Type en druk op Enter.

Over ons

Welkom op Liefs uit Haarlemmermeer!

Liefs uit Haarlemmermeer is een initiatief van Daniëlle Meijer. Zij startte de blog eind 2018 (als Hoofddorp Cityblog) en ze vindt het leuk om je, als local, op de hoogte te houden van wat er leeft in Haarlemmermeer. Wat is er te zien en te doen? Waar drink je de lekkerste koffie? Welk restaurant heeft net zijn deuren geopend? Welke evenementen mag je niet missen? Waar moet je zijn voor een heerlijke lunch? Ze deelt haar persoonlijke favorieten van Haarlemmermeer graag met je.

over liefs uit haarlemmermeer

Liefsuithaarlemmermeer.nl is dé blog met al het leuks van Haarlemmermeer. Of je nou op zoek bent naar tips voor restaurants, lunchtentjes, ontbijtspots, kids, shops, uitgaan…noem naar op. Ook tippen wij leuke events en maken lijstjes met onze favorieten. Zo ontdek je Haarlemmermeer nog makkelijker en mis je geen nieuwe hotspot meer. Of je er nou woont of af en toe op bezoek komt, je vindt het hier allemaal.

Liefs uit Haarlemmermeer is een onafhankelijk platform dat op geen enkele wijze subsidie ontvangt van lokale partijen.

Inmiddels is Liefs uit Haarlemmermeer uitgegroeid tot een crossmediaal concept dat naast het blog bestaat uit een webshop en een gratis magazine dat 2x per jaar (voorjaar/zomer en najaar/winter) verschijnt. Het magazine is een echte ontdekkingsgids met een selectie van alles wat er te ontdekken is in Haarlemmermeer. Via social media en de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer.

In Haarlemmermeer is zoveel te zien en te beleven. Haarlemmermeer is leuk!

Dit zijn wij!

Meet...founder Daniëlle

Danielle Meijer liefs uit haarlemmermeer

Mijn naam is Daniëlle, maar iedereen noemt me Daan. Als geboren en getogen Amsterdamse woon ik sinds 10+ jaar in Hoofddorp. Iets wat iedereen om mij heen maar vreemd vond. Deze citygirl riep namelijk al jaren dat ze de stad nooit zou verlaten. Maar ja, de liefde hè?! Toen ik hier kwam wonen, kon ik zelf online maar weinig informatie vinden over leuke restaurantjes, winkels enz. in de regio. En dus begon ik in december 2018 zelf een blog over leuke hotspots en events in Haarlemmermeer.

Dat het hier absoluut niet saai is en dat er genoeg te beleven valt, daar moet ik mensen nog wel eens van overtuigen. In de regio is zoveel leuks te zien en te doen en het wordt steeds leuker! En daar heb ik mijn missie van gemaakt: ik wil de leuke locaties en activiteiten van Haarlemmermeer meer bekendheid geven bij (nieuwe) bewoners en bezoekers.

Qua werk houd ik me bezig met marketing & communicatie en in mijn vrije tijd tennis ik graag, ben ik altijd op zoek naar leuke adresjes en zul je me niet snel zien zonder Iphone, Macbook of camera.

Lees hier alle blogs van Daniëlle >

Meet...blogger Birgit

Birgit Cramer van den Bogaart

Ruim 20 jaar geleden letterlijk en figuurlijk geland in Haarlemmermeer. Geboren in het Gooi en opgegroeid in Noord-Brabant heb ik me destijds verbaasd over de rechte lijnen en de weidse uitzichten. Inmiddels ben ik vergroeid met de omgeving en verbaas me nog steeds over de enorme diversiteit die wij hier te bieden hebben. Een pioniersgeest die nooit verloren gaat en waardoor juist bijzondere en mooie ideeën ontstaan. Ook de verschillende plekken zoals de uitgestrekte akkers, de parken en het altijd aanwezige water doet toch ieders hart sneller kloppen.

Heel graag vertel ik zoveel mogelijk mensen hoe mooi het hier eigenlijk is en nodig iedereen graag uit om door mijn bril te kijken naar Haarlemmermeer, het liefst vanaf het water of de waterkant.

Lees hier alle blogs van Birgit >

Meet...blogger Ingrid

Ingrid Mulder blogger Liefs uit Haarlemmermeer

Een Drentse in het verre Westen. Zo voel ik mij soms nog na ruim twintig jaar in Hoofddorp. Tegelijkertijd voel ik me ook altijd weer thuiskomen als ik vanaf de snelweg de lichtjes van Schiphol zie opduiken. Juist omdat ik hier niet ben opgegroeid kan ik me blijven verwonderen over al het moois en leuks dat hier te zien en te doen valt. En zo ontdek ik steeds weer iets nieuws!

