Patisserie Rogier Hoofddorp: lekkers voor iedereen

Bij Patisserie Rogier in Hoofddorp staan kwaliteit en ambacht centraal. De huisgemaakte producten op het gebied van chocolade, ijs en patisserie worden hier dagelijks vers en met liefde bereid. Of je nu een zoetekauw bent of niet, hier is voor iedereen iets lekkers te vinden. En dat kunnen wij bevestigen.
Gebak, petit fours, taarten, sloffen & schnitten, koek & cake, chocolade & bonbons, hartig en zeker ook ijs. Dat is het uitgebreide assortiment aan huisgemaakte producten van Patisserie Rogier, die elke dag vers worden bereid met veel energie en toewijding door Rogier en zijn team.
Al op jonge leeftijd ging Rogier mee naar de banketbakkerij van de buurman. De liefde voor het vak is daar ontstaan. Tijdens zijn opleiding sleepte hij verschillende prijzen in de wacht zowel op school als op landelijk niveau. Rogier werkte bij verschillende gerenommeerde zaken zoals Huize van Wely en Grand hotel Huis ter Duin. Ondertussen startte hij met een lerarenopleiding, want dat was wat hij eigenlijk wilde worden. Als docent Consumptieve Techniek leerde hij studenten alles over voeding en bakkerij en zo bleef de affiniteit met het vak.
In oktober 2021 vervulde Rogier zijn droom om voor zichzelf te beginnen toen hij zijn patisserie opende in Hoofddorp Winkelstad. Samen met zijn vrouw Jacqueline heeft hij vanaf het begin iets goeds neergezet met kwalitatieve producten, aandacht voor de klant en het willen blijven verrassen.
Het was een kwestie van tijd dat Rogier zijn passie voor ijs vertaalde naar een indrukwekkend assortiment. De toewijding zit er als het ware ‘ingebakken’ om iedereen te laten genieten van het beste (mogen we toch wel zeggen) banketbakkersijs van de regio.
Voor zijn ijs gebruikt Rogier namelijk natuurgetrouwe bestanddelen, geen smaak- en kleurversterkers. Hier zie je geen geel citroenijs maar wit, evenals vanille-ijs in een crèmekleurige tint. Pistache is niet felgroen, maar zachtgroen, zelfs met een vleugje bruin. Er zijn 20 smaken om van te smullen en wekelijks wordt er eentje uitgelicht als ‘smaak van de week’. Dat betekent dat je meerdere keren terugkomt.
Iets waar ze trots op zijn is het Haarlemmermeertje, een heerlijk roomboterkoekje dat de regio eer aan doet. Het is meer dan een zoete traktatie: de koekjes zijn voorzien van zes verschillende afbeeldingen uit Haarlemmermeer. De iconen op de koekjes representeren herkenbare symbolen uit de streek, zoals de historische gemalen of de polder.
Dit koekje is één van de vele producten waarvoor klanten de weg naar de winkel weten te vinden. De roze tompouce is het meest verkochte gebakje, maar ook de cheesecake, petit fours, chocoladekoeken en saucijzenbroodjes (aanrader!) zijn erg in trek. Er is lekkers voor iedereen!
Er is ook een tearoom waar je terecht kunt voor een kop koffie of thee (met iets lekkers erbij natuurlijk). Heerlijk voor tijdens of na het shoppen.
Patisserie Rogier is lid van het Patisserie College. Hierbij zijn alleen de betere banketbakkers aangesloten en dat is precies wat je bij Patisserie Rogier krijgt: topkwaliteit.
Deze spot betreden op eigen risico: het is allemaal verslavend lekker!
In ons kookboek Haarlemmermeer OP JE BORD vind je het recept voor een overheerlijke no-bake chocolade-koekjestaart, waarbij we de Haarlemmermeertjes gebruiken. Heerlijk als nagerecht. Nieuwsgierig naar dit lokale kookboek? Je leest er hier alles over.
Dit is een sponsored story.
Foto’s: Bibi V Photography (foto’s ijs: Patisserie Rogier)
Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!
Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>
Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?