Type en druk op Enter.

10x fijnste terrassen aan het water

terrassen aan het water hoofddorp

Wat is er lekkerder dan neer te ploffen op een terras. Lekker in het zonnetje en natuurlijk het liefst aan het water. Of het nou voor de verkoeling is of voor het mooie uitzicht, in Haarlemmermeer zijn genoeg plekken te vinden waar je heerlijk aan het water zit. Inspiratie nodig? Wij hebben de fijnste terrassen aan het water voor je op een rijtje gezet.

Gelegen naast Stoomgemaal De Cruquius (1849) met heerlijk terras gelegen aan de Ringvaart. Het Theehuis serveert veel meer dan koffie en thee. Leuk om een stop te maken na een mooie fietstocht langs de Ringvaart en het Spaarne. Extra attractie is het (gratis) pontje voor de deur.
Cruquiusdijk 32 Cruquius, meer info>

Theehuis-Cruquius

Restaurant Lieveling is bijzonder mooi gelegen aan de Toolenburger Plas in Hoofddorp. Buiten is een heerlijk terras waar je de hele dag zon hebt. En vergeet het uitzicht over de plas niet! Vooral in de avond is dat prachtig met een mooie zonsondergang over het water. Je kunt hier heerlijk zitten voor koffie met iets lekkers, lunch, borrel en diner.
Redenburgsingel 110 Hoofddorp, meer info>

Restaurant Lieveling Hoofddorp

Papa’s Beach House is een strandpaviljoen prachtig gelegen middenin het Haarlemmermeerse Bos. Het heeft een privé strandje met uitzicht op het meer. Dat klinkt toch heerlijk?! En je hoeft er niet eens voor in de file te staan richting de kust! Van kop koffie tot cocktail en van diner tot high wine. Lekker met de voetjes in het zand.
IJweg 961 Hoofddorp, meer info>

Papas-beach-house-hoofddorp

Gevestigd in een oud stoomgemaal op een prachtige locatie met uitzicht over de Ringvaart. Je kunt hier terecht voor lunch en diner.  Zomers is er de mogelijkheid om buiten te eten. Op het zonnige terras is plek voor 40 mensen. Een aanrader.
Akerdijk 12 Lijnden, meer info>

bij qunis lijnden

Bij mooi weer kun je bij Lowietje heerlijk buiten zitten op de steiger en genieten van een hapje en een drankje en kijken naar voorbijvarende bootjes op de Ringvaart. Lowietje is 7 dagen per week geopend voor ontbijt, lunch, borrel en diner.
Huigsloterdijk 257 Abbenes, meer info>

Lowietje aan de kaag Abbenes

Het fraaie pand van Long Island ligt aan de Toolenburger Plas. Er is een overdekt verwarmd terras en prachtig uitzicht over de plas. Een fijne plek voor koffie, lunch en borrel, maar zeker ook om te dineren.
IJweg 1270 Hoofddorp, meer info>

Long Island hoofddorp

Brasserie Het Gemaal - Halfweg

Het gebouw waar de brasserie in is gevestigd was ooit een onderdeel van het naastgelegen Stoomgemaal Halfweg (1852). Het is een plek om heerlijk te genieten aan de Ringvaart. Je kunt hier terecht voor koffie, lunch, borrel en diner. Doordat er bij het gebouw vroeger een botenloods zat, is het ideaal te bereiken via het water en heeft een ruime privé-aanlegsteiger voor boten.
Haarlemmermeerstraat 6 Halfweg, www.brasseriehetgemaal.nl

het-gemaal-halfweg

Grand café de Parel - Leimuiderbrug

De Parel ligt op een unieke locatie aan de Westeinderplassen in Leimuiderbrug. Vanaf het terras kijk je uit op het water en ondertussen geniet je van koffie, lunch, high tea, borrel of diner. Kom je vanaf het water, dan kun je gebruik maken van de grote aan­leg­steiger.
Leimuiderdijk 364 Leimuiden, www.grandcafedeparel.nl

Grand cafe de parel leimuiderbrug
Foto: Take A Picture fotografie

Restaurant 't Fort - Vijfhuizen

Het historische fort bij Vijfhuizen is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, een 19e eeuwse verdedigingslinie rond de hoofdstad. De Stelling werd in 1996 door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Op deze markante locatie geniet je op het ruime terras aan het water van koffie en lunch.
Fortwachter 3 Vijfhuizen, www.fortrestaurant.nl

fort-vijfhuizen

l’Hirondelle - Hoofddorp

l’Hirondelle heeft een uniek gelegen terras aan het water op een prachtige locatie in Hoofddorp, net iets buiten het centrum. Er zijn genoeg plekjes in de schaduw of in de zon met uitzicht op de fontein. Je kunt hier terecht voor lunch, diner of een heerlijk wijntje (of ander drankje).
Boslaan 7 Hoofddorp, www.lhirondelle.nl

Hirondelle hoofddorp

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.