Lees hier alle blogs van Ingrid >

Meet...blogger Emma

Emma Escalona liefs uit haarlemmermeer

Mijn naam is Emma, ik ben 19 jaar en woon in Hoofddorp. Momenteel zit ik in mijn eindexamenjaar havo. Ik hou van reizen, dansen en vind het leuk om te schrijven.

Lees hier alle blogs van Emma >

Meet...blogger Charissa

Charissa van der Giesen

Vanuit een passie voor social media en liefde voor de horeca is CMG Social ontstaan. Hierbij help ik horeca ondernemers om hun social media kanalen up-to-date te houden en maak ik foto’s en video’s die hiervoor te gebruiken zijn. Verder reis ik graag af naar nieuwe landen, kan ik mij uren vermaken in de winkelstraten van Amsterdam en houd ik mij nu veel bezig met het opzetten van een eigen onderneming. Heel leuk en heel spannend!

Lees hier alle blogs van Charissa >

Meet...webcare specialist Patrick

patrick liefs uit haarlemmermeer

Ik ben geboren in Amsterdam, maar ik woon al van kinds af aan in Hoofddorp. Uit onderzoek blijkt dat veel bewoners en bezoekers uit de regio onbekend zijn met het aanbod van Haarlemmermeer en dat is jammer en een gemis. Ik vind het leuk dat we op deze plek kunnen laten zien wat voor leuks Haarlemmermeer te bieden heeft. In mijn vrije tijd tennis ik, ga ik regelmatig naar concerten en luister ik graag naar muziek.

Wil je net als wij laten zien hoe leuk Haarlemmermeer is en heb je interesse om aan de slag te gaan als (gast)blogger? Check de mogelijkheden.

We zijn altijd geïnteresseerd in samenwerkingen die nuttig zijn voor onze lezers. Er zijn diverse mogelijkheden om samen te werken met Liefs uit Haarlemmermeer. Kijk voor meer informatie op de pagina samenwerken.

Er komen steeds meer leuke restaurants in Haarlemmermeer. Leuke plekken voor ontbijt, koffie, lunch, diner of borrel. Houd onze eten en drinken pagina in de gaten, want we publiceren regelmatig nieuwe artikelen.

De 31 kernen van Haarlemmermeer variëren van stads tot authentiek. Modern gecombineerd met erfgoed. Wandelen, fietsen en varen…het kan allemaal in Haarlemmermeer. Daarnaast is er veel te zien, zoals Schiphol, Cruquius, Spaarnwoude en het Haarlemmermeerse Bos. Bij ons vind je alle informatie.

Bij shoppen denk je misschien eerst aan Amsterdam of Haarlem, maar wist je dat je ook in Haarlemmermeer goed kunt winkelen? In Hoofddorp centrum zit een groot winkelcentrum met ruim 300 winkels, het leukste dorpscentrum van Haarlemmermeer vind je in Nieuw-Vennep, woonwinkelen doe je in Cruquius en bij Amsterdam The Style Outlets kun je je modehart ophalen. Ook biedt Haarlemmermeer grote en kleinere weekmarkten. Wij delen de hotspots met je.

Zin om een dagje of avondje uit te gaan? In Haarlemmermeer vind je steeds meer leuke uitgaansgelegenheden. Biertje drinken, naar de bioscoop of het theater, het kan allemaal. Maar ook voor een gezellig dagje uit (met of zonder kids) is er genoeg te doen. Check regelmatig onze uitgaanspagina voor de leukste tips.

Uiteraard vind je op Liefs uit Haarlemmermeer alles over festivals als Haarlemmermeer Culinair, MeerLive en Mysteryland, maar we tippen je ook over de leukste evenementen zoals food- en muziekfestivals, culturele evenementen, leuke markten en meer in Haarlemmermeer.

Ben je op zoek naar een origineel Haarlemmermeers cadeautje of relatiegeschenk? Wij hebben het perfecte cadeau voor de geboren en getogen Haarlemmermeerder die trots is op zijn gemeente. Of juist voor degene die onlangs in onze mooie gemeente is komen wonen. Maar ook succes verzekerd als relatiegeschenk of als aandenken als je hier op bezoek bent geweest. We hebben voor ieder wat wils en je kunt het meteen online kopen. Hoe handig! Neem een kijkje in onze webshop

