Type en druk op Enter.

Proeflokaal de Polderboom: gezellige bar en restaurant

Polderboom hoofddorp

In één van de eerste gebouwen van Haarlemmermeerpolder is Proeflokaal de Polderboom gevestigd. Of je hier nu komt om koffie te drinken, een hapje te eten of te borrelen…het is er vooral erg gezellig.

Het prachtige historische pand uit 1860 doet al meer dan 150 jaar dienst als horecagelegenheid. Proeflokaal de Polderboom Hoofddorp is nog geen jaar open en nu al één van onze favorieten. Het is een plek waar je terecht kunt voor een lekkere kop koffie, lunch, diner of om lekker te borrelen. Met mooi weer heerlijk buiten, want het terras op het Marktplein ligt zonovergoten op het zuiden. Maar ook in de winter kun je prima buiten zitten. Er zijn terrasverwarmers, maar er zijn ook dekentjes en elektrische warmtekussentjes (ja echt!).

Polderboom hoofddorp
foto: E.S.T.I.D.A.

De naam verwijst naar de populier die in 1852 na de drooglegging van Haarlemmermeer precies in het midden van de polder werd geplaatst. De plek gaf het geografische middelpunt van de polder aan en de boom kreeg de naam De Polderboom. De boom zelf staat er inmiddels niet meer.

polderboom hoofddorp

Eigenaar Jos Bölte is geen onbekende in de Hoofddorpse horeca. Naast Proeflokaal de Polderboom Hoofddorp is Jos ook eigenaar van Joseph aan de Poel in Aalsmeer en oud-eigenaar van Bar Bistro Joseph en Bar Josephines. Toen het monumentale pand in het centrum van Hoofddorp – van voorheen Marktzicht – te koop kwam, wist hij meteen dat dit de plek was waar een gezellige bar en restaurant moest komen. Dat was namelijk wat hij miste in Hoofddorp. Een plek om oer-Hollands te genieten, om elkaar te ontmoeten, voetbal te kijken of je te vermaken tot in de late uurtjes. En dat is gelukt.

polderboom hoofddorp

Bij binnenkomst springt de grote bar met roze boom direct in het oog. Je kunt er gezellig aan eten of een borrel drinken. Verder vind je in het restaurant lage en hoge tafels die plek bieden aan ongeveer 70 personen. Op het terras zijn nog eens 70 zitplaatsen.

Polderboom hoofddorp
foto: E.S.T.I.D.A.

De lunch- en dinerkaart is veelzijdig en biedt voor ieder wat wils. Van maaltijdsalades tot tournedos en van kaasfondue tot saté. Deze laatste is echt fantastisch! Tip: Saté Woensdag, heerlijke gegrilde varkenshaas saté met atjar en kroepoek voor 13,50 euro. Er is ook een kindermenu, buiten de kaart om zijn er wisselende specials en een broodje van de week. De prijzen zijn zeer vriendelijk.

Bierliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. De bar heeft maar liefst 10 verschillende bieren van de tap en deze variëren per seizoen. Daarnaast zijn er 10 speciaalbieren op de fles. Voor de niet-bierdrinkers zijn er veel verschillende wijnen. Of bestel een overheerlijke scroppino of een andere terras-topper (er zijn drie verschillende gin-tonics…mmm).

polderboom hoofddorp

Eens per twee maanden wordt er een Amsterdamse Avond georganiseerd. Eén of meerdere zangers achter de bar en meezingen met gezellige Hollandse hits tot in de late uurtjes. Ondanks het korte bestaan belooft Koningsdag bij De Polderboom een begrip te worden in Hoofddorp en omstreken.

Polderboom Hoofddorp
foto: E.S.T.I.D.A.

Kwaliteit, service en beleving zijn belangrijke ingrediënten en dat is te merken: je voelt je hier meteen welkom. Deze mooie plek is onderscheidend en er heerst vooral veel Amsterdamse gezelligheid. Zoek je een goede combinatie van eten en borrelen in café-stijl, dan ben je hier aan het juiste adres!

Foto header: E.S.T.I.D.A.

Proeflokaal de Polderboom

Openingstijden

Maandag t/m donderdag & zondag: 11.30 – 01.00 uur
Vrijdag & zaterdag: 11.30 – 02.00 uur

Dit is de locatie

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.