je over het forteiland, loop je door de gangen, langs de nissen en door de keelkazemat, krijg je specifieke Fort van Hoofddorp weetjes te horen en ontvang je het Fortkwartet bij een drankje bij Fort NOXX.

Rondleidingen starten om 12.00, 13.15, 14.30 en 15.45 uur. Reserveren via femme@fortvanhoofddorp.nl.

Zandvoort formule 1

Sfeer proeven tijdens F1: 2 t/m 4 sep

Sinds 2021 is hét race event van het jaar terug in Zandvoort. Behalve voor racefans worden er ook allerlei leuke side-events georganiseerd voor jong en oud. Je kunt natuurlijk voorafgaand aan de F1 even sfeer komen proeven, maar ook tijdens de F1-dagen mag je dit jaar Zandvoort in.

Kaageiland molen kagermolen

Excursie Kaageiland: 28 aug

Een unieke excursie met een combinatie van natuur, historie en cultuur met een bezoek aan de Kagermolen. Een gids geeft informatie over de historie van het eiland en het veenweide landschap. Molenaars Albert en Peter vertellen over de historie van de molens rondom de Kagerplassen en over molenkunst.

bijbelse tuin hoofddorp

Zomermarkt in de Bijbelse tuin: 27 aug

Achter de Joannes de Doper parochie vind je De Bijbelse Tuin Hoofddorp. Naast kraampjes met leuke artikelen kun je ook een workshop labyrintlopen volgen en kun je van alles te weten komen over de bloemen, planten en beelden in de tuin.

vleermuizen haarlemmermeer

Vleermuizen excursie: 26 aug

In de Nacht van de Vleermuis wordt traditiegetrouw een excursie gegeven langs de Geniedijk. Een natuurgids vertelt meer over het leven van de vleermuis. En dankzij een batdetector worden ze ook vaak gezien en gehoord. Aanmelden verplicht.

feestweek zwaanshoek

Feestweek Zwaanshoek: 25-28 aug

Feestweek Zwaanshoek vindt ieder jaar eind augustus plaats. Leef je uit met de spellendag, schrijf je team in voor de pubquiz, doe een drankje, eet dikke hamburgers en geniet van diverse zangers of van de drive-inn show. Dit jaar: Foute Feestweek.

stichting maatvast haarlemmermeer

Zomeractiviteiten Maatvast Haarlemmermeer

In de wijkcentra, dorpshuizen en jongerencentra van Stichting Maatvast Haarlemmermeer worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Van sport en spel tot workshops en cursussen. Houd er rekening mee dat je je voor veel activiteiten vooraf moet aanmelden.

Hoofddorp aan zee

Kinderuitjes in de zomervakantie

Deze zomervakantie hoeven kinderen zich niet te vervelen. We hebben de allerleukste doe-tips voor de kids in Haarlemmermeer op een rijtje gezet.

bandjesavond Nieuw-Vennep

Bandjesavond Nieuw-Vennep: 20 aug

Trompetten, trombones, baritons, een sousafoon en slagwerk…dat kun je verwachten tijdens de Bandjesavond Nieuw-Vennep. De Nu Je Er Toch Band, bestaande uit 18 leden met een passie voor muziek, brengen een bezoekje aan diverse horecagelegenheden in Centrum Nieuw-Vennep.

hoofddorp-aan-zee

Hoofddorp aan Zee: 18-21 & 25-28 jul

Het Cultuurgebouw organiseert de 5e editie van Hoofddorp aan Zee speciaal voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die niet of te kort op vakantie gaan. Met een breed aanbod aan activiteiten kunnen de kids hun creativiteit de vrije loop laten.

Hoofddorp Winkelstad

Zomer ZONdagen op het plein: 10 jul-4 sep

Iedere zondagmiddag is er op het Polderplein in Hoofddorp Winkelstad iets te doen. Van entertainment voor jong tot muziek voor de iets oudere. Bij mooi weer buiten en bij slecht weer binnen.

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.