Type en druk op Enter.

De leukste uittips voor mei

uittips mei-hoofddorp

Een nieuwe maand betekent nieuwe plannen maken. Ook in mei is er weer genoeg te doen in Haarlemmermeer. We hebben de leukste dingen om te doen in mei voor je op een rijtje gezet. Van heerlijk wandelen op De Olmenhorst tot het vieren van de vrijheid in Haarlem. En wel zo makkelijk: we hebben ze op datum gezet. Enjoy!

4 mei: Eetbare plantenwandeling – de Olmenhorst

De Olmenhorst is altijd een uitje waard, maar ze organiseren er vaak leuke en interessante activiteiten voor jong en oud. Weet jij bijvoorbeeld welke planten je kunt eten? De natuur produceert genoeg lekkers, dat weten ze op Landgoed de Olmenhorst. Zaterdag 4 mei geeft een bioloog een eetbare plantenwandeling en leert hij je alles over eetbare planten. Daarna is er een uitgebreide lunch in De Fruitloods.

Locatie: Landgoed de Olmenhorst – Lisserbroek
Tijd: 11.30 uur
Kaarten: 20,00 euro (wandeling en lunch)
MEER INFO & INSCHRIJVEN>

5 mei: Haarlem Bevrijdingspop

Op zondag 5 mei is het Bevrijdingsdag en we kunnen geen betere plek bedenken om dit te vieren dan Haarlem. Tijdens Bevrijdingspop treden weer veel gave artiesten op, zoals Miss Montreal, Jett Rebel en Van Dik Hout!

Locatie: Haarlemmerhout – Haarlem
Tijd: 12.00 – 00.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

8 mei: Ladies Night Kinepolis

Een voorpremière, leuke stands, een heerlijk welkomstdrankje en er worden prijzen verloot…dat belooft een gezellig avondje te worden met je vriendinnen. Deze keer is de film Single 39, een heerlijke feelgoodfilm met Lies Visschedijk en Waldemar Torenstra in de hoofdrollen. Na afloop ontvang je ook nog een goodiebag.

Locatie: Kinepolis Hoofddorp
Tijd: check de website
Tickets: 14,50 euro
MEER INFO & KAARTEN>

11 mei: Rollerdisco in De Meerse

Show je beste roller moves en dans er helemaal op los tijdens de Rollerdisco in de kleine zaal van De Meerse. De avond is voor 16 jaar en ouder. Lekker samen rollen met je kids? Dat kan! Ga dan gezellig in de middag naar Alles wat rolt.

Locatie: Theater De Meerse kleine zaal – Hoofddorp
Tijd: 19.30 tot 01.00 uur
Kaarten: 7,50 euro (voorverkoop)
MEER INFO & KAARTEN>

11 & 12 mei: Romantiek in Keukenhof

Keukenhof is sowieso een bezoekje waard. Het is werkelijk prachtig! Wat een bloemenwalhalla! Lees hier alles over ons bezoekje aan Keukenhof. Op 11 en 12 mei (in het weekend van Moederdag) organiseren ze een bijzonder weekend: een klassiek muziekfestival tussen de tulpen. Super romantisch! Keukenhof is dit jaar nog tot en met 19 mei geopend. 

Locatie: Keukenhof – Lisse
Tijd: check de website
Kaarten: check de website
MEER INFO>

12 mei: Moederdag

Zondag 12 mei is het Moederdag. Wij hebben de allerleukste tips voor Moederdag in Hoofddorp & omgeving op een rijtje gezet. Op deze plekken leggen ze moeders deze dag extra in de watten. Er is voor ieder wat wils.

15 t/m 19 mei: Dinner Train

Dineren in de trein…dat kan in het unieke pop-up restaurant Dinner Train. In een rijdend treinrestaurant geniet je van een 4-gangen diner. De trein rijdt een jaar lang door Nederland en van 15 t/m 19 mei vertrekt de als restaurant ingerichte trein vanaf station Hoofddorp. Deze smaakvolle reis duurt 2 uur.

Locatie: Station Hoofddorp
Tijd: 17.00 & 19.30 uur
Kosten: vanaf 49 euro
MEER INFO & RESERVEREN>

24, 25 & 26 mei: TAKE OFF Music Event

In en rond Het Cultuurgebouw vindt dit muzikale festival (voorheen Meer Jazz) plaats. Drie dagen lang zijn op verschillende podia vele bands, muzikanten en optredens te zien. Onderdeel van het festival is de International Big Band Competition. Voor 2 optredens in De Meerse zijn kaartjes te koop; alle andere 80 optredens en 47 bands zijn gratis te bezoeken. 

Locatie: in en rond Het Cultuurgebouw
Tijd: vrijdag 18.00 – 01.30 uur, zaterdag 12.00 & 01.00 uur en zondag 11.00 – 12.15 uur
Toegang gratis (alleen voor 2 concerten moet worden betaald)
MEER INFO>

25 mei: Lente Circus Festival

Bij dit circus vind je geen tijgers, kamelen of olifanten, maar een grote variatie feestbeesten. Denk aan Vunzige Deuntjes en Losbandig. Heel veel hip-hop, R&B, 90’s en 00’s verdeeld over maar liefst 3 podia.

Locatie: Toolenburger Plas – Hoofddorp
Tijd: 12.00 & 23.00 uur
Kaarten: 32,50 euro
MEER INFO & KAARTEN>

25 & 26 mei: Keltfest

Waan je in een Ierse pub! Keltfest is een groot cultureel festival met een uitgebreid (Schots en Keltisch) muziekprogramma, dansgroepen, doedelzakcompetitie, lifestylestands, Schotse producten, een historisch dorp met demonstraties en ambachten. Gehouden op het prachtige Groene Weelde. Ook is er een festivalcamping aanwezig. Het is alweer de twaalfde editie van dit populaire evenement.

Locatie: Groene Weelde – Cruquius
Tijd: zaterdag 10.00 – 23.00 uur, zondag 10.00 – 20.00 uur
Kaarten: check de website
MEER INFO & KAARTEN>

25 mei: Trekkertrek Fun & Power Festival

Veel pk’s, brullend geluid en rokende motoren; Trekkertrek Nieuw-Vennep is een begrip in de Haarlemmermeer voor het hele gezin. Ruim 200 deelnemers doen mee om in verschillende gewichtsklassen nummer 1 te worden. Van oldtimer tot moderne tractoren en ook diverse ‘special’ tractoren en vrachtauto’s. Aan de kinderen is ook gedacht: er zijn enkele springkussens en een ballenbak.

Locatie: Evenemententerrein Vanzantenhal – Nieuw-Vennep
Tijd: 09.00 – 23.00 uur
Kaarten: check de website
MEER INFO & KAARTEN>

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.