Hutten bouwen in Palènpa Park

Palenpa Park nieuw vennep

Op Landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep vind je sinds kort Pop-Up Palènpa Park. Hier kunnen kinderen hutten bouwen. En dan niet met zagen, hamers en spijkers. De hutten van Palènpa zijn gemaakt van houten palen en panelen die je aan elkaar verbindt met bouten en moeren. Het enige gereedschap zijn je eigen handen!

Eigen bouwkavel

Op je eigen bouwkavel ligt een pakket Palènpa (dat speciaal is ontwikkeld voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar) klaar waarmee je drie hutten en een toren kunt maken. Daartussen kun je bruggen leggen. Ook zijn er ladders die je tegen de hutten aan kunt zetten. 

De hutten zijn groot en sterk. Je kunt er op klimmen en springen. Via deuren, ramen en gaten kruip je er doorheen en bovenop. Je bouwt de hutten zelf op en bouwt ze ook weer af. Op iedere bouwkavel staat ook een picknicktafel en partytent. Je mag je eigen eten en drinken meenemen voor een bijzonder uitje. Leuk voor met het gezin of om je verjaardagsfeestje te vieren.

De kinderen bouwen onder begeleiding van de ouders/begeleiders. Daarvoor is een online instructie video beschikbaar. Ook zit er in ieder gereedschapskistje een handleiding die stap voor stap uitlegt hoe je opbouwt en ook weer afbouwt. Daarnaast is er altijd iemand van de organisatie aanwezig om te helpen als dat nodig is.

Landgoed Kleine Vennep

Landgoed Kleine Vennep is van boer Dirk Molenaar. Waar drie jaar geleden hier alleen nog akkerland was, vind je er nu struiken, (jonge) bomen en grasvelden. Ook is er een stormbaan die gebruikt mag worden (die is wel gebouwd voor tieners en volwassenen). Door het coronavirus mochten allerlei evenementen bij Dirk niet doorgaan. Toen hij benaderd werd door de ondernemers van Palènpa om bij hem het huttenbouw park neer te zetten, werden ze het snel eens. Ondertussen zijn er al de nodige verjaardagspartijtjes gevierd en hebben ook scholen talloze hutten gebouwd.

Informatie

  • Je boekt per dagdeel. Ochtend: van 09.30 tot 13.30 uur. Middag: van 14.00 tot 18.00 uur.
  • Prijs is 30 euro per dagdeel per bouwkavel + 7,50 euro per persoon.
  • Per bouwkavel maximaal 12 personen.
  • Vooraf reserveren via bas@palenpa.nl of 06-51851058.
  • Je kunt gratis parkeren onder de Calatrava brug of als het daar vol is op het veld naast de boerderij.

Openingstijden

Tijdens de zomervakantie is Palènpa Park alle dagen geopend behalve maandag. Buiten de zomervakantie geopend op woensdagmiddag, zaterdag en zondag.

Palènpa Park

Landgoed Kleine Vennep
Hoofdweg 104
2152 LJ Nieuw-Vennep
www.palenpa.nl/palenpa-park
Instagram van Palenpa Park
Facebook van Palenpa Park

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken en events van Haarlemmermeer!

 

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

Tip ons!