Type en druk op Enter.

De Olmenhorst Zelfpluk: appels en peren plukken in de boomgaard

olmenhorst Lisserbroek

De Olmenhorst is jaarrond voor jong en oud een unieke plek om te bezoeken, maar zelf appels en peren oogsten in de boomgaard is toch wel een hoogtepuntje. Elk najaar organiseert De Olmenhorst de Zelfplukdagen. Iedereen is op woensdagmiddag, zaterdag en zondag van harte welkom op dit unieke landgoed. Dus: laarzen aan, grote tas mee en plukken maar!

Oase van rust

Landgoed de Olmenhorst (opgericht in 1854) is een oase van rust middenin de Haarlemmermeerse polder. Op het landgoed is altijd wat te beleven. Je kunt er wandelen door de boomgaard (er staan ± 65.000 fruitbomen!), er worden het hele jaar door leuke activiteiten georganiseerd, bij de Fruitloods kun je wat eten en drinken en heerlijke biologische producten kopen en je kunt een kijkje nemen bij de verschillende ateliers en andere winkels op het landgoed. Kinderen kunnen zich uitstekend vermaken in de leuke speeltuin en er zijn leerzame speurtochten door de boomgaard. 

Zelfplukdagen

In het najaar, als de oogsttijd is aangebroken, organiseert De Olmenhorst de Zelfplukdagen en is iedereen welkom om de boomgaard in te trekken om zelf appels en peren te plukken in de boomgaard. Welke soorten appels en peren te plukken zijn is elke week verschillend. Op de website wordt bijgehouden welke soorten te plukken zijn. Peren zijn sowieso alleen in het weekend te plukken.

Vanaf de parkeerplaats staat er bewegwijzering naar de boomgaard waar die dag geplukt kan worden. In de boomgaard zijn medewerkers aanwezig die je kunnen laten zien welke vruchten rijp zijn, hoe je moet plukken en die je kunnen helpen als je vragen hebt over bijvoorbeeld een bepaald ras . Geplukte oogst laat je wegen bij de kassa en reken je direct af. 

Tip: neem een grote tas of mand mee en laarzen zijn geen overbodige luxe (zeker niet wanneer het geregend heeft).

Tijdens de plukweekeinden worden extra activiteiten georganiseerd. Heb je trek in iets lekkers? Zowel de Fruitloods als de Tent zijn geopend en op het veld vind je diverse afhaalkiosken om eten en drinken af te halen.

Adopteer een boom

Voor een vast bedrag per jaar adopteer je een eigen biologische appelboom. Het is superleuk om de groei en bloei van je eigen boom mee te maken. Je krijgt een bordje bij jouw boom met een zelf gekozen tekst. Bijkomend voordeel is dat je, zodra de appels rijp zijn en binnen het plukschema, 7 dagen per week welkom bent om van zonsopgang tot zonsondergang appels te plukken.

olmenhorst Lisserbroek

Coronaveilig

De Zelfplukdagen zijn een geliefde activiteit en er komen altijd veel mensen op af. Alles is sowieso anders dit jaar, maar de boomgaard is ruim. Als het te druk wordt, wordt de boomgaard (tijdelijk) afgesloten. Check de website voor de (aangescherpte) Coronamaatregelen en de meest actuele informatie.

Landgoed de Olmenhorst

Lisserweg 481
2165 AS Lisserbroek
0252-413165
info@olmenhorst.nl
Website van De Olmenhorst
Facebook van De Olmenhorst
Instagram van De Olmenhorst

Openingstijden & praktische informatie

De Zelfpluk 2020 is van 12 september t/m 25 oktober op de onderstaande dagen en tijden:

Zelfpluk appels
woensdag 13.00–17.00 uur
zaterdag & zondag 10.00–17.00 uur

Zelfpluk peren
zaterdag & zondag 10.00–17.00 uur

Herfstvakantie
10–18 oktober (noord) en 17–25 oktober (midden) dagelijks geopend van 10.00 -17.00 uur

Toegang is gratis. Je betaalt 2,25 euro per kilo zelfgeplukte biologische appels en peren. Betaling contant of met PIN.

Parkeren kan op het landgoed en kost tijdens de plukweekenden 3 euro.

Houd je aan de regels en check voor je bezoek de meest actuele informatie op de website.

Dit is de locatie

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.