Type en druk op Enter.

Het Graanpakhuis: groots eten in een klein dorp

Graanpakhuis vijfhuizen

In een voor Vijfhuizenaren overbekend pakhuis aan de Kromme Spieringweg is Restaurant Het Graanpakhuis gevestigd. Het wordt tijd dat mensen buiten Vijfhuizen dit meest huiselijke restaurant van Haarlemmermeer ook gaan ontdekken, want Het Graanpakhuis biedt echt wat anders.

Graanpakhuis vijfhuizen

Exact 100 jaar na het leggen van de eerste steen werd het pand in 2013 gekocht door John van Vessem (bijnaam Fez). Met het gemeentelijke monument in het historische centrum van Vijfhuizen werd niets gedaan en hij zag het verwaarlozen. Dat ging hem aan het hart en op een dag kon hij het kopen van de oude eigenaar.

Historisch pand

Het Graanpakhuis is in 1913 gebouwd, bedoeld als opslagplaats voor graan. Er heeft echter nooit een korrel graan in gelegen. Kort na de oplevering werd het pand namelijk verkocht en tot 2013 is het pand gebruikt als opslagplaats voor allesbehalve graan.

Graanpakhuis vijfhuizen

De verbouwing was nog een heel project. Na 1,5 jaar verbouwen, waarbij zo veel mogelijk originele details werden bespaard, opende Het Graanpakhuis in november 2015 haar deuren.

Graanpakhuis vijfhuizen

Industrieel gezellig

Het resultaat mag er zijn! De inrichting is industrieel gezellig en zeer uniek. Voor de tafels is bijvoorbeeld gebruik gemaakt van oude materialen uit het dorp en de werkbanken zijn zoveel mogelijk hergebruikt. Ook de 100-jaar oude vloer en de stalen balken zijn gebleven. Er heerst een ongedwongen sfeer. Met een open keuken en een lekker terras voel je je hier meteen thuis.

De authentieke bovenruimte is apart af te huren voor bijvoorbeeld een besloten diner, receptie of vergadering.

Graanpakhuis vijfhuizen

Gemoedelijke sfeer

Vijfhuizen is een dorp met een gemoedelijke sfeer. Een volwassen dorp met een zeer actieve dorpsvereniging. Vijfhuizen is ook al jaren het terrein voor Mysteryland, het grootste outdoor dancefestival van Nederland. Een restaurant als Het Graanpakhuis is van echte toegevoegde waarde voor het dorp. Op de 2e zaterdag in september worden bij Het Graanpakhuis aan de lopende band pizza’s gebakken; inmiddels een begrip tijdens de feestweek in het knusse dorp waarvan de jaarmarkt onderdeel is.

Over de naam hoefde eigenaar Fez trouwens niet lang na te denken. De naam is eenvoudig, maar het is nou eenmaal een graanpakhuis.

Menukaart per seizoen

Je kunt hier terecht voor lunch, koffie (Munduk Coffee) & taart, borrel en diner. Het menu is Frans georiënteerd: een combinatie van veel smaken. De menukaart is afgestemd op de seizoenen zomer/winter; in de zomer lichter en in de winter wordt er bijvoorbeeld ook wild geserveerd. Toegankelijk, maar altijd vers en met verrassende combinaties. Daarnaast worden er wisselende losse gerechten geserveerd.

Liefde voor eten

Vegetariër? Allergie? Kinderen mee? Alles kan en er is voor een ieder wat wils. De liefde voor eten straalt er in ieder geval vanaf. Naast het restaurant is trouwens genoeg (gratis) parkeergelegenheid.

Sloep huren

Zin om een gezellig te varen? Bij Het Graanpakhuis kun je een sloep huren, met of zonder schipper. Vaar op een zonnige dag met vrienden langs de mooiste plekjes. Als je wilt, verzorgt Het Graanpakhuis een picknickmand voor onderweg of sluit af met een heerlijke BBQ. Alles kan.

Graanpakhuis vijfhuizen
Graanpakhuis vijfhuizen

Bij Restaurant Het Graanpakhuis in Vijfhuizen kun je gewoon goed eten. Wij zijn fan!

Restaurant Het Graanpakhuis

Kromme Spieringweg 458-460
2141AP Vijfhuizen
023-3032203
info@hetgraanpakhuis.nl
reserveren: reserveren@hetgraanpakhuis.nl
Facebook van Het Graanpakhuis
Instagram van Het Graanpakhuis

Openingstijden

Maandag & dinsdag: gesloten
Woensdag & donderdag: vanaf 16.00 uur
Vrijdag t/m zondag: vanaf 12.00 uur
(keuken sluit om 21.30 uur)

Dit is de locatie

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.