Type en druk op Enter.

Workout en fun: een ritje op de Elliptigo met Bike Anders

bike anders ElliptiGO hoofddorp

We horen je denken: Ellipti..wat? Een Elliptigo is een stand-up bike die hardlopen en fietsen combineert. Het is geen step, maar ook geen fiets. Een soort outdoor crosstrainer. We gingen een middagje mee met Pieter Zwaneveld van Bike Anders Hoofddorp voor de ultieme workout in de buitenlucht. Let’s go!

bike anders ElliptiGO hoofddorp

Een hele grote step met grote pedalen, handremmen en versnellingen (zelfs een bel), zo zou je de Elliptigo het beste kunnen omschrijven. En inderdaad, zonder zadel. Wanneer je met je voeten op de pedalen gaat staan en je een ovale, vooruit schuivende beweging maakt, komt de Elliptigo in beweging. Zoals op een crosstrainer uit de sportschool dus.

bike anders ElliptiGO hoofddorp
bike anders ElliptiGO hoofddorp

Eigenaar van Bike Anders Hoofddorp en ervaren Elliptigo-rijder, Pieter Zwaneveld, had al meer dan 20 jaar een zittend beroep toen hij te maken kreeg met nekklachten als gevolg van een aanrijding. Zijn hobby marathonlopen zat er niet meer in en hij ging op zoek naar een alternatieve manier van trainen. Een goede vriend liet hem de Elliptigo zien en na één rit was hij om. Dit was het apparaat waar meer mensen kennis mee moesten maken! Met de pioniersgeest in het bloed nam hij ontslag en startte zijn eigen bedrijf: Bike Anders. Het doel van Pieter is om mensen, van jong tot oud, te enthousiasmeren voor de Elliptigo en uiteindelijk als ambassadeur te zien rondrijden in ons prachtige landschap. 

bike anders ElliptiGO hoofddorp

De enthousiaste uitnodiging van Pieter maakte ons nieuwsgierig. We zijn altijd in voor iets nieuws en wilden dit step/fiets/loop-apparaat wel eens uitproberen. Eerst maar eens een proefrondje in het Haarlemmermeerse Bos. Het voelde in het begin wat onwennig om een loopbeweging op een fiets te maken, maar al snel kregen we het onder de knie. Onder begeleiding van Pieter en zijn Elliptigo maatje Ronald gingen we daarna met een groep andere nieuwsgierigen op pad.

bike anders ElliptiGO hoofddorp

We hebben een prachtige rit gemaakt door de Haarlemmermeerse polder. Lekker bewegen en ondertussen genieten van het uitzicht. Voor we het wisten waren we 1,5 uur en 25 kilometer verder! Het was heerlijk!

bike anders ElliptiGO hoofddorp

Door de versnellingen kun je de workout zo intensief maken als je wilt; of je keihard wilt trainen of gewoon plezier wilt hebben (en toch sportief bezig bent). En dat maakt het dus ook geschikt voor alle sportieve niveaus en leeftijden (vanaf ongeveer 10 jaar/145 cm).

bike anders ElliptiGO hoofddorp

Doordat je rechtop op de Elliptigo staat, voelt het heel natuurlijk, heb je heel goed overzicht en zo krijg je dus bijvoorbeeld geen last van je nek. Met je benen maak je als het ware een loopbeweging in de lucht, waardoor je geen klappen opvangt met je knieën en enkels. De ideale manier van bewegen als je in een herstelperiode van een blessure zit of als je een nieuwe blessure wilt voorkomen. Ook als aanvulling op je bestaande (loop)training is de Elliptigo ideaal te gebruiken. Een aantal bekende atleten doen het ook, zoals Michel Butter, Miranda Boonstra en Elsbeth Ciesluk, winnaar NK 3000 meter, gebruiken de Elliptigo als alternatieve training.

bike anders ElliptiGO hoofddorp

De Elliptigo biedt het beste van hardlopen, fietsen en crosstrainen. Het is een echte workout en nog superleuk om te doen ook. Alleen of in een groep trainen of als familie- of bedrijfsuitje. Wat is er nou lekkerder dan sporten in de buitenlucht: een frisse neus en beweging tegelijk. En misschien wel het allerbelangrijkst: trainen zonder je gewrichten te belasten. Hier worden we blij van!

Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website van Bike Anders Hoofddorp voor meer informatie, voor een proefles of meld je aan voor de wekelijkse georganiseerde groepstrainingen (met o.a. startpunten in het Haarlemmermeerse Bos, Toolenburgerplas en Westeinderplassen).

Bike Anders, hét adres voor de Elliptigo in Noord-Holland

Dit is een sponsored story.

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.