Help je lokale winkelier: wethouder Jurgen Nobel draagt zijn steentje bij

Jurgen Nobel koop lokaal haarlemmermeer

Normaliter bloggen we over (nieuwe) lokale hotspots en events, maar door de coronacrisis is opeens alles anders. We proberen zoveel mogelijk te helpen door te schrijven over mooie, originele en creatieve corona-initiatieven in Haarlemmermeer en vooral heel hard te roepen: SUPPORT YOUR LOCALS! Wethouder Jurgen Nobel is als geboren en getogen Hoofddorper begaan met de lokale ondernemers en vertelt hoe hij zijn steentje bijdraagt.

#supportyourlocals

Het coronavirus slaat hard om zich heen. Winkeliers staat het water aan de lippen. Of zoals Erik van Itterzon van boekhandel Stevens het verwoordde: ‘Alles komt piepend en krakend tot stilstand.’ Als wethouders zijn we hier ook dagelijks mee bezig.

Het kabinet helpt ondernemers. Daarnaast probeert de gemeente Haarlemmermeer ondernemers zo goed mogelijk te helpen om deze periode door te komen. Het gaat dan om inkomensondersteuning en leningen. Ook hoeven ze voorlopig de lokale lasten niet te betalen.

Samen met de wethouders Marja Ruigrok en Johan Rip belde ik vorige week met vastgoedondernemers die veel winkels in het centrum van Hoofddorp hebben. De ene vastgoedondernemer reageerde daar beter op dan de ander. Onze boodschap was simpel: geef ondernemers lucht. Het stadscentrum is gebaat bij een levendig winkelgebied. Dus ik hoop echt dat verhuurders ondernemingen overeind helpen te houden. Dat is in ieders belang.

Campagne koop lokaal

Wij kunnen allemaal iets doen. Wij hebben ons als stadsbestuur achter de campagne ‘koop lokaal’ geschaard. Dat is hard nodig. Ik bestel zelf ook regelmatig eten bij Hoofddorpse restaurants waar ik altijd kwam. Bijvoorbeeld bij Joyce Foodcorner, waar ze van die heerlijke roti en sotosoep hebben. Mijn lunch haal ik regelmatig bij Snel en Verzzz vanwege het broodje pikante kip.

https://youtu.be/oWBE8kqLj3g

We kunnen allemaal een beetje helpen. Veel restaurants hebben hun keuken heropend en brengen je maaltijden aan de deur. Anderen hebben een afhaalservice opgezet. Ik hou wel van die typische ondernemersgeest, waarbij creativiteit en lef de bouwstenen zijn.

Blijf ze steunen

Voor een leuk cadeau loop ik bij Chocolaterie Stam binnen of bij boekhandel Stevens. Natuurlijk kan ik mijn boeken ook via internet kopen. Er zijn genoeg grote bedrijven die alles bij me thuis leveren, maar als ik daarmee indirect zorg dat mijn lokale boekhandel kopje onder gaat, snij ik mezelf in de vingers.

Willen we voorkomen dat er in Hoofddorp massale leegstand ontstaat in het stadscentrum, dan moeten we onze spullen lokaal kopen.

Over Jurgen Nobel

Jurgen-nobel

Jurgen Nobel (31) is wethouder financiën, woningbouw, luchthavenzaken, energietransitie en stadscentrum (VVD). Hij is geboren en getogen in Hoofddorp. Nu woont hij met zijn vriendin in het centrum.

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van de leukste hotspots en events van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?