Type en druk op Enter.

Over ons

Welkom op Liefs uit Haarlemmermeer!

Liefs uit Haarlemmermeer is een initiatief van Daniëlle Meijer. Zij startte de blog eind 2018 (als Hoofddorp Cityblog) en ze vindt het leuk om je, als local, op de hoogte te houden van wat er leeft in Haarlemmermeer. Waar drink je de lekkerste koffie? Welk restaurant heeft net zijn deuren geopend? Welke evenementen mag je niet missen? Waar moet je zijn voor een heerlijke lunch? Ze deelt haar persoonlijke favorieten van Haarlemmermeer graag met je.

over liefs uit haarlemmermeer
Liefs uit Haarlemmermeer is dé blog met al het leuks van Haarlemmermeer. Of je nou op zoek bent naar tips voor restaurants, lunchtentjes, ontbijtspots, kids, shops, uitgaan…noem naar op. Ook tippen wij leuke events en maken lijstjes met onze favorieten. Zo ontdek je Haarlemmermeer nog makkelijker en mis je geen nieuwe hotspot meer. Of je er nou woont of af en toe op bezoek komt, je vindt het hier allemaal.

Inmiddels is Liefs uit Haarlemmermeer uitgebroeid tot een crossmediaal concept dat naast het blog bestaat uit een gratis magazine dat 1x per jaar (voorjaar) verschijnt. Het magazine is een echte ontdekkingsgids met een selectie van alles wat er te ontdekken is in Haarlemmermeer. Via social media en de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer.

In Haarlemmermeer is zoveel te zien en te beleven. Haarlemmermeer is leuk!

Dit zijn wij!

Meet...founder Daniëlle

Danielle Meijer liefs uit haarlemmermeer

Mijn naam is Daniëlle, maar iedereen noemt me Daan. Als geboren en getogen Amsterdamse woon ik sinds 10+ jaar in Hoofddorp. Iets wat iedereen om mij heen maar vreemd vond. Deze citygirl riep namelijk al jaren dat ze de stad nooit zou verlaten. Maar ja, de liefde hè?! Toen ik hier kwam wonen, kon ik zelf online maar weinig informatie vinden over leuke restaurantjes, winkels enz. in de regio. En dus begon ik in december 2018 zelf een blog over leuke hotspots en events in Haarlemmermeer.

Dat het hier absoluut niet saai is en dat er genoeg te beleven valt, daar moet ik mensen nog wel eens van overtuigen. In de regio is zoveel leuks te zien en te doen en het wordt steeds leuker! En daar heb ik mijn missie van gemaakt: ik wil de leuke locaties en activiteiten van Haarlemmermeer meer bekendheid geven bij (nieuwe) bewoners en bezoekers.

Qua werk houd ik me bezig met marketing & communicatie en in mijn vrije tijd tennis ik graag, ben ik altijd op zoek naar leuke adresjes en zul je me niet snel zien zonder Iphone, Macbook of camera.

Lees hier alle blogs van Daniëlle

Meet...blogger Birgit

Birgit Cramer van den Bogaart

Ruim 20 jaar geleden letterlijk en figuurlijk geland in Haarlemmermeer. Geboren in het Gooi en opgegroeid in Noord-Brabant heb ik me destijds verbaasd over de rechte lijnen en de weidse uitzichten. Inmiddels ben ik vergroeid met de omgeving en verbaas me nog steeds over de enorme diversiteit die wij hier te bieden hebben. Een pioniersgeest die nooit verloren gaat en waardoor juist bijzondere en mooie ideeën ontstaan. Ook de verschillende plekken zoals de uitgestrekte akkers, de parken en het altijd aanwezige water doet toch ieders hart sneller kloppen.

Heel graag vertel ik zoveel mogelijk mensen hoe mooi het hier eigenlijk is en nodig iedereen graag uit om door mijn bril te kijken naar Haarlemmermeer, het liefst vanaf het water of de waterkant.

Lees hier alle blogs van Birgit

Meet...blogger Ingrid

Ingrid Mulder blogger Liefs uit Haarlemmermeer

Een Drentse in het verre Westen. Zo voel ik mij soms nog na ruim twintig jaar in Hoofddorp. Tegelijkertijd voel ik me ook altijd weer thuiskomen als ik vanaf de snelweg de lichtjes van Schiphol zie opduiken. Juist omdat ik hier niet ben opgegroeid kan ik me blijven verwonderen over al het moois en leuks dat hier te zien en te doen valt. En zo ontdek ik steeds weer iets nieuws!

Lees hier alle blogs van Ingrid

Meet...blogger Anneleen

blogger-Anneleen-liefs uit haarlemmermeer

In Haarlem geboren, opgegroeid in Heemstede, en van Haarlem onlangs naar Bennebroek verhuisd. Woonachtig dicht tegen Haarlemmermeer aan ben ik nu, als moeder van 3 jonge kinderen, aan het ontdekken wat Haarlemmermeer allemaal te bieden heeft. En dat is veel! Ik neem je graag mee op pad langs kindvriendelijke hotspots of andere leuke plekken die in Haarlemmermeer het bezoeken waard zijn. 

Lees hier alle blogs van Anneleen

Meet...fotograaf Jennifer

Jennifer fotograaf liefs uit haarlemmermeer

Ik ben geboren in Haarlem maar woon al mijn hele leven in Hoofddorp. Ik studeer en in mijn vrije tijd sport ik vaak, doe ik graag iets leuks met vrienden of ben ik op stap met mijn camera om iedereen te laten zien wat voor moois Haarlemmermeer te bieden heeft!

