Type en druk op Enter.

De leukste uittips voor september

uittips september hoofddorp

En dan zit de zomervakantie er alweer op… Maar niet getreurd, er is weer genoeg te doen in Haarlemmermeer de komende weken. Dit zijn onze uittips voor september met voor ieder wat wils. Van popfestival tot theaterfestival en van ambachtendag tot het (her)ontdekken van Hoofddorp. Pak je agenda er maar gauw bij!

5-8 SEPTEMBER: MEERLIVE
MeerLive is hét event van de regio. Vier dagen lang (donderdag tot en met zondag), waarvan drie dagen gratis toegang, midden in het centrum van Hoofddorp en met een indrukwekkend programma. Het popfestival viert dit jaar haar 20e jubileum en de line-up zit vol grote namen: o.a. Lil Kleine, Waylon en Van Dik Hout staan op het podium.
Locatie: Raadhuisplein – Hoofddorp
Tijden:
Donderdag: 20.00–00.30 uur
Vrijdag: 20.00–01.00 uur
Zaterdag: 12.00–17.30 uur (MeerLive Young) & 20.00–01.00 uur (Vrienden van MeerLive)
Zondag: 13.00–19.00 uur
MEER INFO >

meerlive hoofddorp
Foto: Annemarie ten Kate

7 SEPTEMBER: VUUR EN LICHT OP HET WATER
Vuur en Licht op het Water is de officiële aftrap van de Feestweek Aalsmeer. Op deze eerste zaterdagavond in september varen meer dan honderd fraai verlichte boten een route door de Ringvaart en op de Westeinderplassen naar de verlichte Watertoren. Het spektakel wordt afgesloten met een spetterende vuurwerkshow.
Locatie: Ringvaart Haarlemmermeerpolder – Aalsmeer
Tijd: vanaf
± 20.30 uur, vuurwerkshow ± 23.00 uur
Toegang is gratis
MEER INFO >

vuur-en-licht-op-het-water-aalsmeer

9 SEPTEMBER: WHISKYPROEVERIJ @PLEIN14
Ben je een whiskyliefhebber? Kom dan whisky proeven bij PLEIN14. Proef een stuk of 10 whisky’s uit verschillende landen van de wereld. De prijs is inclusief hapjes.
Locatie: Raadhuisplein 14 A – Hoofddorp
Tijd: 20.00 uur
Kaarten: 32,50 euro incl. hapjes (tickets verkrijgbaar aan de bar)
MEER INFO >

13-15 SEPTEMBER: THEATERFESTIVAL GRAZENDE ZWAAN
Grazende Zwaan is avontuurlijk festival met theater en meer voor jong en oud op Landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. Een vrolijk en bijzonder programma in en om een monumentale boerderij. Op de boerderij kun je je de hele dag vermaken. Naast diverse theatervoorstellingen zijn er doe-activiteiten, is er allerlei lekkers en is er muziek. Leuk voor de hele familie.
Locatie: Hoofdweg 1041 – Nieuw-Vennep
Tijden: 18.00-21.30 uur (vr), 14.30-22.00 uur (za) & 11.00-18.00 uur (zo)
Toegang: kinderen gratis
MEER INFO >

14 SEPTEMBER-27 OKTOBER: ZELFPLUK @ DE OLMENHORST
Op 14 september gaan de boomgaarden op De Olmenhorst weer open voor publiek. Vanaf die dag kun je zelf appels plukken. Soms kun je in de weekenden ook peren plukken. Op zaterdag 14 en zondag 15 september wordt er een Plukmarkt georganiseerd met duurzame, natuurlijke, handgemaakte, lekkere én mooie producten.
Locatie: Lisserweg 481 – Lisserbroek
Tijden: elke woensdag 13.00-17.00 uur, elke zaterdag en zondag 10.00-17.00 uur (in de herfstvakantie dagelijks)
Kosten: 2,25 euro per kilo
MEER INFO >

14 SEPTEMBER: JAARMARKT VIJFHUIZEN
Op de 2e zaterdag van september vindt altijd een gezellige jaarmarkt plaats in Vijfhuizen, met meer dan 180 kramen. Er wordt gelijkertijd een rommelmarkt met zeker 500 plaatsen georganiseerd in het dorp. Voor de kids zijn er diverse activiteiten. Op deze laatste dag van de Feestweek Vijfhuizen (Oktoberfest) bakt Het Graanpakhuis pizza’s uit de houtoven. Die moet je zeker even proeven.
Locatie: Kromme Spieringweg – Vijfhuizen
Tijden: 10.00-17.00 uur
Toegang is gratis
MEER INFO >

