Type en druk op Enter.

8x leuke eet-adresjes in Haarlemmermeer volgens blogger Anne

leukste eet adresjes haarlemmermeer

Anne heeft een passie voor schrijven, reizen, fotograferen en leuke adresjes. Op haar blog DitisAnne.nl deelt ze haar tips over leuke reisbestemmingen binnen en buiten Europa, maar schrijft ze ook over andere dingen waar ze blij van wordt. Ze deelt met ons haar favoriete adresje in Haarlemmermeer waar je (zodra het weer kan) lekker kunt eten.

Binnenkort verhuis ik terug naar de Veluwe, maar de afgelopen vijf jaar woonde ik in Hoofddorp. Het leuke van verhuizen naar een nieuwe plaats is dat je allemaal nieuwe plekken gaat ontdekken. Zo vond ik allerlei leuke adresjes in Haarlemmermeer waar je lekker kunt eten. Ik deel mijn favorieten met je.

Dit leuke restaurant ligt aan het meer in het Haarlemmermeerse Bos. Papa’s Beach House heeft echt de vibe van een strandtent, met een aangelegd zandstrandje en strandstoelen. Het restaurant is geïnspireerd door de schrijver Ernest Hemingway en de sfeer uit zijn boeken zie je echt terugkomen in het interieur. Het terras is de ultieme plek om de zon in het meer onder te zien gaan!

Papa’s Beach House, IJweg 961, Hoofddorp

Papas-Beachhouse-Hoofddorp
Zonsondergang gezien vanaf Papa’s Beach House

Theehuis Cruquius

Theehuis Cruquius ligt aan de Ringvaart. Het is een levendige plek met op een zonnige dag veel fietsers. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht over de Ringvaart en het groene landschap erachter. Een koffiestop of lunch bij het theehuis is uitstekend te combineren met een bezoek Stoomgemaal Cruquius.

Theehuis Cruquius, Cruquiusdijk 32, Cruquius

Cruquius gemaal
Stoomgemaal de Cruquius: Theehuis Cruquius ligt hier achter

Grand Café de Parel

Nog een leuk restaurant aan de Ringvaart. Grand Café de Parel in Leimuiderbrug heeft een prachtig uitzicht over het water. Het terras is een heerlijk plekje voor op zonnige dagen. De menukaart lijkt heel ‘standaard’ (zoals carpaccio, saté en schnitzel), maar de gerechten worden zo lekker klaargemaakt en zo mooi opgediend dat uit eten hier een feestje is!

Grand Café de Parel, Leimuiderdijk 364, Leimuiderbrug

Ringvaart haarlemmermeer
Uitzicht vanaf het terras van Grand Café de Parel

Theetuin (H)eerlijk

Als je bij De Parel de brug over gaat, dan ben je al in de buurt van Theetuin (H)eerlijk. In de grote tuin kun je in de zomermaanden heerlijk zitten, met uitzicht over de groene weilanden. De theetuin ligt in een mooi, groen gebied waar je fijn kunt fietsen. Op de menukaart vind je brownies, cheesecake en andere heerlijke zoetigheden. Ook kun je hier lunchen. Alle producten zijn fair trade.

Theetuin (H)eerlijk, Jaagpad 33, De Kwakel

De tafels in de tuin van Theehuis (H)eerlijk zijn voor high tea’s gereserveerd

Restaurant 't Fort (Vijfhuizen)

Vooral in het voorjaar is het restaurant bij Fort Vijfhuizen, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, een mooie plek om te lunchen, te borrelen of te dineren. Voor het fort is een mooi, ruim terras opgezet met uitzicht op de fortgracht. Rondom het fort vind je allerlei kunstwerken; de officiële naam is dan ook Kunstfort bij Vijfhuizen. Combineer met een een leuk fietstochtje over de groene Geniedijk, waar regelmatig de schapen midden op het fietspad liggen.

Restaurant ‘t Fort, Fortwachter 3, Vijfhuizen

restaurant t fort vijfhuizen
Restaurant t fort vijfhuizen

Vis aan de Linie – Fort van Hoofddorp

En nog een fort van de Stelling van Amsterdam: visrestaurant Vis aan de Linie in het Fort van Hoofddorp. Hoewel het fort bij het centrum van Hoofddorp ligt, heb je echt het gevoel dat je heerlijk buitenaf zit vanwege de groene omgeving rondom het fort. Vis aan de Linie heeft een mooi terras opgezet in de beschutting van het fort, maar neem zeker ook binnen een kijkje. Het fort is heel mooi gerestaureerd en ziet er prachtig uit.

Vis aan de Linie, Hoofdweg Oostzijde 739, Hoofddorp

Vis aan de Linie Fort van Hoofddorp
Vis aan de Linie in Fort van Hoofddorp

Woodstone Pizza and Wine (Hoofddorp)

Woodstone: een heerlijke pizzeria in het centrum van Hoofddorp. Je vindt hier hele bijzondere en extra lekkere pizza’s. Bij Woodstone eet je de pizza met een heerlijk glas wijn er bij. Het is er altijd druk en ook een beetje gehorig, dus voor een romantisch, intiem dinertje zoek je beter verder. Maar wil je voor weinig geld echt een lekkere pizza eten in een gezellige entourage, dan is Woodstone een aanrader. Ook leuk om te combineren met een bezoekje aan de bioscoop.

Woodstone Pizza and Wine, Raadhuisplein 10, Hoofddorp

Woodstone hoofddorp
Woodstone Pizza and Wine Hoofddorp

Landgoed de Olmenhorst

Het mooie Landgoed de Olmenhorst is misschien een beetje commercieel, maar zeker leuk om te bezoeken. In het voorjaar kun je genieten van de bloesem; in het najaar kun je hier zelf je appels en peren plukken tijdens De Olmenhorst Zelfpluk. Breng een bezoekje aan de Landgoedwinkel met het bijbehorende gezellige terras en overdekte kas. De appeltaart is een absolute aanrader! Er is zelfs een speciale Olmenhorst wandelroute.

Landgoed de Olmenhorst, Lisserweg 481, Lisserbroek

olmenhorst Lisserbroek
Landgoedwinkel de Olmenhorst

Fotocredits: DitisAnne.nl

Over Anne

Ik ben Anne, woon samen met Jeroen en werk als secretaresse bij één van de leukste bedrijven van Nederland! Bloggen is voor mij een leuke manier om mijn hobby's reizen, schrijven en fotografie te combineren. Op mijn reisblog DitisAnne.nl schrijf ik over leuke bestemmingen binnen en buiten Europa.

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.