Type en druk op Enter.

De vlag van Haarlemmermeer

Vlag van Haarlemmermeer

Wist je dat Haarlemmermeer een eigen vlag heeft? Grote kans dat je hem al een keer hebt zien wapperen. Onze gemeente heeft, net zoals alle andere gemeenten, een mooie alleszeggende vlag en hij is ook nog eens best nieuw. Ken je ook de betekenis van onze vlag en weet je wanneer je hem gebruikt? Wij zochten uit hoe het zit.

Onze Haarlemmermeerse vlag zoals deze nu is, bestaat pas sinds begin 2019. Het is een samengestelde vlag, net zoals wij een samengestelde gemeente hebben met 31 kernen. De vlag is afgeleid uit het wapen van Haarlemmermeer en het wapen van Haarlemmerliede en Spaarnwoude, die sinds begin 2019 ook onderdeel zijn van onze gemeente.

De betekenis van onze vlag

De azuurblauwe kleur die als achtergrond is gebruikt, is een rijkskleur, die ook voorkomt in het Nederlandse wapen. De vlag bestaat uit twee delen; linksboven zie je een leeuw en dat is het wapen van Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De leeuw staat voor strijdkracht, heldhaftigheid, waakzaamheid en macht en is afgeleid van het wapen van het Koninkrijk der Nederlanden.

De vlag van Haarlemmermeer heeft een diagonale baan die staat voor het water waaruit Haarlemmermeer is ontstaan en is omgeven. Water is en blijft een belangrijk onderdeel van onze polder en verdient zeker een plek op onze vlag.

Rechts onderin zie je de aren uit de voormalige vlag van Haarlemmermeer. Een korenschoof van graan in goud refereert naar de vele agrariërs en boeren landwerkers die na de inpoldering in Haarlemmermeer kwamen wonen en werken. Per slot van rekening zijn het deze pioniers die van Haarlemmermeer een rijke gemeente hebben gemaakt.

Wanneer gebruik je de vlag van Haarlemmermeer

Bij alle gemeente gerelateerde organisaties zou je de vlag moeten zien hangen, hetzij in de vlaggenmast of als gevelvlag. Dus bij iedere secretarie, politiebureau of overheidsinstelling binnen de gemeentegrenzen zie je de vlag hangen. Let maar eens op!

Ook bij veel ondernemingen en inwoners met roots in Haarlemmermeer en die trots zijn op onze gemeente wappert de vlag en siert een mast in ieder jaargetijde.

Vlaggen kan altijd

Het voordeel van een gemeentevlag is wel dat je deze vlag altijd mag laten wapperen. Je hoeft er dus niet over na te denken wanneer je hem binnenhaalt of juist uithangt.

Heb jij ruimte voor een vlag?

Denk jij na het lezen van deze blog; Heey, zo’n vlag wil ik ook laten wapperen! Maar waar haal ik “onze” Haarlemmermeerse vlag? Niet verwonderlijk denken wij, dat “onze” vlag ook alleen bij een Haarlemmermeerse ondernemer en exclusief verkrijgbaar is. Bij Logo’s & Letters in Nieuw-Vennep kun je de vlag in 4 maten bestellen. Kijk hier hoe je de Haarlemmermeerse vlag kunt bestellen.

Logo's & Letters

Noorderdreef 80
2183 LL Nieuw-Vennep
0252-624401
info@logosenletters.nl
Website van Logo’s & Letters
Facebook van Logo’s & Letters

Openingstijden

Maandag t/m donderdag: 08.30-17.00 uur
Vrijdag 08.30-16.00 uur

Dit is een sponsored story.

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?