Type en druk op Enter.

De Gerritshoeve: van oude schuur naar duurzaam restaurant

Gerritshoeve hoofddorp
Een bestaande houten schuur uit Haarlemmermeer die wordt afgebroken en daarna weer wordt opgebouwd en omgebouwd tot een duurzame horecagelegenheid in de nieuwe wijk Hyde Park in Hoofddorp. Het restaurant komt tussen de bestaande kastanjebomen te staan en zal in de toekomst worden omringd door hoogbouw. Daar willen we meer van weten!
 

Vervallen boerenschuur

De oude vervallen houten boerenschuur staat nu nog langs de Hoofdvaart. Begin volgend jaar zal deze schuur in zijn geheel worden gedemonteerd op locatie. Alle onderdelen zullen worden genummerd en gemerkt, zodat het later weer in elkaar te zetten is. Sommige onderdelen zijn er te slecht aan toe om te worden hergebruikt, maar waar mogelijk zal dit worden gedaan.

Restaurant in Hyde Park

De nieuwe locatie is de nieuwe wijk Hyde Park, het voormalige Beukenhorst-West. Op de hoek van de Van Heuven Goedhartlaan en de Eifelstraat (voorheen Planetenweg) om precies te zijn. De schuur wordt geplaatst tussen de bestaande kastanjebomen tegenover station Hoofddorp. In de toekomst zal de locatie worden omgeven door de hoogbouw van Hyde Park.
 
De schuur zal worden getransformeerd naar een duurzaam café-restaurant met terras, betaalbaar en laagdrempelig. Verwachte opening: voorjaar 2022.
Gerritshoeve hoofddorp

Arendshoeve

Architect en initiatiefnemer Gijs de Waal kocht de vervallen schuur, officieel erfgoed, voor 1 euro. De schuur van 18×18 meter, die voor diverse doeleinden werd gebruikt, lijkt het meest op een Zeeuwse schuur. Wat het exacte bouwjaar van de schuur is is onbekend, maar waarschijnlijk is het in 1880 voltooid.  De Gerritshoeve, met de originele naam Arendshoeve, is vernoemd naar Van Heuven Goedhart. 

Dit belooft een wonderbaarlijke plek te worden. We houden de ontwikkelingen in de gaten!

Gerritshoeve hoofddorp

Tentoonstelling

De maquette, het ontwerp in detail en het achtergrondverhaal van dit project worden tot 30 oktober a.s. getoond in Galerie de Meerse in Hoofddorp. De galerie is geopend van donderdag t/m vrijdag van 14.00-17.00 uur, eventueel ook op afspraak. Toegang is gratis. Meer info: demeerse.nl

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.