Bakkerij Dijkzeul in Vijfhuizen is een ambachtelijke bakkerij waar dagelijks met passie brood- en banketproducten worden bereid. De bakkerij van René en Willemijn is een lokale favoriet, bekend om zijn verse producten. Hier draait het om de liefde voor brood en gebak en dat proef je in elk product dat ze maken. Wij spreken uit ervaring.
De dag begint vroeg voor de bakkers van Bakkerij Dijkzeul. Dagelijks worden de heerlijkste broden, koekjes, taarten en gebakjes bereidt. De bakkerij bevindt zich achter de winkel en hier wordt alles vers en met de hand bereid, precies zoals ambachtelijke bakkers dat doen. Het is de enige bakkerij in Vijfhuizen, maar klanten komen niet alleen uit het dorp zelf, maar ook vanuit Hoofddorp, Heemstede en Haarlem.
Zodra je binnenstapt bij Bakkerij Dijkzeul word je begroet door de geur van versgebakken brood. Het is een plek waar traditie en vakmanschap samenkomen. Een plek die onmisbaar is in het dorp. Al sinds 1872 wordt namelijk op deze plek, de oude winkelstraat van Vijfhuizen, brood gebakken voor de inwoners van het dorp en omstreken.
Nadat hier op deze locatie verschillende bakkers waren gehuisvest, namen in 1990 Hans Dijkzeul en zijn vrouw Alice de zaak over van bakker Paardekooper. Sindsdien hebben ze met succes de bakkerij laten groeien. In 1995 werd de bakkerij zelfs verbouwd en in 2007 kregen de winkel en het woonhuis een opfrisbeurt waarbij de oude stijl in ere werd hersteld.
Sinds mei 2015 zijn René Dijkzeul, de zoon van Hans en Alice, en zijn vrouw Willemijn de eigenaren van de winkel en de bakkerij. Waar het assortiment eerst alleen maar bestond uit wit en volkoren brood, is de keuze tegenwoordig veel groter. Ze vinden het belangrijk om te blijven vernieuwen en de kwaliteit hoog te houden. Zo is er onlangs geïnvesteerd in nieuwe ovens die niet alleen veel energiezuiniger zijn, maar die ook helpen om het allerbeste brood te bakken.
René is de broodbakker en het meest trots is hij op de croissants; zelfgemaakt en lekker. De favorieten van de klanten? Havermuesli en de chocoladekoeken (beiden volgens eigen recept), mergpijpjes, focaccia (waarvoor René een cursus in Italië heeft gevolgd) en Vijfhuizerkoeken. De Haarlemmermeer repen zijn zelf ontworpen en zijn ook zeer gewild.
Met 23 mensen in dienst, waaronder 3 brood- en 3 banketbakkers, de verkoop van 1700 (!) broden per week, het grote aantal bestellingen via de webshop en de vele horecaklanten kun je wel zeggen dat Bakkerij Dijkzeul een begrip is in Vijfhuizen en ver daarbuiten.
Dit is een sponsored story.
Foto’s: Kees van der Veer
Kromme Spieringweg 535
2141 AK Vijfhuizen
023-5581329
info@bakkerijdijkzeul.nl
Website van Bakkerij Dijkzeul >
Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!
Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>
Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?
Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren. Lees hier de privacyverklaring.