Bij Keurslagerij Van Bourgondiën draait het niet alleen om lekker vlees, maar vooral om bewust genieten. Al 31 jaar is deze vertrouwde slager in winkelcentrum ’t Paradijs een begrip in Hoofddorp. Met aandacht voor dierenwelzijn, vakmanschap én de klant, laat Gerard van Bourgondiën zien dat verantwoord eten ook gewoon heel smakelijk kan zijn.
‘What’s in a name’ heet de uitdrukking die zo mooi past bij de naam van de keurslager in Hoofddorpse winkelcentrum ’t Paradijs: Keurslager Van Bourgondiën. Bourgondiërs zijn de spreekwoordelijke lekkerbekken en dan is zo’n naam een waar cadeautje. Eigenaar Gerard (van Bourgondiën), zijn medewerkers en de klanten staan er niet bij stil: voor hen staat Bourgondiën gewoon voor een goed stuk vlees, dat niet alleen lekker is maar ook verantwoord op je bord komt. Vlees met een verhaal noemt Gerard het. Je zou ook kunnen zeggen: vlees van dieren waarvan bekend is dat ze een goed leven hebben gehad.
Bewuster
Over de trend van de laatste jaren om minder vlees te eten, dat een betere leefwereld ten goede komt, kan de slager meepraten. Het vereist ‘omdenken’ maar zeer zeker ook met de klant méédenken. Want nieuwe ontwikkelingen in de voedselindustrie zijn er om rekening mee te houden. Dat hoeft voor de vleesliefhebber geen ‘einde’ te zijn maar kan juist een nieuw begin zijn. Bewuster eten, bewuster vlees eten. Weten waar vlees vandaan komt.
Uitnodigend
Al 31 jaar is de slagerswinkel een vaste waarde in winkelcentrum ’t Paradijs, gelegen in de wijk Overbos. Binnen in winkelcentrum ´t Paradijs, is het een waar feestje om hier de dagelijkse benodigdheden te halen, zeker voor de smulpaap. Keurslagerij Van Bourgondiën is er een goed voorbeeld van. Echt een winkel die uitnodigt. Een gezellige winkel, die overloopt met (h)eerlijk vlees en een grote verscheidenheid aan vleesproducten.
Lekker Eten winkel
De winkel heeft een ‘open’ karakter, natuurlijk door het ontbreken van deuren, maar de laatste verbouwing heeft ervoor gezorgd dat de klant zich helemaal op zijn gemak voelt. Niet meer op je beurt wachten voor de toonbank en je kunt gewoon je eigen ‘shopping’tijd bepalen. Het is een ‘Lekker Eten winkel’ geworden, met een groot gedeelte zelfbediening. Een term die Gerard het liefst verwoordt als snelbediening.
Contact is belangrijk. Gerard staat vooraan te werken en maakt, net als zijn medewerkers, graag een praatje met de klanten. Er zijn schappen met maaltijden, vlug klaar artikelen, carpaccio’s etc. waar de mensen zelf hun favorieten kunnen pakken. Verstand van lekker verantwoord vlees én van mensen, dat krijg je natuurlijk als je zo lang in het keurslagersvak zit!
Keurslagerij Van Bourgondiën
Winkelcentrum ’t Paradijs (Overbos), Hoofddorp
Meer info >
Dit is een sponsored story.
Foto’s: Bibi V Photography
Volg ons!
Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!
Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>
Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?