Type en druk op Enter.

6x tips om coronaproof Sint-Maarten te vieren

sint-maarten haarlemmermeer

Het is bijna Sint-Maarten en dat betekent dat de kinderen traditiegetrouw met hun (zelfgemaakte) lampionnetjes de deuren langs gaan om te zingen en snoepjes te ontvangen. Maar hoe doen we dat dit jaar op 11 november? Voor velen is het vooral nu belangrijk dat dit liedjesfestijn doorgaat. Gemeente Haarlemmermeer heeft aangegeven dat het kan, maar als je dit jaar Sint-Maarten gaat vieren: doe het verstandig!

Blogger Daniëlla van daantjeslife.nl heeft een aantal tips op een rijtje gezet voor een coronaproof Sint-Maarten. En daarbij heeft ze niet alleen gedacht aan de volwassenen die met de kids op pad gaan, maar ook aan degenen die thuis blijven.

Denk aan de groepsgrootte

Ga alleen met je eigen gezin op pad en houd bij het tegenkomen van anderen de afstand van anderhalve meter in acht tot de overige volwassenen. Wil je toch samen met anderen en hun kroost op pad? Let erop dat het maximum aantal toegestane volwassenen in een groep twee is. Lees meer over de regels voor groepen en aantallen op de website van het RIVM.

Kleed je warm

Je wordt niet verkouden van kou,  maar je bent wel vatbaarder voor een infectie als je het koud hebt. En helemaal in deze tijd zit niemand te wachten op een verkoudheid. Zorg er dus voor dat iedereen goed en warm is aangekleed. Het kan namelijk best guur zijn als je tijdens Sint-Maarten de straat op gaat. Neem bij thuiskomst een lekkere kop warme thee of chocolademelk.

Voorverpakt snoep

Voor de mensen die thuisblijven: zorg voor snoep in dichte zakjes of met een papiertje eromheen. Uit ervaring weten we dat snoep dat niet verpakt is weggegooid wordt. Met al die kleine handjes in de snoepbak en helemaal in deze coronatijd: het is  een stuk hygiënischer als snoepgoed verpakt is. Fruit geven kan natuurlijk ook.

Coronaproof aanbellen en zingen

Laat één kind aanbellen en doe een stap naar achteren. Zorg voor voldoende afstand tussen de zingende kinderen en degene die open doet. Laat alleen de kleintjes zingen (t/m 12 jaar is toegestaan). Ben jij degene die thuis is? Maak met krijt op de stoep voor de deur een teken voor de anderhalve meter of zet een bak met (verpakte) lekkernijen op een tafeltje bij de voordeur.

Organiseer geen straatfeestje of optocht

Hoe gezellig het ook is om er een feestje van te maken, helaas moeten we dat dit jaar even overslaan. 

Liever niet opendoen

Zit je voorzichtigheidshalve niet te wachten op een groepje zingende kinderen aan de deur? Dat snappen we helemaal. Normaal gesproken wordt er toch wel van iedereen verwacht dat er open wordt gedaan, helemaal als je zichtbaar thuis bent. Nu wordt dat veel minder verwacht. Hang een vriendelijk briefje voor de kinderen aan de deur. Wil je wel snoep geven? Zet dan een bak met (verpakt!) snoepgoed voor de deur. Leg er een briefje bij met de mededeling dat je liever niet open doet, maar dat de kinderen wel zelf snoepgoed kunnen pakken.

We lazen nog een leuke tip: zet een lichtje voor je raam als je meedoet aan Sint-Maarten. Zo weten de kinderen waar ze wel en niet kunnen aanbellen.

Veilig Sint-Maarten!

Over Daniëlla

Inmiddels is Hoofddorp uitgegroeid tot een stad, maar toen ik er geboren werd, was het nog een klein dorpje. Ik woon nog steeds in Hoofddorp; inmiddels woon ik samen met mijn vriend en onze 3 poezen. Ik houd van gezelligheid, maar ik geniet ook van een goed boek, film of serie. Ik ben het gezicht achter daantjeslife.nl, een lifestyleblog met blogs over mijn leven, mijn ervaringen en van alles en nog wat. Daarnaast ben ik freelance fotograaf.

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.