Type en druk op Enter.

Piepers uit de automaat: vers uit de Haarlemmermeerse klei

pieperautomaat-lisserbroek

Waar (bijna) alle wegen in Haarlemmermeer strak en recht zijn, is het Turfspoor in Lisserbroek, het uiterste hoekje van Haarlemmermeer, een gezellige kronkelweg langs verschillende akkerbouwbedrijven en boerderijen. Na de vierde bocht vanaf de Lisserweg, tegenover de Olmenhorst, verrijst daar aan je linkerhand een heuse Pieperautomaat! Wij namen een kijkje.

Pieperautomaat in Lisserbroek

De automaat staat op het erf van Boer Buitenhuis waar achter elk raampje (72 totaal!) echte boerenproducten op iedereen liggen te wachten. Voorzichtig turen de patat-, pof- en bakaardappelen naar buiten in de hoop als heerlijk gerecht bij jou op tafel te verschijnen. Maar ook de eieren, uien, bruine bonen en boerenchips smachten naar een nieuwe eigenaar om hun smaak te delen. Want het is allemaal echt lekker!

pieperautomaat-lisserbroek

Piepers uit de Haarlemmermeerse klei

Alle piepers uit de automaat worden gepoot, geteeld en gerooid door Boer Buitenhuis, die met ongelofelijk veel passie, plezier en trots dagelijks met ons voedsel bezig is. Met de wind door zijn haren en voeten in de klei loopt hij over de akkers.

Uitje met de (klein)kinderen

Inmiddels zijn er al enorm veel mensen die hun piepers uit de Pieperautomaat halen. Naast de bewuste keuze om een zak aardappelen van 5kg te kopen, is het ook gewoon een leuk uitje om met de (klein)kinderen te maken. En het ritje op de fiets of met de auto ernaartoe is ook leuk.

Zowel volwassenen als kinderen worden blij van het vernuftige apparaat waar je door middel van een cijfer en een betaling een deurtje opent. Vaak wordt er dan ook nog een zak boerenchips (zo lekker!) of een doosje eieren meegenomen. Gewoon omdat het leuk is om een vakje te openen en omdat de producten ook nog eens vers zijn.

pieperautomaat-lisserbroek

Praktische informatie

Belangrijk om te weten is dat je alleen contant kunt betalen en de automaat wel wisselgeld teruggeeft. Lege eierdoosjes kun je ook achterlaten, zodat ze weer gevuld kunnen worden door de kippen die zitten te popelen om hun eieren te delen. Kom je met de auto? Dan parkeer je gewoon naast de automaat en de fiets zet je ook gemakkelijk neer.

Openingstijden

De automaat is van maandag t/m zaterdag geopend van 08.00 tot 22.00 uur. Zondag gesloten.

De Pieperautomaat - Boer Buitenhuis

Dit is de locatie

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.