Haarlemmermeerse weetjes

 • De Hoofdvaart loopt voor het grootste deel recht door de polder. De enige bocht ligt in Abbenes.
 • Jarenlang liep snelweg A9 dwars door de dorpskern van Badhoevedorp heen. Op het oude tracé worden huizen gebouwd en je vindt er o.a. een pop-up restaurant.
 • Buitenkaag ligt op één van de mooiste plekken van Haarlemmermeer en wordt ook wel de parel van Haarlemmermeer genoemd.
 • In Burgerveen heb je misschien wel het mooiste uitzicht van de gemeente; het uitzicht reikt over de Westeinderplassen.
 • Gemaal De Cruquius is de grootste stoommachine ter wereld.
 • De gemeente Haarlemmermeer telt ruim 162.000 inwoners (jan. 2023). Dit aantal zal verder stijgen door de komst van diverse (grootschalige) nieuwbouwprojecten zoals Hyde Park in Hoofddorp.
 • Hoofddorp is de grootste plaats van Haarlemmermeer; met ruim 77.000 inwoners (2022) is het niet echt meer een ‘dorp’ te noemen.
 • Dwars door Haarlemmermeer loopt de 12 kilometer lange Geniedijk en was een hoofdverdedigingslijn van de Stelling van Amsterdam.
 • De silo’s van de voormalige suikerfabriek in Halfweg zijn aan de buitenkant bekleed met metalen panelen met daarop gekleurde lampen die in de avonduren een lichtshow geven op de twee torens.
 • Stoomgemaal Halfweg is het oudste en grootste nog werkende schepradstoomgemaal ter wereld. De 500pk stoommachine (en ook de stoomketel) bestaat al 100 jaar en functioneert nog steeds.
 • Voor 1850 bestond de gemeente Haarlemmermeer nog niet.
 • Het is Haarlemmermeer en niet DE Haarlemmermeer.
 • Gemeente Haarlemmermeer bestaat uit 31 officiële kernen (dorpen en buurtschappen).
 • De gemeente wordt omringd door de Ringvaart, met uitzondering van de voormalige gemeentes Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Na de fusering op 1 januari 2019 ligt de gemeente dus ook buiten de Haarlemmermeerpolder.
 • De oppervlakte van gemeente Haarlemmermeer is 206,3 km2.
 • De wereldbouwtentoonstelling Floriade 2002 werd in Haarlemmermeer gehouden en dit vormde ook het toneel voor het Suske en Wiske album De Fleurige Floriade.
 • In het Haarlemmermeerse Bos vind je vele overblijfselen van de Floriade 2002 zoals het Haarlemmermeerpaviljoen, het expogebouw en Big Spotters Hill.
 • Korenmolen De Eersteling in Hoofddorp stond eerst op een andere plek. In 1977 werd de romp verplaatst over een lengte van 1,8 kilometer verplaatst naar de huidige locatie.
 • De Haarlemmermeerse vlag, zoals deze nu is, bestaat pas sinds begin 2019.
 • Na de drooglegging vind je in de Haarlemmermeerpolder een strak patroon van rechte wegen en afwateringskanalen (vaarten en tochten). Het Turfspoor in Lisserbroek was de enige weg in Haarlemmermeer waar bochten in zaten.
 • Het Witte pomphuisje aan de Hoofdweg is het kleinste monument van Haarlemmermeer.
 • Alle bomen langs de Hoofdvaart staan oorspronkelijk 10,5 meter uit elkaar.
 • Schiphol is de op één na laagstgelegen luchthaven ter wereld die lager ligt dan het zeespiegelniveau (4 meter onder NAP). Alleen Rotterdam ligt lager.
 • Het dorp Spaarndam ligt in 2 gemeenten. Spaarndam-Oost valt onder gemeente Haarlemmermeer, het historische westelijke deel, Spaarndam-West behoort bij de gemeente Haarlem.
 • Bij een grote restauratie van De Stompe Toren in Spaarnwoude in 1844 is de toren ingekort wegens geldgebrek en is de spits verdwenen. Zo is de toren aan zijn naam gekomen.
 • In Vijfhuizen vind je Nationaal Monument MH17, een herdenkingsbos ter nagedachtenis aan de gelijknamige vliegramp.
 • Sinds de aanleg van de Polderbaan lopen veel van de wegen ten oosten van Vijfhuizen dood.
 • De Calatravabruggen Harp, Citer en Luit danken hun naam aan hun vorm: ze lijken op mega muziekinstrumenten.
 • Je kunt onder de Hódmezövásárhely fontein in Hoofddorp centrum doorvaren. De fontein is over de Hoofdvaart geplaatst. De kans dat je wat spinnen en andere insecten tegenkomt is wel groot!
 • In Madurodam staat Gemaal De Cruquius in het klein.
 • De vroegere verkeerstoren van het oude Schiphol is omgebouwd tot restaurant. 
 • In 2019 werd een voormalige KLM-jumbo op spectaculaire wijze verhuisd van Schiphol naar de hoteltuin van het Corendonhotel in Badhoevedorp. De verhuizing vond over weilanden plaats en zelfs over snelweg A9.
 • Een deel van de Stelling van Amsterdam bevindt zich in Haarlemmermeer. Het Haarlemmermeerse gedeelte bestaat uit Fort bij Vijfhuizen, Batterij aan de IJweg, Fort van Hoofddorp, Batterij aan de Sloterweg en Fort bij Aalsmeer. De Geniedijk verbindt de forten en batterijen aan elkaar.

Contact

Heb je vragen dan kun je altijd mailen naar info@liefsuithaarlemmermeer.nl of vul het contactformulier in.

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.