Type en druk op Enter.

BARRACA Rodizio Grill & Bar: onbeperkt Braziliaans genieten

Barraca hoofddorp

Brasil…lalalala! Bij BARRACA Rodizio Grill & Bar in Hoofddorp kunnen meat-lovers hun hart ophalen. In dit Braziliaanse restaurant met een bijzondere manier van serveren geniet je onbeperkt van vlees van hoogwaardige kwaliteit. Maar een avondje BARRACA is zeker ook voor vegetariërs een belevenis.

Claus

BARRACA (‘tent’ in het Braziliaans) is onderdeel van Claus en is sinds 2014 gevestigd in de ruim 150 jaar oude schuur van de Mentzhoeve (1858). Het Braziliaanse restaurant in urban stijl heeft 200 plaatsen en een ruim terras.

Onbeperkt genieten

Het standaard churrasco rodizio menu bestaat uit onbeperkt gerechten van de churrasco grill en de saladebar. Dit all you can eat-concept is te combineren met een uurtje bowlen of met een spannend escape room-avontuur.

Barraca hoofddorpfoto: LVF Photography

Braziliaanse keuken

Het restaurant wordt geleid door de bekende Braziliaanse grillmaster Anderson de Barros Medeiros. De hoge kwaliteit en authentieke Braziliaanse experience die geleverd worden, komen van zijn hand.

Het vlees wordt door de grillmaster bereid op een zgn. churrasco grill. Deze authentieke grill met grote ronddraaiende spiesen komt uit Brazilië en zorgt ervoor dat het (gemarineerde) vlees een heerlijke rokerige smaak krijgt.

Rodizio is een bedieningsstijl uit Braziliaanse restaurants: passadores lopen rond met enorme vleesspiesen van de grill. Op de spies vind je verschillende soorten rund-, lams-, kippen- en varkensvlees. Een mooi stukje vlees wordt op verzoek aan tafel voor je van de spies afgesneden en dat maakt het dineren een ware belevenis. Specialiteit van het huis is de Picanha. Dit is typisch Braziliaans vlees en wat ons betreft het smakelijkste stukje vlees van de avond!

Er wordt ook gegrilde ananas aangeboden (dit neutraliseert de smaak), wat superlekker is om tussendoor te eten. Naast vlees aan de spies zijn er ook grote gamba’s (tegen meerprijs) verkrijgbaar en een catch of the day. Ook zijn er (op verzoek) spiesen gegrilde groenten, speciaal voor vegetariërs. Op tafel wordt gebakken banaan met kaneelsuiker, Braziliaanse kaasbroodjes en verse friet geserveerd.

Met een yes (groen) of no (rood) coin die op tafel ligt, geef je aan of je wel of niet een nieuw stukje vlees van de passador op je bord wilt. Als je de coin op groen laat liggen, dan is de kans groot dat je binnen de kortste keren vol zit, want de snelheid van serveren is hoog. Draai de coin dus regelmatig op rood en neem even een pauze.

Fresh market table

In het midden van het restaurant staat de fresh market table, een buffet met een ruime keuze aan verse voor- en bijgerechten, zoals salades, (gegrilde) groenten, ham en prosciutto’s, verschillende soorten kazen, broodjes en (warme) gerechten zoals het typisch Braziliaanse Feijoada (stoofpot). De keuze is ruim, zodat je hier zelfs een complete vegetarische maaltijd kunt samenstellen.

Brazilian Friday Live

Onze tip: Brazilian Friday Live: elke laatste vrijdag van de maand kun je genieten van een feestelijke Braziliaanse avond, met live entertainment in combinatie met heerlijk eten. Zo maak je jouw Brazilian Experience helemaal compleet!

BARRACA Rodizio Grill & Bar

Bosweg 19
2131 LX Hoofddorp
023-556 0051
www.barraca.nl
Facebook van BARRACA
Instagram van BARRACA

Openingstijden

Maandag & dinsdag: gesloten
Woensdag & donderdag: 17.30 – 23.00 uur
Vrijdag & zaterdag: 17.30 – 00.00 uur
Zondag: 17.00 – 23.00 uur

Dit is de locatie

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.