Type en druk op Enter.

Speciaalbier drinken in Hoofddorp – 5x de beste plekken

speciaalbier drinken hoofddorp

Bier is hip! Dat weten we ondertussen allemaal. Elke stad of dorp heeft ondertussen zijn eigen brouwerij(en) en je kunt tegenwoordig in de horeca lang niet alleen maar pils bestellen. Maar waar kun je in Hoofddorp nou het beste terecht voor een goed glas speciaalbier? Vergis je niet: er zijn meer plekken dan je denkt. Itamar Vos, internationaal erkend biersommelier en eigenaar van The Beertenders, heeft zijn 5 beste plekken om speciaalbier te drinken in Hoofddorp voor je op een rijtje gezet. Nu heb je écht geen excuus meer om niet aan het speciaalbier te gaan! Cheers!

Waar PLEIN14 zich qua drank in Hoofddorp écht mee onderscheidt, is zijn ruime selectie aan speciaalbieren. Het zijn er altijd rond de 100 (!!) en er zijn altijd 4 wisseltaps. PLEIN14 voegt elke week nieuwe bieren toe, zodat iedereen nieuwe bieren kan blijven drinken. 

Aangezien er zo veel bieren zijn, is er bij PLEIN14 voor elke bierdrinker wel iets te drinken. Exclusieve vatgerijpte bieren uit verre landen, zure bieren, alcoholvrije en -arme bieren, klassiek Belgisch blond-bieren, een ruime selectie IPA’s en Trappisten. Aan keuze geen gebrek. Maar wat maakt het nou nog meer dé hotspot voor bierdrinkers? Nou, het feit dat er twee biersommeliers rondlopen en een eigenaar met een enorme liefde voor bier. En de rest van het personeel bezit ook de juiste kennis. Ben je op zoek naar avontuur? Een bier met koffie, pepers of framboos erin misschien? Het personeel helpt je verder! Ook bieden zij HighBeers aan: 4 rondes bier, met eten en uitleg over de bieren. De moeite waard om eens langs te gaan dus!
Raadhuisplein 14, meer info >

plein14 hoofddorp
PLEIN14 - Hoofddorp

Wie wel eens het Cultuurgebouw bezoekt, weet dat daar een superleuk café zit. Maar wat niet iedereen weet is dat Duyckercafé een flinke selectie aan speciaalbier heeft! Het zijn er ondertussen zo’n 50 verschillende en komen uit allerlei hoeken van de wereld. De focus lag eerst wat meer op de lokale bieren, maar al snel belandde het bier uit Australië, Engeland en de Verenigde Staten in de koelkast. Tot grote blijdschap van bierdrinkend Hoofddorp!

Ook heeft het Duyckercafé zijn eigen bieren laten brouwen bij lokale brouwers. Hoe leuk is dat? Zo was het eerste bier ‘Stagedive’ een doordrinker, is het tweede bier een kruidige tripel en er komt eind september zelfs weer een nieuw eigen bier aan! ‘Mensen moeten zich realiseren dat ze niet meer kunnen zeggen dat bier niet lekker is. Er zijn namelijk zoveel smaken! Ons doel is zorgen dat iedereen het juiste biertje vindt.’, aldus Robbert-Jan, de bedrijfsleider van Duyckercafé.

Ben je benieuwd? Ga ze eens opzoeken. Ze organiseren regelmatig leuke thema-avonden en jamsessies. Je zult er geen spijt van krijgen!
Raadhuisplein 5, meer info >

duycker-cafe-hoofddorp
Duyckercafé - Hoofddorp

Restaurant Elders: bier drinken in een no nonsense sfeer

Restaurant Elders is al geruime tijd een begrip in de Hoofddorpse horeca. Naast een uitgebreide menukaart, kun je hier (en dat zal je ondertussen misschien niet meer verbazen) ook terecht voor een goed glas speciaalbier. Met ongeveer 30 bieren op fles en een aantal bieren op de tap, waaronder de populaire Urweizen van Gulpener zal je je bij Elders als bierdrinker ook niet snel vervelen. Bekende bieren als Westmalle Tripel en Vedett IPA, maar ook minder bekende bieren als de Naeckte Non en Biri staan bij dit restaurant op de bierkaart. Opvallend is het volgens manager Laura, dat mensen steeds meer bierkennis krijgen en dat alcoholvrij en alcoholarm bier zo populair wordt. 

Een absolute topper bij Elders? Probeer eens de Cuvée du Chateau, een zware jongen van 11% alcohol. Deze quadrupel heeft zoete tonen van karamel, geroosterd graan en een aangename bitter. Hier komen gasten voor terug!
Burgemeester van Stamplein 210, meer info >

Bij The Market Club (voorheen Pizza Works) draait het al lang niet meer alleen om pizza’s. Je bent meer dan welkom voor alleen een drankje. The Market Club heeft momenteel ongeveer 30 bieren op fles en standaard 4 bieren op de tap. Uit één van deze taps stroomt het bekende Peroni pils. Top toch?! The Market Club focust zich op een gevarieerde bierkaart. De nadruk in hun assortiment ligt op bieren uit Nederland en België, maar ook is er bijvoorbeeld een Engelse IPA. Ook bieren van het Haarlemse Jopen en Amsterdams Brouwerij ’t IJ zijn vertegenwoordigd. Ken je Brouwerij De Eeuwige Jeugd uit Amsterdam al? Nee? Zeker even gaan proeven!

The Market Club wil nog meer bijzondere bieren opnemen in het assortiment. Denk hierbij aan donkere herfstbieren en bieren die gerijpt hebben op bijvoorbeeld Bourbonvaten. Fun fact: één van de eigenaren heeft voor Jopen gewerkt, dus aan bierkennis geen gebrek!
Kruisweg 995, meer info >

the market club hoofddorp
The Market Club - Hoofddorp

RIO - Uit je dak met een goed glas bier in je hand

Bij RIO (voorheen Bar La Vitesse) is het altijd feest. Ze proberen het hier altijd net even anders te doen. Zo ook met bier. Waar Heineken, Amstel, Grolsch of Hertog Jan qua pils al aanwezig was in Hoofddorp, gooit RIO het over een andere boeg. Zij hebben zich aangesloten bij Swinckels. Je weet wel, dat bier met Morgan Freeman in de reclame. Dat alleen al is geweldig!

Bij RIO hebben ze niet per definitie enorm veel bier, maar ze hechten waarde aan kwaliteit. Bieren van beroemde brouwerijen als De Molen, La Trappe en het zwaar blonde Cornet bier vloeien op een gemiddelde avond rijkelijk. De bieren wisselen per seizoen. En bij welke tent in Hoofddorp kan je nou én dansen én een degelijk glas speciaalbier drinken? Precies. Bij RIO dus. Klasse!
Hoofdweg 718, meer info >

Meet...biersommelier Itamar Vos

Itamar Vos is oprichter en mede-eigenaar van het bedrijf The Beertenders en internationaal erkend biersommelier van Hoofddorpse bodem. The Beertenders is een bier-adviesbureau voor iedereen. Of je nu een horeca ondernemer of gewoon een bierliefhebber bent, wij kunnen wat voor je betekenen. Wij kunnen de bierkaart van je onderneming naar een hoger niveau brengen of een professionele proeverij (op locatie) organiseren. Wij helpen je graag. Wil je een proeverij bij jou thuis of op de zaak? Of gewoon een goed gesprek over bier voeren? Check de website voor meer info!
I: www.thebeertenders.nl
E: info@thebeertenders.nl

Itamar-Vos-the-beertenders

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

DutchEnglish

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.