Type en druk op Enter.

Schiphol voor de douane – 5x leuke dingen doen

doen op schiphol

Iedereen is wel eens op Schiphol geweest en waarschijnlijk alleen maar in verband met op vakantie gaan of terugkomen van een trip. Maar Schiphol is zoveel meer dan aankomen en vertrekken! Er zijn heel veel leuke dingen te doen voor de douane op luchthaven Schiphol. Dus ook als je niet op vakantie gaat. Er zijn talloze winkels en horecagelegenheden. Maar er is meer. Travelblogger Jaquelien van JTravel en JTravelBlog heeft de leukste dingen voor je op een rijtje gezet. Schiphol is supergoed bereikbaar met trein en bus.

Amsterdam Airport Schiphol is de grootste en belangrijkste luchthaven van Nederland. De ligging binnen de gemeentegrenzen maakt Haarlemmermeer uniek. 

Schiphol Experience

Ontdek de geheimen van Schiphol! Schiphol Experience is een multimediatour over de luchthaven. Met de bus rijd je een rondje over de luchthaven. Je krijgt een kijkje achter de schermen en je komt op plekken waar je normaal gesproken niet komt, zoals de brandweerkazerne, de hangars, de sneeuwvloot en het platform van Schiphol-Oost. Duur: iets meer dan een uur. Vergeet geen geldig identiteitsbewijs mee te nemen. Reserveren is verplicht.
meer info >

Schiphol-Experience
Foto: JTravelBlog

Panoramaterras

Op het Panoramaterras kun je vliegtuigspotten en genieten (met een bakkie en/of broodje) van het mooie uitzicht over de luchthaven. Op het terras staat een echte Fokker100 van KLM Cityhopper, die je vanbinnen kunt bekijken. Neem een kijkje in de cockpit, lees over de historie van Fokker en luister naar aanwijzingen vanuit de verkeerstoren. Vanaf het terras heb je goed zicht op de vliegtuigen bij de C, D en E-pier. Er zijn tegen betaling verrekijkers aanwezig om de vliegtuigen nog beter te kunnen zien.
meer info >

Schiphol-vliegtuig
Foto: JTravelBlog

Schiphol challenge

Deze Schiphol Challenge is superleuk voor kinderen. Op deze manier kunnen zij de luchthaven ontdekken. Met een vragenlijst ontdekken kinderen leuke plekken verspreid over de luchthaven. Een speurtocht die gaat van reizen tot kunst en geschiedenis. De plattegrond geeft precies aan waar de kinderen het antwoord op een vraag kunnen vinden. De vragenlijst (en antwoorden) vind je op de website.
meer info >

Vliegtuigspotten

Op Schiphol zijn verschillende plekken om gratis vliegtuigen te spotten. Vanaf het Panoramaterras heb je een mooi zicht op de platforms bij de C, D en E-pier en vliegtuigen die hier landen en opstijgen. Andere spottersplekken zijn langs de Buitenveldertbaan en de Polderbaan. Je hebt een mooi uitzicht over de start- en landingsbaan. De meeste kans vliegtuigen te spotten is langs de Polderbaan (aan het einde van de IJweg aan de westkant van de baan), omdat hier de meeste vliegtuigen vertrekken en landen. Vanaf de spottersplek van de Buitenveldertbaan (Schiphol-Oost) heb je ook een beetje zicht op de Aalsmeerbaan en de Oostbaan.
meer info >

Schiphol-vliegtuigen
Foto: JTravelBlog

Winkelen bij Schiphol Plaza

Niet alleen achter de douane, maar ook voor security kun je prima winkelen. Het winkelaanbod op Schiphol Plaza is behoorlijk gevarieerd; je kunt er voor alles terecht, nog iets eten, kleding, bloemen, cadeautjes, sieraden, parfum, drank, reisbenodigdheden, drogisterijartikelen, elektronica, boeken, enz. Verder zijn er talloze horecagelegenheden. De meeste winkels op Schiphol Plaza zijn dagelijks geopend van 07.00 tot 22.00 uur.
meer info >

Schiphol
Foto: JTravelBlog
Schiphol-winkelen
Foto: JTravelBlog

Meet...travelblogger Jaquelien

JTravelBlog

Jaquelien is het gezicht achter de websites JTravel en JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor studie verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar Hoofddorp waar ze tot op heden nog altijd woont. Ze blogt over de toeristische plekken van Haarlemmermeer, maar ook over verre oorden en ze geeft reisinspiratie en handige informatie. Uitgebreide informatie over Schiphol en foto’s van Haarlemmermeer vind je op haar websites. Ga je mee op pad?

Volg ons!

Volg Liefs uit Haarlemmermeer via social media en blijf op de hoogte van al het leuks van Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Haarlemmermeer of heb je een andere gouden tip?

Liefs uit Haarlemmermeer maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.  Lees hier de privacyverklaring.