feestweek vijfhuizen jaarmarkt Oktoberfest

14 SEPTEMBER: EERSTELING AMBACHTENDAG
Molen De Eersteling is de eerste molen die in Hoofddorp werd gebouwd. Deze korenmolen in Hoofddorp Centrum is sowieso een bezoekje waard (er is ook een winkeltje waar je o.a. bak- en broodmixen kunt kopen). Tijdens de jaarlijkse Ambachtendag zijn er verschillende soorten ambachten te bewonderen; aanwezig zijn o.a. een palingroker, pottenbakker, klompenmaker en een goudsmit. Leuk voor jong en oud! Er zijn pannenkoeken en springkussens, wat wil je nog meer.
Locatie: Hoofdweg 741 – Hoofddorp
Tijd: 09.30–16.30 uur
Toegang is gratis
MEER INFO >

eersteling-molen-hoofddorp

14-15 SEPTEMBER: OPEN MONUMENTENDAGEN
Tijdens de Open Monumentendagen kun je verschillende opengestelde monumenten (gratis) bezoeken en genieten van allerlei activiteiten. In en om Hoofddorp kun je bijv. Stoomgemaal Halfweg bezoeken, de Stompe Toren Spaarndam of De Witte Boerderij in Hoofddorp. Tijdens de openstelling organiseert Korenmolen De Eersteling op 14 september een Ambachtendag en in en om een monumentale boerderij op Landgoed Kleine Vennep wordt theaterfestival Grazende Zwaan georganiseerd (13-15 september).
Locatie: diverse plekken in de Haarlemmermeer
Tijden: check de website
Toegang is gratis

MEER INFO >

22 SEPTEMBER: FAMILIEWANDELTOCHT LANDGOED KEUKENHOF
Geniet van een mooie wandeling op Landgoed Keukenhof; zowel door de bloemententoonstelling als bij het kasteel. Leuk om met de hele familie te doen. Doe mee met de puzzelwedstrijd en maak kans op een mooie prijs. Na afloop is er voor de kids een leuke beloning. De route is kinderwagenvriendelijk en ± 3 km lang.
Locatie: Keukenhof, ingang Stationsweg 166A – Lisse
Tijd: start tussen 08.00–11.00 uur
Kosten: 5 euro (kinderen 1 euro), inschrijven ter plaatse
MEER INFO >

Keukenhof Lisse

25 SEPTEMBER: KNOCK OUT COMEDY CREW @ DUYCKERCAFE
Een avond onvervalste stand-up comedy met totaal verschillende, maar stuk voor stuk hilarische types. Tijdens de show in Duyckercafé treden een aantal comedians op van de Knock Out Comedy Crew, aangevuld met ervaren, bekende en soms ook volslagen onbekende, maar talentvolle comedians.
Locatie: Raadhuisplein 5 – Hoofddorp
Tijd: 20.00 uur
Kosten: 10 euro
MEER INFO >

28 SEPTEMBER: NAJAARSPROEVERIJ @ DE WIJNZAAK
Deze zaterdagmiddag kun je bij De Wijnzaak een groot aantal najaarswijnen ontdekken. Er staan verschillende stands in de winkel, waar je wijnen en hapjes kunt proeven. Vergeet je niet vooraf aan te melden.
Locatie: Wijkermeerstraat 27 – Hoofddorp
Tijd: 13.00-16.30 uur
Toegang gratis (wel vooraf aanmelden)
MEER INFO >

29 SEPTEMBER: ONTDEK HOOFDDORP
Beleef Hoofddorp op een manier die je nog niet kent. Op zondag 29 september worden door heel Hoofddorp van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat activiteiten georganiseerd tijdens Ontdek Hoofddorp. Trouw voor één dag, doe yoga op Big Spotters Hill of ontdek het geheim van een hotelkamer. Voor kids is er ook van alles te doen, zoals e-skaten, ontsnap uit een escape room of ontdek hoe het is om een dienst te draaien als politieagent. Laat je verrassen!
Locatie: diverse locaties door heel Hoofddorp
Tijd: 07.00-21.00 uur
Toegang is gratis
MEER INFO >

ontdek hoofddorp

DIV. DATA IN SEPTEMBER: BEZOEK DE DAHLIAVELDEN
In een groep van max. 12-15 personen bezoek je prachtige dahliavelden. Je krijgt uitleg over het groeien en bloeien van de bollen en bloemen en er is volop tijd om foto’s te maken in het veld. Leuk om familiekiekjes te maken! Er zijn ook verschillende leuke accessoires en rekwisieten beschikbaar, zoals manden, gieters, klompen enz.
Locatie: FAM Flowerfarm – Noordwijkerhout
Bezoek de website voor beschikbare bezoekdata
Kosten: 40 euro p.p.
MEER INFO >

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.