Type en druk op Enter.

Body Impress: fit en strak in 20 minuten

body impress Ems hoofddorp

Een full body workout in 20 minuten door middel van EMS-training. Klinkt eng? EMS staat voor Electro Spier Stimulatie, oftewel sporten met elektronische impulsen. Hierdoor staat 20 minuten EMS-training gelijk aan 2 uur normale krachttraining. Dat lijkt ons wel wat! Want waarom zou je zo lang zweten en afzien in de sportschool als je veel sneller en effectiever via EMS kunt trainen? Houd je weer tijd over voor andere leuke dingen! Wij volgden een training bij Body Impress die als enige in Hoofddorp EMS aanbiedt.

Hoewel je er misschien nog nooit van gehoord hebt, de EMS-techniek is niet nieuw. De techniek is afkomstig uit de fysiotherapie, waar het al jaren effectief wordt gebruikt. Vele studies hebben de werking ervan aangetoond.

EMS Hoofddorp

Je traint in een speciaal sportpak met elektroden en terwijl je sportoefeningen doet, ontvangen je spieren elektronische prikkels. Onder begeleiding van een personal trainer doe je oefeningen gebaseerd op jouw wensen en doelen. De intensiteit bepaal je zelf. Met EMS worden de dieper gelegen spieren in het lichaam aangesproken. Dit in tegenstelling tot normale krachttraining, dus veel effectiever.

De meeste EMS-trainingen zijn echter niet draadloos, bij Body Impress wel. En dat maakt het meteen zo uniek. De technologie die dit mogelijk maakt is Easy Motion Skin, de allernieuwste vorm van EMS-training.

body impress hoofddorp

Easy Motion Skin

Erg benieuwd naar de training (en de beloftes) stap ik bij Body Impress binnen. Cynthia, personal trainer en één van de eigenaressen, ontvangt me hartelijk. Easy Motion Skin kent twee varianten: één met droge elektroden en één waarbij extra bevochtiging van de elektroden nodig is. De eerste is vooral bedoeld voor mensen die ook outdoor en nog intensiever willen trainen. Ik mag beide testen vandaag.

Na een korte uitleg begin ik met de droge variant. Ik krijg een knalblauw pakje (een soort wetsuit), de MotionSkin, aangereikt waar ik me letterlijk in wurm. Omdat de elektroden direct op de huid zitten, moet het pakje goed strak zitten. Let’s go! Cynthia sluit de PowerBox aan, een soort accu die de elektroden in het pak activeert. De elektroden zitten op je hele core, billen, bovenarmen en -benen. Ik ga op de loopband en via de speciale Easy Motion Skin-app wordt mijn trainingsprogramma (er zijn er verschillende, van vetverbranding tot spieropbouw) gestart. Eerst wordt de intensiteit van de afzonderlijke elektroden ingesteld. Terwijl ik hardloop, voel ik de impulsen. Vier seconden ‘aan’ en vier seconden rust. Het voelt in het begin heel raar, als prikkels, maar het went heel snel en het doet absoluut geen pijn. Dat het de training verzwaart, dat is zeker. Hoe? Dat vind ik lastig uit te leggen. Na 10 minuten staat het zweet in ieder geval op mijn voorhoofd en ben ik blij dat ik even rust heb. Het pakje kun je uitwringen.

body impress hoofddorp

Fit en strak in 20 minuten

Daarna test ik de andere variant. Hiervoor krijg ik een speciaal onderpakje (dat een stuk makkelijker aan gaat) met daar overheen een soort bodywarmer met banden waarvan de elektroden nat zijn gemaakt (waardoor het beter geleidt). Het principe is verder hetzelfde als bij de droge variant, alleen nu zijn de impulsen vijf seconden ‘aan’ en vier seconden rust. Ik doe 10 minuten onder begeleiding van Cynthia verschillende spieroefeningen en ik moet eerlijk zeggen dat ik het best pittig vind. De totale training duurt ‘maar’ 20 minuten, maar je voelt echt dat je iets gedaan hebt!

Training met minimale belasting

EMS werkt als (kracht)training op zich (minimaal 1x per week), maar ook als aanvulling op een (top)sport, als hulp bij afvallen, maar ook voor mensen met rugklachten, reuma of andere lichamelijke klachten. Dit is mogelijk omdat je traint zonder zware gewichten en je je spieren minimaal belast. Er zijn verschillende trainingsprogramma’s (die zwaarder worden naarmate je langer traint) en je voert onder persoonlijke begeleiding specifieke oefeningen uit die jij aankunt. En door het draadloze pak is er veel variatie in oefeningen, van hardlopen tot een parcourtje of zelfs kickboksen. Hoe leuk is dat?!

body impress hoofddorp

Cynthia el Hamdani en Rose Marques de Carvalho zijn beiden eigenaar van Body Impress. Zoals ze het zelf omschrijven zijn ze yin en yang (ook letterlijk, want ze zijn blond en donker 🙂 ). Cynthia kwam door haar reumatische aandoening fibromyalgie in aanraking met EMS. Ze was zo enthousiast over de resultaten dat ze samen met Rose eind 2016 op het idee kwam om een eigen EMS studio in Hoofddorp te starten.

body impress hoofddorp

Complete workout

Dat fit en strak worden in 20 minuten kan dus echt. De training is kort, maar het is heel intensief. Het voelt als een complete workout en dat is het natuurlijk ook. Klinkt als valsspelen? 20 minuten gesport en eigenlijk heb je 2 uur getraind. Ik vind het ideaal in mijn drukke schema. Ik kan alleen maar zeggen: probeer het zelf eens. Je kunt een afspraak maken voor een impressieles, zodat je kennis kunt maken met het team en zelf kunt ervaren wat de training inhoudt. En geloof me: direct resultaat heb je zeker. Sowieso in de vorm van spierpijn!

Body Impress – The EMS Studio

Robijnlaan 11 (Beautycenter Hoofddorp)
2132 WX Hoofddorp
06-11 31 89 38 (Rose)
06-43 09 02 25 (Cynthia)
info@bodyimpress.nl
www.bodyimpress.nl
Facebook van Body Impress
Instagram van Body Impress

Openingstijden

Body Impress is 6 dagen per week geopend.

Dit is een sponsored story.

Dit is de locatie

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.