Type en druk op Enter.

Elisabeth Hoeve: boerderijwinkel, zelfoogsttuin en meer

elisabeth hoeve gebroeders ham

Aan de Hoofdvaart in Nieuw-Vennep richting Abbenes staat de Elisabeth Hoeve van de gebroeders Ham: akkerbouwbedrijf, landwinkel en zorgboerderij. In de boerderijwinkel kon je al terecht voor aardappels, eieren en uien. De vraag naar echte verse producten is enorm gegroeid en daaruit ontstond het idee om een moestuin aan te leggen waar iedereen uit de omgeving gebruik van kon maken. Zo gezegd, zo gedaan! Sinds het voorjaar van 2020 wordt 1,5 hectare grond bij de boerderij gebruikt als groenten oogsttuin.

Akkerbouwbedrijf

De Elisabeth Hoeve is een moderne boerderij waar al 40 jaar de heerlijkste producten (aardappelen, suikerbieten, tarwe en uien) worden geteeld. De broers Jan en Ben Ham, geboren en getogen in Haarlemmermeer, runnen het akkerbouwbedrijf. Het bedrijf kent een rijke historie; vader Joop nam het al in de jaren zestig over van familie.

Boerenwandelpad Elisabeth

Inmiddels hebben de broers rond hun bedrijf tal van activiteiten ontwikkeld. Zo kunnen schoolklassen bij het akkerbouwbedrijf terecht om te kijken waar de producten vandaan komen. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen valt er van alles te bekijken en te leren op het bedrijf. Langs de akkers van Jan en Ben Ham, gelegen tussen de N207 en de Lisserweg, voert boerenwandelpad Elisabeth. Op de Elisabeth route krijg je met borden uitleg wat er groeit en wat daarbij komt kijken. De wandelroute van ruim vier kilometer kan worden verlengd met een wandeling over het Olmenhorstpad.

Boerderijwinkel

Rechtstreeks van de boer, verser kun je het niet hebben. In de boerderijwinkel kun je terecht voor verse producten zoals aardappelen, eieren en uien, maar ook verse groente en fruit van het seizoen, honing, jam, kaasjes, soep en lamsvlees (seizoen). In de winkel staat ook een snijmachine waar verse patat voor je kan worden gesneden. In de winkel kun je met pin of contant betalen.

Zorgboerderij

Sinds 2014 is de Elisabeth Hoeve, naast alle andere activiteiten, ook een zorgboerderij. De zorgboerderij wordt gerund door Marianne, de partner van Jan. Dagelijks komen mensen die zorg of begeleiding nodig hebben heerlijk op de boerderij helpen. Rondom het boerenerf is ieder jaargetijde genoeg te doen om een dag of een deel ervan bezig te zijn. Zo wordt er o.a. samen jam gemaakt en deze wordt verkocht in de boerderijwinkel.

Zelfoogsttuin

Jan en Ben zijn boeren in hart en nieren, je kunt ze niet gelukkiger maken dan met een trekker het land omploegen en daar iedereen van mee laten genieten. “Iedereen zou toch moeten kunnen genieten van groenten die in Haarlemmermeer groeien, je maakt er de heerlijkste gerechten mee!” aldus de twee goedlachse boeren.

Vorig jaar werd de vraag naar echte verse producten enorm groot, daaruit ontstond het idee om een moestuin aan te leggen waar iedereen uit de omgeving gebruik van kon maken. Zodoende geschiedde! Jan kocht planten en zaden in en binnen no-time konden er groenten worden geoogst. Alle groenten liggen ook te koop in de boerderijwinkel, maar nog leuker is het natuurlijk om verzekerd te zijn van verse producten en ze ook nog eens zelf te oogsten!

Zo werd bedacht dat er een abonnement kon worden afgesloten. Hierdoor kun je 30 weken in het jaar je eigen groenten (ruim 17 soorten Hollandse groenten) van het land oogsten. Je hoort wekelijks wat de beschikbare groenten op het land zijn en daarnaast ontvang je ook nog eens lekkere recepten. Vanaf maart kan er weer geoogst worden. Een abonnement kost 325 euro per jaar. Wil je je aanmelden of heb je vragen? Kijk dan op de website van de Gebroeders Ham of mail naar info@gebroedersham.nl

Openingstijden

De boerderijwinkel is geopend maandag t/m zaterdag 09.00 – 17.00 uur.

Elisabeth Hoeve - Gebroeders Ham

Hoofdweg Westzijde 1379
2151 MA Nieuw-Vennep
info@gebroedersham.nl
06-53870167
Website van Elisabeth Hoeve
Facebook van Elisabeth Hoeve

Dit is de locatie

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.