Type en druk op Enter.

Dirk en Anneke Eveleens: ambachtelijke palingrokerij

dirk en anneke eveleens paling

Al een halve eeuw vind je palingrokerij Dirk en Anneke Eveleens aan de Ringvaart in Burgerveen. Hier wordt dagelijks op ambachtelijke wijze verse paling gerookt. De palingrokerij is een begrip in de regio en het ritje meer dan waard om het onovertroffen broodje Eveleens paling te gaan eten.

Broodje Eveleens paling

Met name in het weekend weten fietsers en motorrijders hun weg te vinden naar de Leimuiderdijk. Op het terras of aan één van de picknicktafels langs de waterkant geniet je van een lekker warm broodje paling. En helemaal leuk: leg bij mooi weer je bootje aan aan de steiger. 

Traditioneel proces

Omdat het een beschermde vissoort is, is paling vangen in open water in Nederland verboden. Jonge glasalen worden opgekweekt en gehouden in bakken in de Ringvaart bij Eveleens voor de deur. Elke ochtend worden de benodigde palingen uit de bunnen geschept.

De paling wordt nog precies zo gerookt als 50 jaar geleden. Er wordt voor het roken uitsluitend gebruikt gemaakt van eikenhout, want dat zorgt voor de lekkerste rooksmaak.

Palingrokerij D. Eveleens

Leimuiderdijk 227
2154MN Burgerveen
www.palingrokerijeveleens.nl
0297-321719
palingrokerijeveleens@gmail.com

Openingstijden

Dagelijks geopend 07.00 – 18.00 uur.

Dit is de locatie

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.