Type en druk op Enter.

Genieten aan de Kaag bij Lowietje

Lowietje aan de kaag Abbenes

Het nieuwe Lowietje aan de Kaag is het enige restaurant dat Abbenes rijk is, maar dan heb je ook wat. Een mooi verbouwd pand aan de ene kant van de weg en aan de andere kant aan (of eigenlijk op) het water een ruime steiger, waar je bij mooi weer heerlijk kunt zitten. Bij Lowietje kun je 7 dagen per week terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner en natuurlijk namen wij een kijkje.

Genieten aan de Ringvaart

Lowietje is uniek gelegen aan de Ringvaart, op de grens van Noord- en Zuid-Holland en nabij de Kagerplassen. Bij mooi weer kun je hier heerlijk buiten genieten van een hapje en een drankje en kijken naar voorbijvarende bootjes. Zelf met de boot aanleggen kan ook. Een goede plek om te stoppen als je vaart over de Ringvaart.

Lowietje aan de kaag Abbenes
Lowietje aan de kaag Abbenes

Binnen is het groter dan je denkt. Het is mooi ingericht met diverse zitjes en een grote centrale bar. Neem plaats in de gezellige serre, achterin het restaurant of heerlijk bij de open haard.

Kindvriendelijk

Lowietje is zeker ook een kindvriendelijke plek. Beneden in het restaurant vind je een speciale kinderspeelhoek waar de kids zich prima kunnen vermaken en op de menukaart staan o.a. een speciaal kids ontbijt en verrukkelijke pannenkoeken.

Lowietje aan de kaag Abbenes
Lowietje aan de kaag Abbenes

Rijke geschiedenis

De plek waar Lowietje is gevestigd kent een lange geschiedenis die teruggaat naar 1853, net na de drooglegging van het Haarlemmermeer. Sinds jaar en dag is hier een café gevestigd, dat jaren in handen is geweest van de Familie van Schie. Later groeide het café uit tot volwaardig restaurant. Eind jaren negentig werd het restaurant overgenomen en was Restaurant de Hanepoel jaren een begrip in Abbenes. Sinds mei 2020 is hier Restaurant Lowietje aan de Kaag gevestigd. Na een verbouwing van enkele maanden, waarbij de karakteristieke buitenkant zoveel mogelijk in tact is gehouden, is er verder niks meer te herkennen aan voormalig Restaurant de Hanepoel. 

Voor de naam Lowietje lieten eigenaren Bas Paulus en Robert Elsendoorn zich inspireren door hun schoonvader en vader Louis Elsendoorn. Wist je dat o.a. Venneper Lodge in Nieuw-Vennep van dezelfde eigenaren is?

Ome Frans van Schie

Oud-bewoner en lid van de Familie van Schie, Frans van Schie (bij iedereen bekend als Ome Frans), zich nog altijd inzet voor het restaurant. Hij beheert de biologische groente- en kruidentuin, die je achter het restaurant vindt. Het overgrote deel van de groenten die Lowietje serveert, komt uit deze tuin. Vers en onbespoten. Heerlijk!

Gevarieerde menukaart

Je kunt bij Lowietje terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Begin je dag goed met een Kaags ontbijtje of lekkere pancakes. De lunchkaart is gevarieerd met o.a. een aantal samengestelde menuutjes voor als je niet kunt kiezen, maar ook een ruime keuze ambachtelijke pannenkoeken en andere broodjes. De pincho’s van de chef zijn wat ons betreft een aanrader.

De gerechten van de dinerkaart worden bereid met verse producten uit de eigen moestuin. Dagvers dus en met de seizoenen mee. Ook hier is de keuze gevarieerd met zowel vis- als vleesgerechten, maar ook vegetarisch. Van biefstuk tot saté en van maaltijdsalade tot pokébowl. Of laat je verrassen door het wisselende vlees- of visgerecht. De pannenkoeken staan ook op de dinerkaart.

Parkeren is hier trouwens geen probleem. Aan de achterzijde van het restaurant vind je voldoende parkeergelegenheid.

Lowietje aan de Kaag

Huigsloterdijk 257
2157 LN Abbenes
0252-544384
info@lowietje.nl
Website van Lowietje
Facebook van Lowietje
Instagram van Lowietje

Openingstijden

Dagelijks geopend van 09.00 – 22.00 uur.

Dit is de locatie

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.