Type en druk op Enter.

Er-op-uit met de kids – 12x de leukste uitjes als het regent

Leuke uitjes voor kinderen als het regent

Blegh, regen. Niemand is er dol op. En helemaal niet als de kinderen de hele dag thuis zijn en elkaar in de haren vliegen. Of doen die van jullie dat niet? Go-Kids regio Haarlem verzamelde leuke uitjes voor kinderen in Haarlemmermeer als het regent.

Leuke uitjes voor kinderen als het regent

‘Wat zijn leuke activiteiten voor kinderen als het giet dat het regent?’ die vraag krijgen we regelmatig. Ze willen niet weer naar een ‘krijspaleis’! Dat hoeft niet. De meeste binnenspeeltuinen zijn verschrikkelijke plekken voor ouders en voor kinderen kunnen wij ook leukere plekken bedenken om zich uit te leven.

De uitjes voor kinderen als het regent lees je in dit blog. Er zit voor elke leeftijd iets bij en de meeste activiteiten zijn op verschillende plekken.

1. Naar het museum

Nee, musea zijn niet saai. Echt niet. Haarlemmermeer heeft leuke musea voor kinderen en ze zijn zeer geschikt voor een regenachtige dag. Natuurlijk kun je naar de grote bekende musea gaan zoals het Spoorwegmuseum of Nemo, maar ook heel veel kleintjes zijn de moeite waard. Kijk bijvoorbeeld eens naar het Historisch Museum Haarlemmermeer, het Haarlemmermeer Cruquius, of het Nederlands Transport Museum.

2. Bowlen

Geen dagvullende activiteit, maar wel even een uurtje bezig zijn met iets anders. Bij Claus Bowling kun je zelfs per deelnemer instellen of je een hekje naast de goot wilt of niet. Zo wordt een potje bowlen voor het hele gezin spannend. En als je extra spanning zoekt: Claus heeft ook een escape room. Leuk voor de iets oudere kinderen.

3. Bioscoop

Naar de bioscoop! Sommige bioscopen hebben op zondagochtend een voordelig familietarief, waardoor een uitje naar de film helemaal niet duur is. Ga je vaker naar de bios? Kies dan eens voor een andere bioscoop, dat geeft nog meer een echt ‘uitjes’-gevoel. De bioscopen in Haarlemmermeer hebben we voor je op een rijtje gezet.

Kinepolis hoofddorp

4. Midget voetgolf

Uniek in Nederland! Voetballen en 18 holes aflopen bij Midget Voetgolf in Nieuw-Vennep! Een soort midgetgolf, maar dan met een voetbal en je voet. Supergaaf! Je kunt koppen, volleys maken en de laatste banen zijn echte finales. 

5. Zwemmen

Het kan druk zijn in het zwembad op een regenachtige dag, maar de meeste kinderen vinden het wel erg leuk. Je ontwijkt de drukte door óf heel vroeg te gaan (als het zwembad net open is) óf rond lunchtijd. Het is meteen een goed moment om het zwemmen wat bij te houden als ze hun diploma’s al hebben of juist om watervrij te worden. Een beetje uitgekeken op het zwembad in de buurt? Rij dan eens een stukje verder.

6. Naar de bieb

Als je lid bent van de bieb is het een goed moment om nieuwe boeken te halen. Maar ook als je niet lid bent kun je naar de bibliotheek. De meeste bibliotheken hebben leeshoekjes, waar je kan zitten met een tijdschrift, strips of een voorleesboekje. De bibliotheek Haarlemmermeer heeft meerdere vestigingen, Hoofddorp Centrum, Hoofddorp-Floriande, Nieuw-Vennep, Badhoevedorp en Zwanenburg. Wist je trouwens dat kinderen tot 12 jaar gratis lid kunnen worden en boeken mogen lenen?

7. Winkelen met kinderen

Oh help, nooit gedacht dat wij ‘shoppen’ als tip zouden geven. Maar goed, meiden en jongens vinden winkelen ook echt een uitje. Er zijn verschillende plekken in en om Haarlemmermeer met overdekte shoppingcenters. Ideaal tijdens een regenachtige dag.

8. Indoor skiën

Wij zijn wel eens gegaan naar SnowWorld Amsterdam, maar ook in Hoofddorp kan het: indoor skiën. Leuk voor kinderen die al kunnen skiën, maar ook voor diegene die het niet kunnen. Dan is het wel handig om er een les bij te boeken bij Skicentrum Hoofddorp. Wel een waarschuwing: als ze het leuk vinden dan loop je het risico dat ze op wintersport willen…

Foto: SnowWorld Amsterdam

9. Toch naar een binnenspeeltuin

Als je blij wordt van een binnenspeeltuin, dan moet je dat gewoon doen als het regent. Wij zijn al eens geweest naar het Speelkasteel in Hoofddorp. En weet je wat het fijne van deze plek is? Als het gestopt is met regenen, kun je daar ook lekker buiten spelen!

10. Karten

Stoer voor de grotere kinderen: karten! Heel hard rondscheuren op een parcours, dat is gewoon hartstikke tof. Bij Paintball Hillegom hebben ze een elektrische kinderkart, ideaal om mee te scheuren en te driften! Deze karts zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar en daarom veilig in gebruik.

11. Indoor jumping

Trampoline hallen zijn flink in opkomst. Een uur flink wat energie kwijtraken tijdens het springen, doet kinderen zeker goed op een regenachtige dag. De vernieuwde JumpSkillz Indoor trampoline Hoofddorp is wat ons betreft zeker een van de leukste uitjes voor kinderen als het regent.

jumpskillz-hoofddorp

12. Toch naar buiten en gaan wandelen

Yeah, jammer dan dat je nat wordt. Wandelen in de regen is leuk. Met laarzen aan, regenjas en/of paraplu. In de plassen stampen en vies worden. Laat het los en geniet zelf ook. Heb je gewandeld langs deze leuke plekken? Of kijk eens op de website van Bosw8er, hij laat je echt de natuur ontdekken. Maak de wandeling niet te lang, want als de kinderen echt heel nat worden krijgen ze het koud. Thuis trek je het natte spul uit, droge pyama aan, warm drinken erbij en met z’n allen op de bank een filmpje kijken.

En als dan eindelijk dat zonnetje begint te schijnen, we hebben de allerleukste buiten speeltuinen van Haarlemmermeer bezocht en voor je verzameld.

Meet…Jasmijn

Jasmijn is oprichter en hoofdredacteur van Go-Kids regio Haarlem, woont samen en is moeder van een dochter (2011). Ze is altijd op zoek naar toffe uitjes, activiteiten en bestemmingen voor kinderen in de omgeving Haarlem, Hoofddorp, Zandvoort en Bollenstreek om te vermelden op de website van Go-Kids regio Haarlem. Op deze website vind je de leukste tips voor ouders en kids in de omgeving.

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.