Type en druk op Enter.

Dingen die je thuis kunt doen met kids in deze coronatijd

corona tips kids

De scholen en de kinderopvang zijn gesloten en de kinderen zijn thuis. Als jij dan ook nog moet thuiswerken, dan is dat een pittige uitdaging. Thuis schooltje ‘spelen’, je vermaken zonder je vriendjes en een manier zoeken hoe je deze situatie toch aangenaam kunt maken. Tips kwamen uit allerlei hoeken. Wij hebben de leukste tips voor kinderen om binnenshuis te doen in coronatijd op een rijtje gezet.

Knutselen

Ook school gaf al dit advies: ga lekker thuis knutselen! Wij verzamelden takken uit de tuin en gingen creatief met wol aan de slag, door de takken te versieren. Dit kun je natuurlijk ook doen met paastakken. Kijk eens voor meer leuke knutseltips op www.ladylemonade.nl 

knutselen kids

De tuin in

Het voorjaar is officieel begonnen en dat betekent weer lekker de tuin in! Wij zagen al zoveel mensen die hun tijd nu besteden aan het ‘klaarmaken’ van de tuin. Maar ook voor kinderen is dit heel leuk. Je kunt het zelfs heel leerzaam maken, door beestjes te zoeken of kinderen hun eigen moestuin te laten maken. Je kunt heel makkelijk zaadjes uit eigen groente en fruit gebruiken. Denk aan paprikazaadjes, tomaten zaadjes, of zelfs aardappelen met uitlopers!

Opruimen

Misschien klinkt dit niet als de leukste in dit lijstje, maar het is er wel een die heel leuk kan zijn. Als je opruimt, kom je vrijwel altijd weer dingen tegen, die je al een tijdje niet gezien hebt. Dat ene spelletje achterin de kast waarvan je niet meer wist dat je het had, een verzamelalbum dat nog niet volgeplakt is, of iets waar je mee kunt knutselen. Met oude boeken kun je trouwens heel veel leuke dingen maken. Op Pinterest vind je de leukste ideeën!

Spelletjesswap

Mocht je dan toch al de spelletjeskast opruimen: maak een tas met leuke spellen voor een vriend of vriendin. Zet deze voor zijn of haar deur en ruil op deze manier eens spellen uit. Hier was het al een groot succes!

Bakken

Nog een leerzame activiteit: samen iets lekkers bakken! Leuke recepten en tips om stap voor stap lekker te bakken vind je o.a. op de website van Albert Heijn.

Kaarten maken

Nu je waarschijnlijk je tante, oom, opa of oma wat minder ziet is het wel heel leuk om ze af en toe een kaartje te sturen. Dus knutsel, teken of schilder een leuke kaart en breng hem langs (in de brievenbus) of doe hem op de post. Je kunt natuurlijk ook een kaart maken voor iemand die het nu juist extra nodig heeft.
Wil je graag een fotokaart versturen? Via www.cor.omapost.nl maak en verstuur je heel makkelijk een fotokaart.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Omapost (@omapost) op

Speurtocht in huis

Speurtochten kun je ook gewoon in huis organiseren. Maak foto’s van details in huis en laat de kids zoeken.

Bewegen

Nu we meer binnenshuis zijn, is het belangrijk om te blijven bewegen. En wat is er leuker dan samen aan de slag te gaan. Hier vind je een aantal leuke kinder-yogaoefeningen om thuis samen met je kind te doen.

Via het YouTube-kanaal van dansschool Marcella van Altena kun je live danslessen volgen voor het hele gezin. Superleuk om samen te doen!

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marcella van Altena (@dansschool) op

Fotoboeken maken

Staat jouw telefoon vol met foto’s van de kids van de afgelopen jaren en heb je nooit de tijd gehad om fotoboeken te maken? Dan is dit het moment. Zoek samen met de kids de mooiste foto’s uit en maak er een mooi boek van. Kun je meteen mooie herinneringen ophalen. Fotoboeken kun je maken bij bijv. HEMA of Kruidvat en laat je makkelijk thuisbezorgen.

Filmmarathon

Dit is sowieso heel relaxt voor jou als ouder. Gordijnen dicht en laat de kids op de bank ploffen. Er zijn ontzettend veel leuke films en series te vinden op Disney Plus. En het goede nieuws is dat je Disney Plus 7 dagen gratis kunt kijken. Kijk echte klassiekers of de allernieuwste releases zoals Frozen 2 of The Lion King. Vergeet niet om op tijd je gratis proefabonnement op te zeggen.

Een leuke manier om films of series te kijken met je vrienden zonder in dezelfde ruimte te zijn is Netflix Party. Je kunt films en series synchroniseren en zo kijk je toch samen. Er is ook een chatfunctie.

Lezen

Een van de meest leerzame activiteiten voor kinderen is lezen. Het is belangrijk voor hun sociale inzichten en het vergroot hun woordenschat. De Bibliotheek Haarlemmermeer is gesloten, maar gelukkig is de online Bibliotheek geopend. Als lid kun je digitaal doorlezen, maar ook als niet-lid zijn er online allerlei mogelijkheden om te lezen, luisteren en te laten voorlezen.

Liever toch zelf lezen? Bol.com heeft een actie gestart waarbij je voor 0,01 euro een digitaal boek kunt downloaden!

Boekhandel Stevens introduceert de knotsgekke, superleuke Leesbingo: op elke plek lees je minimaal 15 minuten.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door boekhandel Stevens (@boekhandelstevens) op

Nog meer tips nodig? Go-Kids regio Haarlem heeft een heleboel leuke dingen voor je op een rijtje gezet, zodat niemand zich hoeft te vervelen!

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.