over hoofddorp cityblog

Welkom op Liefs uit Haarlemmermeer!

Hier ontdek je de leukste plekken van Haarlemmermeer. Of je nou op zoek bent naar ultieme tips voor restaurants, lunchtentjes, ontbijtspots, kids, shops, uitgaan…noem naar op. Ook tippen wij leuke events en maken lijstjes met onze favorieten. Zo ontdek je Haarlemmermeer nog makkelijker en mis je geen nieuwe hotspot meer. Of je er nou woont of af en toe op bezoek komt, je vindt het hier allemaal.

In Hoofddorp is zoveel te ontdekken, zoveel te zien. Midden in het groen, modern met een dorps gevoel, een winkelcentrum met een goede combinatie van grote winkelketens en lokale shops, om de hoek van Schiphol en met een groeiend aanbod uitgaanstentjes en meer. Maar we tippen je ook over de leukste plekken in de omgeving van Hoofddorp.

Deze online cityguide wordt gemaakt door locals. Altijd persoonlijk en up-to-date. Wij weten waar je echt op zoek naar bent!

Restaurants in Haarlemmermeer

Er komen steeds meer leuke restaurants in Haarlemmermeer. Leuke plekken voor ontbijt, koffie, lunch, diner of borrel. Houd onze eten en drinken pagina in de gaten, want we publiceren regelmatig nieuwe artikelen.

Shoppen in Haarlemmermeer

Shop till you drop! In het centrum van Hoofddorp zitten ruim 300 winkels en ze zijn 7 dagen per week geopend. Maar ook buiten het centrum van Hoofddorp en in de rest van Haarlemmermeer vind je genoeg verrassende boetiekjes en speciaalzaken om lekker te shoppen. Wij delen de hotspots met je.

Uitgaan in Haarlemmermeer

Zin om een dagje of avondje uit te gaan? In Haarlemmermeer vind je steeds meer leuke uitgaansgelegenheden. Biertje drinken, naar de bioscoop of het theater, het kan allemaal. Maar ook voor een gezellig dagje uit (met of zonder kids) is er genoeg te doen. Check regelmatig onze uitgaanspagina voor de leukste tips.

Events in Haarlemmermeer

Uiteraard vind je op Liefs uit Haarlemmermeer alles over festivals als Haarlemmermeer Culinair, MeerLive en Mysteryland, maar we tippen je ook over de leukste evenementen zoals food- en muziekfestivals, culturele evenementen, leuke markten en meer in Haarlemmermeer.

Wie zijn wij?

Daan cityblogger hoofddorp

Liefs uit Haarlemmermeer wordt gerund door Daniëlle Meijer. Zij startte de blog eind 2018 en ze vindt het leuk om je, als local, op de hoogte te houden van wat er leeft in Haarlemmermeer. Waar drink je de lekkerste koffie? Welk restaurant heeft net zijn deuren geopend? Welke evenementen mag je niet missen? Waar moet je zijn voor een heerlijke lunch? Ze deelt haar persoonlijke favorieten van Haarlemmermeer graag met je.

Daarnaast zijn er diverse (gast)bloggers die een bijdrage leveren aan Liefs uit Haarlemmermeer. Wie wij zijn? We stellen ons graag aan je voor.

Schrijven voor Liefs uit Haarlemmermeer

Heb jij een passie voor schrijven en/of fotografie en lijkt het je leuk om geweldige content te maken op het gebied van eten en drinken, lifestyle, events, kids en/of uitgaan in Haarlemmermeer? Word dan (gast)blogger! Of heb je een eigen blog en wil je een artikel aanleveren? Liefs uit Haarlemmermeer staat open voor gastbijdragen die een toegevoegde waarde hebben. Of dat nu een eenmalige bijdrage is of op structurele basis. Check de mogelijkheden.

Samenwerken

We zijn altijd geïnteresseerd in samenwerkingen die nuttig zijn voor onze lezers. Er zijn diverse mogelijkheden om samen te werken met Liefs uit Haarlemmermeer. Kijk voor meer informatie op de pagina samenwerken.

Contact

Heb je vragen dan kun je altijd mailen naar hoofddorp@cityblog.nl of vul het contactformulier in.

Hoofddorpse weetjes

– voor 1850 bestond er nog geen Hoofddorp, ook de gemeente Haarlemmermeer was er nog niet
– de eerste naam van Hoofddorp was Kruisdorp, maar omdat er al een Kruisdorp in Zeeland bestond, besloot men in 1868 de naam te veranderen
– met ruim 75.000 inwoners is Hoofddorp niet echt een ‘dorp’ meer te noemen
– Dik Trom, het wereldberoemde boefje uit Hoofddorp, is het icoon van de stad
– het beeld ‘Het Mannetje van Hoofddorp’ op het Burgemeester van Stamplein is 7 meter hoog en gemaakt van aluminium en neergezet om het plein een gezicht te geven. De meningen over dit kunstwerk zijn nogal verdeeld
– het centrum van Hoofddorp heeft ruim 300 winkels en is daarmee het grootste winkelcentrum van Haarlemmermeer
– het winkelcentrum ligt niet centraal, maar aan de oostzijde van de stad vanwege de geluidscontouren van Schiphol
– de Floriade 2002 werd in Haarlemmermeer gehouden en dit vormde ook het toneel voor het Suske en Wiske album De Fleurige Floriade
– sinds 2003 wordt op het voormalige Floriade-terrein dancefestival Mysteryland gehouden, dat inmiddels is uitgegroeid van een dagfestival naar een weekendfestival met meer dan 100.000 bezoekers van meer dan 100 verschillende nationaliteiten
– door Hoofddorp loopt de Geniedijk, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Deze laatste staat op de werelderfgoedlijst van Unesco
– Hoofddorp is een vrij jonge stad en heeft daardoor weinig historische gebouwen. Korenmolen De Eersteling stamt uit 1856
– het Wandelbos is het oudste park van Hoofddorp

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken en events van Hoofddorp & omgeving.


Hoofddorpse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?