Meet...webcare specialist Patrick

patrick liefs uit haarlemmermeer

Ik ben geboren in Amsterdam, maar ik woon al van kinds af aan in Hoofddorp. Uit onderzoek blijkt dat veel bewoners en bezoekers uit de regio onbekend zijn met het aanbod van Haarlemmermeer en dat is jammer en een gemis. Ik vind het leuk dat we op deze plek kunnen laten zien wat voor leuks Haarlemmermeer te bieden heeft. In mijn vrije tijd tennis ik, ga ik regelmatig naar concerten en luister ik graag naar muziek.

Wil je net als wij laten zien hoe leuk Haarlemmermeer is en heb je interesse om aan de slag te gaan als (gast)blogger? Check de mogelijkheden.

We zijn altijd geïnteresseerd in samenwerkingen die nuttig zijn voor onze lezers. Er zijn diverse mogelijkheden om samen te werken met Liefs uit Haarlemmermeer. Kijk voor meer informatie op de pagina samenwerken.

Er komen steeds meer leuke restaurants in Haarlemmermeer. Leuke plekken voor ontbijt, koffie, lunch, diner of borrel. Houd onze eten en drinken pagina in de gaten, want we publiceren regelmatig nieuwe artikelen.

De 31 kernen van Haarlemmermeer variëren van stads tot authentiek. Modern gecombineerd met erfgoed. Wandelen, fietsen en varen…het kan allemaal in Haarlemmermeer. Daarnaast is er veel te zien, zoals Schiphol, Cruquius, Spaarnwoude en het Haarlemmermeerse Bos. Bij ons vind je alle informatie.

Shop till you drop! In het centrum van Hoofddorp zitten ruim 300 winkels en ze zijn 7 dagen per week geopend. Maar ook buiten het centrum van Hoofddorp en in de rest van Haarlemmermeer vind je genoeg verrassende boetiekjes en speciaalzaken om lekker te winkelen. Wij delen de hotspots met je.

Zin om een dagje of avondje uit te gaan? In Haarlemmermeer vind je steeds meer leuke uitgaansgelegenheden. Biertje drinken, naar de bioscoop of het theater, het kan allemaal. Maar ook voor een gezellig dagje uit (met of zonder kids) is er genoeg te doen. Check regelmatig onze uitgaanspagina voor de leukste tips.

Uiteraard vind je op Liefs uit Haarlemmermeer alles over festivals als Haarlemmermeer Culinair, MeerLive en Mysteryland, maar we tippen je ook over de leukste evenementen zoals food- en muziekfestivals, culturele evenementen, leuke markten en meer in Haarlemmermeer.

Haarlemmermeerse weetjes

– voor 1850 bestond er nog geen Hoofddorp, ook de gemeente Haarlemmermeer was er nog niet
– de eerste naam van Hoofddorp was Kruisdorp, maar omdat er al een Kruisdorp in Zeeland bestond, besloot men in 1868 de naam te veranderen
– de gemeente Haarlemmermeer telt meer dan 150.000 inwoners, waarvan Hoofddorp de grootste plaat is. Met ruim 75.000 inwoners is Hoofddorp niet echt een ‘dorp’ meer te noemen
– Dik Trom, het wereldberoemde boefje uit Hoofddorp, is het icoon van de stad
– het beeld ‘Het Mannetje van Hoofddorp’ op het Burgemeester van Stamplein is 7 meter hoog en gemaakt van aluminium en neergezet om het plein een gezicht te geven. De meningen over dit kunstwerk zijn nogal verdeeld
– het centrum van Hoofddorp heeft ruim 300 winkels en is daarmee het grootste winkelcentrum van Haarlemmermeer
– het winkelcentrum ligt niet centraal, maar aan de oostzijde van de stad vanwege de geluidscontouren van Schiphol
– de Floriade 2002 werd in Haarlemmermeer gehouden en dit vormde ook het toneel voor het Suske en Wiske album De Fleurige Floriade
– sinds 2003 wordt op het voormalige Floriade-terrein dancefestival Mysteryland gehouden, dat inmiddels is uitgegroeid van een dagfestival naar een weekendfestival met meer dan 100.000 bezoekers van meer dan 100 verschillende nationaliteiten
– door Hoofddorp loopt de Geniedijk, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Deze laatste staat op de werelderfgoedlijst van Unesco
– Hoofddorp is een vrij jonge stad en heeft daardoor weinig historische gebouwen. Korenmolen De Eersteling stamt uit 1856
– het Wandelbos is het oudste park van Hoofddorp
– de oppervlakte van gemeente Haarlemmermeer is 206,31 km2
– het is Haarlemmermeer en niet DE Haarlemmermeer
– gemeente Haarlemmermeer bestaat uit 31 kernen (woonplaatsen, dorpen en buurtschappen). De gemeente wordt omringd door de Ringvaart, met uitzondering van de voormalige gemeentes Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Na deze fusering op 1 januari 2019 ligt de gemeente nu ook buiten de Haarlemmermeerpolder.

Contact

Heb je vragen dan kun je altijd mailen naar info@liefsuithaarlemmermeer.nl of vul het contactformulier in.

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.