Bakkerij Dijkzeul Vijfhuizen: passie voor brood en banket

Bakkerij Dijkzeul in Vijfhuizen is een ambachtelijke bakkerij waar dagelijks met passie brood- en banketproducten worden bereid. De bakkerij van Renรฉ en Willemijn is een lokale favoriet, bekend om zijn verse producten. Hier draait het om de liefde voor brood en gebak en dat proef je in elk product dat ze maken. Wij spreken uit ervaring.
De dag begint vroeg voor de bakkers van Bakkerij Dijkzeul. Dagelijks worden de heerlijkste broden, koekjes, taarten en gebakjes bereid. De bakkerij bevindt zich achter de winkel en hier wordt alles vers en met de hand bereid, precies zoals ambachtelijke bakkers dat doen. Het is de enige bakkerij in Vijfhuizen, maar klanten komen niet alleen uit het dorp zelf, maar ook vanuit Hoofddorp, Heemstede en Haarlem.
Zodra je binnenstapt bij Bakkerij Dijkzeul word je begroet door de geur van versgebakken brood. Het is een plek waar traditie en vakmanschap samenkomen. Een plek die onmisbaar is in het dorp. Al sinds 1872 wordt namelijk op deze plek, de oude winkelstraat van Vijfhuizen, brood gebakken voor de inwoners van het dorp en omstreken.
Nadat hier op deze locatie verschillende bakkers waren gehuisvest, namen in 1990 Hans Dijkzeul en zijn vrouw Alice de zaak over van bakker Paardekooper. Sindsdien hebben ze met succes de bakkerij laten groeien. In 1995 werd de bakkerij zelfs verbouwd en in 2007 kregen de winkel en het woonhuis een opfrisbeurt waarbij de oude stijl in ere werd hersteld.ย
Sinds mei 2015 zijn Renรฉ Dijkzeul, de zoon van Hans en Alice, en zijn vrouw Willemijn de eigenaren van de winkel en de bakkerij. Waar het assortiment eerst alleen maar bestond uit wit en volkoren brood, is de keuze tegenwoordig veel groter. Ze vinden het belangrijk om te blijven vernieuwen en de kwaliteit hoog te houden. Zo is er onlangs geรฏnvesteerd in nieuwe ovens die niet alleen veel energiezuiniger zijn, maar die ook helpen om het allerbeste brood te bakken.
Renรฉ is de broodbakker en het meest trots is hij op de croissants; zelfgemaakt en lekker. De favorieten van de klanten? Havermuesli en de chocoladekoeken (beiden volgens eigen recept), mergpijpjes, focaccia (waarvoor Renรฉ een cursus in Italiรซ heeft gevolgd) en Vijfhuizerkoeken.
Naast de bekende broden, koekjes en taarten is er nog een product dat speciale aandacht verdient: de Haarlemmermeer chocolade. Door het gebruik van de beste ingrediรซnten en de ambachtelijke bereiding, proef je echt het verschil.
De chocolade, met een skyline met diverse Haarlemmermeerse iconen, is door Renรฉ zelf ontwikkeld en uitgegroeid tot een favoriet bij klanten. De repen worden met zorg gemaakt en zijn een eerbetoon aan de streek.ย
Ook voor een leuk cadeautje ben je hier aan het juiste adres. Natuurlijk chocolade, maar wist je dat ze hier ook onze Haarlemmermeer thee en tassen verkopen? Ze hebben leuke pakketten klaar staan, maar ze stellen er met liefde รฉรฉn voor je samen.
Met 23 mensen in dienst, waaronder 3 brood- en 3 banketbakkers, de verkoop van 1700 (!) broden per week, het grote aantal bestellingen via de webshop en de vele horecaklanten kun je wel zeggen dat Bakkerij Dijkzeul een begrip is in Vijfhuizen en ver daarbuiten.
In ons kookboek Haarlemmermeer OP JE BORD vind je het recept voor een overheerlijke witte chocolade en aardbeien mousse, waarbij we de Haarlemmermeer chocolade gebruiken. Een heerlijk luchtig nagerecht. Nieuwsgierig naar dit lokale kookboek? Je leest er hierย alles over.
Dit is een sponsored story.
Foto’s: Kees van der Veer (foto Haarlemmermeer chocolade: Hey Annie)
Volg Liefs uit Haarlemmermeer viaย social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!
Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox?ย Schrijf je in voor deย nieuwsbriefย >>
Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?