Type en druk op Enter.

Studio Nine Pilates: body en mind in balans

Studio Nine pilates hoofddorp

Om sporten zo leuk mogelijk te maken, is het belangrijk dat je een sport kiest die bij je past. Er zijn zoveel verschillende soorten sporten, dat het soms lastig kan zijn om een keuze te maken. Zoek je een uitdaging voor body én mind? Dan is STOTT Pilates® bij Studio Nine Pilates in Hoofddorp misschien iets voor jou. Wij gingen op onderzoek uit.

Studio Nine Pilates Hoofddorp
Foto: Eline Nijburg Photography

Kracht en flexibiliteit

Pilates legt nadruk op kracht in combinatie met flexibiliteit, waarbij je focust op de ademhaling. De trainingsmethode is ontwikkeld door Joseph Pilates en bestaat uit een evenwichtige serie oefeningen, die worden uitgevoerd op de mat of een toestel.

Versterken van je core

Pilates heeft in de loop der jaren verschillende vormen aangenomen. STOTT Pilates® is een hedendaagse benadering op de authentieke bewegingsmethode. Deze verfijnde methode is gebaseerd op 5 basisprincipes: gebruik van ademhaling, stand van de bekken, stand van de ribbenkast, stand van de schouderbladen en stand van het hoofd. Kortom: het versterken van je core. En het doel? Spanningsvrij bewegen en zo kracht en souplesse opbouwen.

Studio Nine Pilates Hoofddorp

Pijnvrij bewegen

Docente en eigenaresse van Studio Nine is Nienke van Popering. Het eerste dat opvalt is haar leeftijd. Nienke is pas 25 (!), maar ze heeft al een aardig CV opgebouwd. Al van jongs af aan is ze dol op bewegen; van klassiek ballet tot streetdance en hiphop. In haar zoektocht naar pijnvrij bewegen vanwege haar scoliose (een verkromming van de wervelkolom), komt ze begin 2013 via haar oude danslerares in aanraking met STOTT Pilates®. Na elke les voelde ze verbetering en na een jaar les wil ze er meer uithalen en besluit ze om zelf les te gaan geven. Ze volgt de Mat en Reformer STOTT®-opleiding en start met het lesgeven in kleine groepjes op verschillende locaties.

Studio Nine Pilates Hoofddorp
Foto: Eline Nijburg Photography

Grote studio

Het hebben van een eigen studio kriebelt en zo start Studio Nine in mei 2015 in Hoofddorp. Eerst in een dansschool, daarna in een slaapkamer bij haar ouders, een kleine studio van 37m2 en anno nu in een grote studio van 172m2 aan de Nijverheidsstraat. Inmiddels werken er nog 3 andere docenten. Stoere chick die Nienke!

Ervaren docente

STOTT Pilates®-docenten moeten jaarlijks verplichte cursussen en workshops volgen om gecertificeerd te blijven. Nienke is inmiddels een ervaren docente. Haar ambitie is om in 2023 full certified te zijn.

Studio Nine Pilates Hoofddorp

Groepsles

Ik was uitgenodigd voor een groepsles Mat. Omdat ik zelf meer ben van het echt iets doen tijdens het sporten, vroeg ik me af of dit wel wat voor mij zou zijn. Na een uur les kan ik zeggen dat het tegendeel waar is! We doen verschillende Pilates-oefeningen, deels staand, maar ook op handen en knieën, zittend en liggend en altijd met gecontroleerde en beheerste bewegingen. Het hele lichaam komt aan bod. Bij een aantal oefeningen maken we gebruik van een bal. Je moet geconcentreerd blijven en continu focussen op je ademhaling. Nienke corrigeert waar nodig zodat de oefening op de juiste manier wordt uitgevoerd. Mijn balans houden is soms best lastig en je hebt voor bepaalde oefeningen echt kracht nodig! Na de les voel ik me ontspannen en ik heb een voldaan gevoel! Voor mij zou het een goede aanvulling zijn op de sportschool.

Studio Nine Pilates Hoofddorp
Foto: Eline Nijburg Photography

Reformerlessen

De matlessen bestaan uit max. 8 personen, zodat persoonlijke aandacht gegarandeerd is. Naast matlessen kun je reformerlessen volgen. Je doet korte, intensieve Pilates-oefeningen op een speciaal Pilates-apparaat (de reformer), dat is voorzien van spiraalveren die je weerstand geven. In de groepsruimte staan 5 reformers. Ook bij deze les dus veel persoonlijke aandacht.

Total Barre

Een andere lesvorm is de Total Barre. Deze high-energy workout bestaat uit een combinatie van Pilates, dans, kracht en cardiotraining, met opzwepende muziek.

Studio Nine pilates hoofddorp
Foto: Eline Nijburg Photography

Privélessen

Alle lessen zijn wekelijks verschillend met gebruik van verschillende attributen. Dat houdt het lekker afwisselend en leuk. Wil je doelgerichter aan de slag of het maximale uit Pilates halen, dan kun je ook privélessen volgen.

Passende lesssen

Nieuwsgierig geworden? Iedereen is welkom. STOTT Pilates® is geschikt voor jong, oud, man, vrouw, atleet of beginner. Voor iedereen is er een passende les te vinden (de jongste klant is 11 en de oudste 79 jaar; dat zegt genoeg). Studio Nine werkt met een strippenkaart en om alles een keer te proberen, kun je een proeflespakket nemen; je volgt een privéles, een matles en een reformerles.

Studio Nine STOTT Pilates®

Nijverheidsstraat 3 A + B
2132 AZ Hoofddorp
06-83941555
info@studioninepilates.nl
www.studioninepilates.nl
Facebook van Studio Nine
Instagram van Studio Nine

Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag worden er lessen gegeven. Studio Nine Pilates werkt alleen op afspraak.
Op zaterdag & zondag is de studio gesloten. Check de website voor het lesrooster.

Dit is een sponsored story.

Dit is de locatie

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.